Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Майже детективна історія. Як в США збільшилася кількість смертей від Covid

Категорія:

Зараз ми багато дізнаємось про помилкові поради та політику під час пандемії Covid-19. Досі темною та суперечливою є тема щодо кількості померлих від ковід. За даними CDC, їх понад 640 тисяч у США. Дехто наполягає, що справжня кількість набагато вище; інші стверджують, що кількість нижча. В результаті розслідування Шерил Аткіссон з'ясувалося, що в деяких задокументованих випадках кількість смертей від ковід була сильно перебільшена.

Блискуче розслідування п'ятикратної лауреатки Еммі Awards за кращі журналістські розслідування Шерил Аткіссон (Sharyl Attkisson), як штучно роздувалась американська статистика "ковідної" смертності, опубліковано FULL MEASURE.

Колорадо, сільська місцевість за сто миль від Денвера. В День подяки 2020 року Лукас Рейлі вистрілив своїй дружині Крістін у голову, потім повернув пістолет на себе і покінчив життя самогубством. Обоє були під дією алкоголю та наркотиків та мали історію домашнього насильства.

Коронер округу Бренда Бок пояснює, як трагедія в маленькому містечку викликає серйозні питання щодо способу підрахунку смертей від COVID каже:

Вже наступного дня це з’явилося на державному веб-сайті як смерть від Covid. Але це були вогнепальні поранення. І я негайно поставила це під сумнів, тому що я ще навіть не підписала свідоцтва про смерть, а штат вже повідомляє про них як про смерті від ковіду. Хтось, очевидно, провів імена цієї пари через базу даних, яка показувала, що вони мали позитивний тест на Covid протягом 28 днів перед смертю. І їхні смерті записали як смерті від Covid, хоча вони померли від пострілів з вогнепальної зброї.

Шерил: Якщо ми подивимось на свідоцтва про смерть у справі про вбивство-самогубство, що це скаже про Ковід?

Бок: Нічого, абсолютно нічого. Я заплатила судмедексперту, щоб він зробив розтин цих двох випадків. І ніде в цих свідоцтвах про смерть не згадується COVID. Ніде.

Бок: Це – копія свідоцтва про смерть, і ніде не написано COVID. У нас є вбивство, самогубство, нічого спільного з COVID.

Оскільки у 2020 році в географічних межах округу не було смертей від COVID, Бок мала унікальну можливість кинути виклик тому, як рахували смерті в штаті.  У багатьох містах та округах цифри надто великі, і коронери ніколи не дізнаються про невідповідність кількості смертей.

Протягом тижня після вбивства-самогубства за результатами підрахунку COVID в штаті виявили ще дві смерті в їхньому окрузі. Бок дослідила і з'ясувала, чому вона не має про них жодного запису.

Бок: Ці двоє насправді були живі, але вони їх порахували. Якби я не зателефонувала їм і не поцікавилася, хто вони, звідки вони, всю інформацію про це і тому подібне... "О, це була помилка. Вони просто потрапили туди випадково".

Доктор Джеймс Карузо, головний судово-медичний експерт та коронер у Денвері, каже: 

"Деякі мої колеги-коронери з сільських округів Колорадо казали мені, що це відбувається і з ними, що вони знають про цю проблему. Коли вони підписували свідоцтво про смерть від травми, їм радили зарахувати цю смерть як смерть, спричинену Covid.

Д -р Карузо думає, що на початку люди, які підписували свідоцтва про смерть, напевно, робили все правильно. Але на якомусь рівні, можливо, на рівні штату, можливо, на федеральному рівні існує ймовірність того, що були перехресні посилання на Covid-тести, і що люди, у яких був позитивний результат тесту на Covid, були зараховані до смертей, пов'язаних з Covid, незалежно від їх справжньої причини смерті. І я вважаю, що це дуже помилково, не так потрібно збирати статистику.

Карузо каже, що висловив свої заперечення у квітні 2020 року в Департамент громадського здоров’я Колорадо.

Карузо: Я сказав їм дуже чітко, що можна померти "від" COVID або можна померти "з" COVID. І це – дві дуже різні речі.

Інші також ставили під сумнів підрахунок штату.

Бок: У нас був коронер в окрузі Монтезума. У нього був випадок смерті від алкоголю, і це зараховували як Covid. І він почав скаржитися. У результаті скарг штат додав підкатегорії, що показують кількість смертей "від" Covid та смертей "з Covid". Але через кілька місяців після вбивства-самогубства були ще питання.

Коли я розмовляла з губернатором, він сказав мені, що не вважає, що це правильно, але він не збирається вимагати, щоб ці смерті вилучили з ковідної статистики, тому що всі інші штати так само робили.

Губернатор Колорадо Джаред Поліс відхилив прохання Шерил Аткіссон про інтерв'ю. Його речник заявив, що губернатор погоджується з коронером Бок, і він був "обурений", що вбивство-самогубство реєструється як смерть, яка пов'язана з Covid.

"Намагаючись бути цілком зрозумілим", додає губернатор, на веб-сайті штата є пояснення, що "деякі цифри поєднують смерті, які були результатом COVID-19, та смерті, які сталися, коли у людини був COVID-19".

Під час візиту до Колорадо загальна кількість смертей, які мають відношення до COVID, в штаті становила 13 845 осіб. Видалення смертності, яка не була безпосередньо викликана ковідом, скорочує цю кількість приблизно наполовину.

Деякі з шокуючих випадків – це, коли смерть після дорожньо-транспортних аварій записують як смерть від ковіда. А ще були три смерті від ковіда в будинку для престарілих у Колорадо, хоча лікарі сказали, що вони не пов'язані з коронавірусом.

І ще один показовий випадок у Нешвіллі, штат Теннессі. У серпні 2020 року дружина Гела Шорта була приголомшена, побачивши причину Covid-19 у свідоцтві про смерть свого чоловіка після того, як він помер від агресивного раку. Він тричі мав негативний тест на коронавірус (і йому записали смерть від ковіда!). Лише після того, як сім'я поскаржилася, причина смерті Covid-19 була вилучена, а це списали на службову помилку.

Пані Шорт каже: «Це насправді недобре просто сказати, що "ми зробили помилку", і "ми просто забули про це". Зі скількома іншими людьми ви робите цю помилку?

Без аудиту тверді докази можна знайти тільки в маленьких містечках, де люди точно знають, хто від чого помер. Бренда Бок каже, що у 2020 році у них не було смертей від Covid. Але коли вони перевірили в липні, то виявили, що New York Times завищила в рапорті за 2020 рік кількість смертей від ковіду у їхньому окрузі щонайменше на 500%. 

Бок: Я вважаю, що кількість смертей завищена. Не зрозумійте мене неправильно. Я вважаю, що ковід справжній. І я вважаю, що люди на нього хворіють. І я вважаю, що невелика кількість людей помирає від нього. Але я не вважаю, що вбивство-самогубство належить до смерті від ковіду. Моя робота – сказати правду про те, чому людина померла, причину смерті та спосіб, у який вона померла. І я не вірю, що те, що відбувається, – правда.

Шаріл (на камеру): Округ Аламеда, Каліфорнія, у червні змінив свою методологію, щоб прибрати (зі статистики) смерті, які не були прямим наслідком Covid. Це призвело до того, що понад 400 осіб, або 25%, вилучили зі статистики померлих від ковіду.

Посилання на відео: https://fullmeasure.news/news/cover-story/counting-covid

Наші інтереси: 

Продовжуємо викривати ковідну аферу і з'ясовувати, навіщо все це робилося. Кому вигідно "дописувати" кількість смертей від ковіду? 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Здається, слово "майже" у назві цієї статті недоречне. Це - історія викриття шахрайства, дуже й дуже нахабного. і, просто величезного, найбільшого в світі, бо воно є міжнародним. Шахрайства з метою видурити мільярди доларів в громадян США та спричинити їм збитків на сотні мільярдів. Та, головне, позбавити їх прав людини.Ну, і помножимо ці цифри на сто, або на тисячу, бо це ж стосується людей майже в усьому світі. За виключенням Швеції та Білорусі.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Здається, слово "майже" у назві цієї статті недоречне. Це - історія викриття шахрайства, дуже й дуже нахабного. і, просто величезного, найбільшого в світі, бо воно є міжнародним. Шахрайства з метою видурити мільярди доларів в громадян США та спричинити їм збитків на сотні мільярдів. Та, головне, позбавити їх прав людини.Ну, і помножимо ці цифри на сто, або на тисячу, бо це ж стосується людей майже в усьому світі. За виключенням Швеції та Білорусі.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Сергій Білецький.
0
Ще не підтримано

смерть-вигадка.палінгенезія-факт