Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Інсайдери з Фейсбуку злили інформацію про новий алгоритм цензури для просування вакцинації

Категорія:

Два анонімних співробітники Фейсбуку зв’язалися з журналістом-розслідувачем і передали йому внутрішні документи Фейсбуку, які свідчать про тестування нового алгоритму цензури.

Про це журналіст-розслідувач Джеймс О'Кіф (James O'Keefe), керівник Project Veritas, розказав на телеканалі Fox News. Представлені документи свідчать про те, що компанія тестує бета-версію алгоритму, яка націлена на користувачів, які "вагаються" з питання вакцинації, навіть якщо вони не порушують політику компанії. Тестування бета-версії проходить на приблизно 1,5% користувачів з приблизно 3,8 мільярда користувачів Facebook та її дочірньої компанії Instagram у всьому світі.

Алгоритм полягає в тому, що користувачі, які «вагаються» з питань вакцинації від Ковіду, отримують позначку "vaccine hesitancy" (нерішучість про вакцину) або скорочено "VH". Позначка має дві ступені "нерішучості". Один – "Тривога та критика", а другий – "Непряме знецінення вакцин", що включає повідомлення про відмови від вакцини та "шокуючі історії", які можуть стримати інших від вакцинування.

«Спираючись на цей показник VH, ми понизимо або залишимо коментар у спокої залежно від змісту коментаря», – сказав один з інформаторів, чия особа прихована з питань безпеки.

Заявлена мета нової функції полягає в «різкому зменшенні впливу на користувачів» коментарів від "VH", повідомляє команда О'Кіфа, вивчивши документ.  

Якщо користувач висловлює сумніви щодо вакцин або виявляється "нерішучим", його публікації та коментарі будуть видалені з поля зору інших користувачів – навіть якщо вони явно не робили заяв проти вакцини.  Це робиться для посилення підтримки широкого розповсюдження вакцинування.

Інший документ докладно описує, як кваліфікувати контент з метою «ідентифікувати» категорії висловлювань, які не порушують заявлених правил Фейсбуку, але можуть в деяких випадках заважати вакцинації, сприяти нерішучості та відмові від вакцини. Такі висловлювання діляться на рівні залежно від потенційної шкоди для позитивного іміджу вакцинування.

Коли стало відомо про злив цих документів, Фейсбук повідомив Project Veritas: «Ми попередньо оголосили цю політику у блозі компанії, а також повідомили цю інформацію нашому довідковому центру».

«Що чудово у цих документах, які Фейсбук не хотів би, щоб ви бачили, так це те, що якщо ви отримали  2 рівень VH, то навіть якщо ви викладаєте факти, що відповідають дійсності – ваші коментарі все одно будуть атаковані і знижені», – зауважує О'Кіф.

Більш докладно прочитати про цю історію і ознайомитися з документами можна на сайті Project Veritas.

Тут треба зазначити ще одну небезпеку. Цей алгоритм тестується на питанні вакцинації. Проте такий самий алгоритм може бути задіяний (або вже задіюється) і в інших питаннях. Недарма математики вже почали звертати увагу на регулярні зниження рейтингів висловлювань консервативних політиків. Їхні френди і фоловери регулярно не бачать їх у своїх стрічках новин. Деякі пости зникають. Або раптом приходить повідомлення про «порушення правил спільноти» на абсолютно нейтральне повідомлення. 

Наші інтереси: 

Інтернет-монополісти стали реальною загрозою свободі слова та свободі бізнесу. Вони поступово штовхають світ у бік "цифрового концтабору" китайського зразка. Цей рух необхідно зупинити.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, вони вже давно перешкоджають свободі слова та свободі бізнесу! А, не почали лише зараз.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Так, вони вже давно перешкоджають свободі слова та свободі бізнесу! А, не почали лише зараз.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Тут не заперечується про те, що вони вже перешкоджають. Мова йде про подальше вдосконалення інструментарія перешкоджання.

Творю, отже існую.