Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Вашингтоні модно виглядати розумним та ерудованим – феномен «Wonder Book»

У той час, коли через пандемію постраждало багато бізнесів, поряд із Вашингтоном процвітає букіністичний бізнес. Але не в такому вигляді, як ви подумали.

20210102books.jpg

Чак Робертс (Chuck Roberts), власник «Wonder Book»

Пам’ятаєте, як в часи СРСР в інтелігентних сім’ях було модно тримати вдома книжкові шафи і полиці, заповнені книгами. От подібна мода, але в дещо карикатурному варіанті, зараз поширюється Вашингтоном (і не тільки).

У столиці США Вашингтоні живе чимало людей, які працюють в державних органах. Серед них багато добре освічених людей. Проте не тільки вони, але й інші мешканці столиці бажають створювати враження добре освічених, ерудованих, начитаних людей. А якщо є попит – то буде й пропозиція.

Книготоргівельна компанія «Wonder Book», розташована за кілька кілометрів від Вашингтону в місті Фредерік штату Мериленд, створила спеціальний сервіс «Books by the Foot». Для цього сервісу компанія збирає вживані книги, нерозпродані книги від видавців та книгарень, а також інші книги, які стали або занадто поширеними, або занадто невідомими, щоб бути привабливими для читачів чи колекціонерів.

А займається цей сервіс  тим, що створює вам декор. Тобто подібно флористу, що збирає ікебану, фахівці сервісу підбирають вам відповідні книжкові полиці та розставляють на них книги. Замовники висловлюють найрізноманітніші побажання. Може бути підбір книжок за потрібною тематикою, а буває і за кольором палітурок. Бувають побажання, щоб всі книжки виглядали дещо пошарпаними (мовляв, власник шафи їх багато читав). Буває, що замовник бажає мати на полиці якийсь багатотомник. Або набори книг з одної серії.

Раніше цей сервіс працював переважно з офісами компаній, політичних діячів, телевізійними студіями, готелями та ресторанами, де необхідно було створити таку собі «інтелектуальну атмосферу». Проте карантин став для цього сервісу просто золотим дном. Оскільки різко зросло число тих, хто працює з дистанційними програмами типу Skype, Zoom тощо, то різко зріс попит на створення «книжкових декорацій» вдома. Різні аналітики, що дають дистанційне інтерв’ю, учасники zoom-нарад, офісні працівники, що працюють з дому тощо – всім їм різко знадобились красиво вписані в інтер’єр книжкові полиці з книжками, на палітурках яких проглядаються ключові слова потрібної тематики.

Ось як розповідає журналіст «Fox News» про це повальне захоплення серед експертів, яких раніше запрошували в телевізійні студії, а тепер вони дають дистанційні інтерв'ю зі своїх домівок:


Цікаво, що якщо раніше «Books by the Foot» працював переважно з офісами у Вашингтоні, то тепер сервіс має приватних замовників по всій країні. На сайті сервісу є маса варіантів підбору полиць та книжок за стилями, розмірами, ступенем пошарпаності, кольорами, додатковими артефактами, що стоять на полицях разом з книгами тощо.

Цей спалах попиту на «книжкові декорації» серед іншого відродив ще одне захоплення, яке прокотилось кілька років тому і нібито згасло. Називається воно «shelfiе», що є поєднанням слів «shelf» (полиця) та «selfie» (фото себе коханого). Під цим словом «шелфі» розуміли два варіанти:

1) фотографії книжкових полиць, які мали виразити духовний світ власника (такий собі варіант натюрморту);
2) фотографії себе коханого на тлі книжкових полиць.

Схоже, що зараз починається нова хвиля захоплення «шелфі».

Бути розумним і ерудованим – модно. І багато кому дуже хочеться створити саме таке враження про себе.

 

Наші інтереси: 

Бути розумним і ерудованим – це добре. От тільки треба розрізняти тих, хто таким є, від тих, хто тільки створює враження.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Та ні, виглядати розумним та ерудованим модно в усіх США, а не лише у Вашингтоні. Саме це випливає з тексту статті.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Коментарі

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Та ні, виглядати розумним та ерудованим модно в усіх США, а не лише у Вашингтоні. Саме це випливає з тексту статті.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!