Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Що вам НЕ РОЗПОВІДАЮТЬ про Ковід: менше зайнятих ліжок, ніж торік, кількість смертей – дрібка від похмурих прогнозів, 95% смертей мали інші причини... і як можна перекрутити факти, щоб настрахати

Категорія:

Так називається стаття, опублікована у британському виданні DAILY MAIL. У ній йдеться про те, що попри побоювання, кількість смертей від Covid-19 значно нижча за той пік, що був у квітні. Остання оцінка ONS показує, що протягом тижня, що закінчився 14 листопада, нові інфекції вже вирівнювались, а GCHQ створив команду на Даунінг-стріт, щоб забезпечити Бориса Джонсона даними щодо Covid-19, які б відповідали реальній ситуації. 

20112202.jpg

Професор Кріс Уітті, 31 жовтня, коли було оголошено про другий локдаун

GCHQ (Центр урядового зв'язку Великої Британії — Government Communications Headquarters, GCHQ, відповідає за розвідку та захист інформації) створив команду на Даунінг-стріт (вулиця Лондона, де там розташовані резиденція прем'єр-міністра, міністерство іноземних справ та інші державні установи Великої Британії), щоб забезпечити Бориса Джонсона оновленнями в режимі реального часу для боротьби з "загрозою, що виникає та змінюється". Мають на увазі Covid-19. Аналітики спецслужб будуть прочісувати величезні обсяги даних, щоб забезпечити прем'єр-міністру найсвіжішу інформацію про поширення вірусу.

Про це у своїй статті на DAILY MAIL пише Ross Clark.

Наскільки точними були похмурі прогнози уряду? Коротка відповідь: не дуже. 

У липневій доповіді на замовлення головного наукового радника сера Патріка Велланса вчені підрахували, що може бути 119 тисяч смертей, якщо б "друга хвиля" збіглася з піком зимового грипу. Вчора (на 20 листопада) ця цифра становила 54 286 – менше половини.

Насправді другий пік, здається, минув – за минулий тиждень в середньому щодня спостерігалося 22 287 нових інфекцій проти 24 430 за тиждень до цього.

У середині вересня сер Патрік зробив жахливу заяву про те, що Великобританія може мати 50 тисяч нових випадків коронавірусу щодня до середини жовтня, якщо не будуть введені інші драконівські обмеження. Проте ми ще ніколи не наближались до цієї цифри.

Прес-конференція "Шоу жахів на Хеллоуїн" сера Патріка та головного медика країни професора Кріса Вітті була використана, щоб налякати уряд (і підштовхнути) до впровадження другого локдауна. Один із їхніх слайдів вказував на те, що до грудня кількість смертей від Covid-19 може сягати 4000 на день.

Але через десять днів ми маємо менш як 15 % від цього показника. Насправді, як видно з графіку вище, нинішня смертність значно нижча майже за кожний змодельований зимовий сценарій.

Чи лікарні будуть переповнені? Відповідь – ні.

Всупереч тому, що урядові експерти хотіли, щоб ви думали після того, як минулого місяця опублікували діаграму, що створила враження, наче лікарні близькі до переповнення. Але принаймні в половині не було жодного пацієнта Covid-19.

Нині лише 13 % ліжок NHS зайняті пацієнтами з Covid-19.

Попри ажиотаж навколо будівництва лікарень (таких як лікарня Сандерленда, зображена в день відкриття в травні), вони не були заповнені більше, ніж на 1,23%

Враховуючи, що до кризи в Англії було 4119 ліжок інтенсивної терапії, плюс 269 у Шотландії та 153 в Уельсі, приблизно лише 31 % ліжок інтенсивної терапії, не враховуючи тих, які нещодавно були переобладнані зі звичайних ліжок, зараз зайняті пацієнтами з ковідом. 

Насправді на 8 листопада цього року кількість зайнятих критичних ліжок насправді була нижчою, ніж у середньому за п'ять років за 2015-19 роки: 

Жертвами Covid-19 в переважній більшості є люди похилого віку та особи, які вже мали інші захворювання.

З 37 470 смертей від Covid-19, зафіксованих NHS England до 18 листопада, 53,7% були людьми віком старше 80 років.

Для порівняння, у людей до 40 років було зафіксовано лише 275 смертей (0,7 % від загальної кількості).

Наші інтереси: 

Почався "розбір польотів". 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
епідемія
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Залишається питання щодо приладів вентиляції легенів. Чи інші види грипу можуть давати такі наслідки на легені?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Коментарі

Зображення користувача cBіт Розумний.
0
Ще не підтримано

Залишається питання щодо приладів вентиляції легенів. Чи інші види грипу можуть давати такі наслідки на легені?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"