Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Ковід убив грип? Експерти ставлять запитання, адже випадки грипу зменшились на 98% по всьому світу

Світ:

Багато хто побоювався, що цією зимою буде "подвійна епідемія" — грипу, який вбиває тисячі людей, і Covid-19. Тридцять мільйонів людей, що на 20% більше норми, зараз мають право на щеплення проти грипу. Дані "спостереження", зібрані ВООЗ, показують, що випадки грипу різко падають у всьому світі.

Багато хто боявся, що майбутньою зимою буде ситуація кошмару, яка поставить службу охорони здоров’я на межу, що "друга хвиля" COVID- 19 співпаде з епідемією сезонного грипу, від якого в одній лише Великобританії щорічно помирає близько 10 тис. осіб, пише британська Daily Mail.

Стурбований цими прогнозами уряд розгорнув найбільшу в історії країни програму вакцинації проти грипу: 30 мільйонів людей, що на 20% більше, ніж зазвичай, включаючи всіх старших 50-ти років, мають право на цьогорічне щеплення. Згідно з останніми звітами, вакцинація вже отримала найвище охоплення серед британців старше 65 років і дітей молодшого віку. Є тільки одна курйозна проблема: схоже, грип майже зник.

Відомості про це стали з'являтися ще в березні, коли в Північній півкулі сходила нанівець епідемія сезонного грипу, але прийшла епідемія нової коронавірусної інфекції. У Південній півкулі в цей час наступала осінь, яка зазвичай приносить епідемічний підйом грипу.

Але дані ВООЗ свідчать, що у 2020 році цього підйому не сталося.

У Південній півкулі, де сезон грипу відбувається в наші літні місяці, дані ВООЗ свідчать про те, що він взагалі ніколи не злетів. В Австралії у квітні було зафіксовано лише 14 позитивних випадків грипу у порівнянні з 367 у тому ж місяці 2019 року, що на 96 відсотків менше.

У Чилі з квітня по жовтень було виявлено лише 12 випадків грипу. За той самий період у 2019 році їх було майже 7000.

А в Південній Африці спостережні тести показали лише два випадки на початок сезону, які швидко впали до нуля протягом наступного місяця — загалом на 99 відсотків менше, ніж у попередньому році.

У Великобританії сезон грипу тільки починається, відзначає Daily Mail. Але з того часу, як Covid-19 почав поширюватися в березні, у ВООЗ було повідомлено лише про 767 випадків у порівнянні з майже 7000 випадків з березня по жовтень минулого року. 

Наші інтереси: 

Розібратися в ситуації з ковідом, який тепер став "найстрашнішою хворобою" у світі і витіснив грип по кількості тих, хто їм захворів. Виникає питання: куди подівся грип? Може, людей, які хворіли на грип просто записали в ковідну статистику?

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
ВООЗ
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже на "тонкощі статистики". Єдиний надійний показник - рівень смертності від пневмонії.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Схоже на "тонкощі статистики". Єдиний надійний показник - рівень смертності від пневмонії.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Сірко Крутивус.
0
Ще не підтримано

Або на те, що короновірус лише різновид вірусу, що спричиняє грип. До речі, різні штами короновірусу і так складали п'яту частину грипозних

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

Радіймо, друзі !

У Ігор Каганця була стаття, що вірус - це апгрейд, то може просто всі апргрейднулись вже ?

Я не меч, я тримаю меч.

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

А, може, імунітет від коронавірусу захищає й від грипу? Через їхню велику подібність. А, коронавірусом перехворіла більшість людей без симптомів, на відміну від грипу.

Якщо прагнеш чуда - створюй його!

Зображення користувача Рамес Веселий.
0
Ще не підтримано

цікаво, чи працює навпаки ?

Я не меч, я тримаю меч.