Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

ФБР прийшло з обшуком в офіс компанії Коломойського у США

ФБР провела обшук 4 серпня в офісі компанії Optima, що належить  Ігорю Коломойському і Геннадію Боголюбову і може бути причетною до відмивання виведених грошей ПриватБанку.

20080601.jpg

One Cleveland Center (Клівленд, Огайо, США) / Google Maps

Про це повідомляє американське видання Cleveland.com, пише Ліга.

Видання цитує агента ФБР Вікі Андерсон. За її словами, агенти спецслужби обшукали офіс групи Optima, розташований у центрі міста Клівленд у бізнес-центрі One Cleveland Center.

У планах ФБР обшукати офіс Optima, розташований у Майамі.

Компанія Optima була однією з найбільших власників комерційної нерухомості в Клівленді. Вона контролювала 2,8 млн квадратних футів нерухомості в центрі міста. Однак за останні кілька років продала значну частину своєї нерухомості.

  • У травні 2019 року державний ПриватБанк подав позов у Канцелярський суд штату Делавер, де, зокрема, заявив, що Optima брала участь у відмиванні виведених грошей із банку. Загальну суму відмитих грошей за 10 років  у ПриватБанку оцінили в близько $470 млрд.
  • У квітні 2019 року видання  The Daily Beast повідомило, що ФБР почало розслідування проти Коломойського. Бізнесмена підозрюють у низці фінансових злочинів, серед іншого, у відмиванні грошей. У самому ж ФБР цю інформацію не підтвердили, але і не спростували.

Нагадаємо, що рік томи ми писали про те, що Коломойський і Боголюбов можуть стати фігурантами масштабної справи з відмивання грошей.

Наші інтереси: 

Поставити олігархів на місце. Не допустити подальшого обкрадання держави.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи