Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп оголосив операцію «LeGend»: погромники будуть заарештовані й покарані

Спецтема:

Операція передбачає спрямування кількох сотень федеральних агентів у міста, де в останні місяці різко збільшилась кількість насильницьких злочинів.

20200723trump.jpg

Дональд Трамп. Фото з відеотрансляції брифінгу

У середу у Білому Домі відбувся брифінг,  на якому Президент Дональд Трамп оголосив про операцію «LeGend». У брифінгу узяли участь Президент Дональд Трамп, Генеральний прокурор Вільям Барр (William Barr), секретар внутрішньої безпеки Чед Вольф (Chad Wolf), директор ФБР Крістофер Рей (Christopher Wray), родини жертв злочинів.

У своєму виступі Президент Трамп відзначив, що його обов’язок, як Президента США – захист громадянських прав, життя, здоров’я  і майна громадян країни. І хоча поліційні функції – це прерогатива місцевої влади, проте дикий спалах злочинності в окремих місцях і неспроможність місцевої влади захистити громадян примушують його втрутитись у ситуацію і виконати свій конституційний обов’язок.

Президент навів шокуючу статистику спалаху насильства в Чикаго, Нью-Йорку, Міннеаполісі, Канзас-Сіті, Філадельфії тощо.

(Президент не сказав, проте всі й так розуміли, що цей спалах насильства відбувся у продовження серії безкарних погромів, в які переросли акції проти поліції. І що цікаво – всі погроми відбувались у містах, де мери – демократи, або нейтральні лівої орієнтації. Погроми відбулись безкарно, оскільки мери, які керують поліцією, не дозволяли  поліції їх припинити. Тож наступним кроком після відсутності покарання за погроми став спалах вже відвертого криміналу)

У Нью-Йорку за останній місяць було підстрілено (вбито і поранено) понад 300 осіб. У Філадельфії кількість вбивств зросла на 27 % у порівнянні з минулим роком, у Міннеаполісі – на 94 %.

Катастрофічна ситуація в Чикаго. Цього року вже підстрілено 1900 осіб, з них 414 вбито.

За кожною з цих смертей – трагедія батьків, родичів, друзів. 13-річна дівчина була вбита сліпою кулею вдома, в присутності батьків. 14-річний Вернадо Джонс-молодший грав у баскетбол в парку і був вбитий разом із 7 іншими випадковими жертвами безглуздої розправи.

(На брифінгу була присутня мати Вернандо – Шаррелл Джонс, якій Президент Трамп особисто висловив співчуття).

Тож виконуючи свій обов’язок із захисту життя, здоров’я та майна громадян США, Президент Дональд Трамп оголосив операцію «LeGend». Операцію названо на честь 4-річного афроамериканця ЛеДженда Таліферро (LeGend Taliferro) з Канзас-Сіті, вбитого просто вдома у присутності батьків сліпою кулею від стрілянини під час кримінальних «розборок».

(На брифінгу були присутні батьки ЛеДженда та його бабуся і дідусь, яким Президент Трамп висловив своє співчуття. Від імені родини виступила мати ЛеДженда, яка підтримала операцію, що має врятувати життя багатьох законослухняних американців, і подякувала за збереження пам’яті сина).

Операція «LeGend» почалась два тижні тому, коли група федеральних агентів низки федеральних силових структур були спрямовані у Канзас-Сіті, де вони за ці два тижні арештували й переправили до федеральних судових органів понад 200 злочинців.

Починаючи з цих вихідних  кілька сотень федеральних агентів спрямовуються до Чикаго та Альбукерке, де так само відбувся спалах насильницької злочинності. Підкреслюється, що вони діятимуть у співпраці з місцевими силовими органами, проте розглядатимуть низку насильницьких злочинів як злочини федерального значення – і відповідно арештовуватимуть злочинців і переправлятимуть їх до федеральних судів.

«Силовики», що виступили на брифінгу, пояснили, що серед федеральних агентів, яких спрямовують до регіонів,  є представники ФБР, DEA (Управління боротьби з наркотиками), ATF (Бюро алкоголю, тютюну, вогнепальної зброї та вибухових речовин), USMS (Служба федеральних маршалів США) та Міністерства національної безпеки США.

Якщо у Чикаго, Канзас-Сіті та Альбукерке боротьба йде насамперед проти криміналу, то в Портленді та Сієтлі головне завдання федеральних агентів – захист об’єктів федеральної власності.  І в Портленді вже заарештовано кілька «активістів», які атакували й намагались псувати об’єкти федеральної власності.

Ті, хто добре володіє англійською мовою, можуть подивитись відеозапис брифінгу, та прочитати стенограму.

Від себе я хочу звернути увагу на кілька моментів:

1. Ще місяць тому мери-демократи підтримували заходи «BlackLivesMatter» і не звертали уваги, що під цим брендом почались масові погроми, які вони не зупиняли, думаючи, що таким чином вони нашкодять Трампові. Президент Трамп чемно пропонував їм федеральну допомогу у подоланні насильства, на що вони зверхньо та образливо відмовлялись.  Але сталось навпаки. Зростання рівня злочинності та насильства на вулицях призвело до того, що місцеві мешканці почали звертатись до федеральної влади з проханням захистити їх.

2. У своїй промові Президент Трамп підкреслив необхідність притягнення до суду тих посадовців (зокрема й виборних), які своїм потуранням погромам не виконали свій конституційний обов’язок із захисту прав людей, які їх обрали.

3. Ще в понеділок, 20 липня мер Чикаго Лорі Лайтфут (Lori Lightfoot) – само собою членкиня Демократичної партії, а на додачу ще й лесбіянка та афроамериканка – у своїй емоційній промові виступала категорично проти введення у Чикаго федеральних агентів, що вона назвала «федеральним терором». Проте майже у той самий час одна з банд розстріляла похоронну процесію, принаймні 15 осіб з важкими пораненнями у шпиталях. І люди почали відверто просити саме федеральну владу навести лад у місті. Щось таки сталось, бо вже у середу Лорі Лайтфут проголосила, що федеральні агенти працюють в Чикаго, що «наші місцеві силові органи з ними в постійному контакті». Певно до неї дійшло, що до відповідальності притягатимуть тих посадовців, які не захищають своїх громадян.

4. Думаю, що процес триватиме. Мери-демократи постануть перед вибором:  або далі потурати насильству, погромам та криміналу, але втрачати свій електорат – або звертатись до федеральної влади за допомогою і тоді підняти рейтинг Трампа на президентських виборах, натомість зберегти свій рейтинг серед місцевих мешканців.

Отже, процес триває. Трамп дав можливість прихильникам Демократичної партії пожити в умовах правління демократів. А далі при поступовому наведенні ладу рейтинг Президента буде потихеньку збільшуватись, а Демократичної партії – зменшуватись.

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Від того, який курс обере Америка на осінніх виборах - правий чи лівий - залежить напрямок розвитку світу. Ще ніколи вибори в США не були настільки значущими для майбутнього людства.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Завдяки Володимиру Щербині ми маємо можливість перебувати в курсі поточних американських подій і розуміти логіку загального розвитку. Можливо, у нас найкраща аналітика щодо цивілізаційних процесів в США.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Завдяки Володимиру Щербині ми маємо можливість перебувати в курсі поточних американських подій і розуміти логіку загального розвитку. Можливо, у нас найкраща аналітика щодо цивілізаційних процесів в США.

Все, що робиться з власної волі, – добро!