Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Трамп оголосив операцію «LeGend»: погромники будуть заарештовані й покарані

Спецтема:

Операція передбачає спрямування кількох сотень федеральних агентів у міста, де в останні місяці різко збільшилась кількість насильницьких злочинів.

20200723trump.jpg

Дональд Трамп. Фото з відеотрансляції брифінгу

У середу у Білому Домі відбувся брифінг,  на якому Президент Дональд Трамп оголосив про операцію «LeGend». У брифінгу узяли участь Президент Дональд Трамп, Генеральний прокурор Вільям Барр (William Barr), секретар внутрішньої безпеки Чед Вольф (Chad Wolf), директор ФБР Крістофер Рей (Christopher Wray), родини жертв злочинів.

У своєму виступі Президент Трамп відзначив, що його обов’язок, як Президента США – захист громадянських прав, життя, здоров’я  і майна громадян країни. І хоча поліційні функції – це прерогатива місцевої влади, проте дикий спалах злочинності в окремих місцях і неспроможність місцевої влади захистити громадян примушують його втрутитись у ситуацію і виконати свій конституційний обов’язок.

Президент навів шокуючу статистику спалаху насильства в Чикаго, Нью-Йорку, Міннеаполісі, Канзас-Сіті, Філадельфії тощо.

(Президент не сказав, проте всі й так розуміли, що цей спалах насильства відбувся у продовження серії безкарних погромів, в які переросли акції проти поліції. І що цікаво – всі погроми відбувались у містах, де мери – демократи, або нейтральні лівої орієнтації. Погроми відбулись безкарно, оскільки мери, які керують поліцією, не дозволяли  поліції їх припинити. Тож наступним кроком після відсутності покарання за погроми став спалах вже відвертого криміналу)

У Нью-Йорку за останній місяць було підстрілено (вбито і поранено) понад 300 осіб. У Філадельфії кількість вбивств зросла на 27 % у порівнянні з минулим роком, у Міннеаполісі – на 94 %.

Катастрофічна ситуація в Чикаго. Цього року вже підстрілено 1900 осіб, з них 414 вбито.

За кожною з цих смертей – трагедія батьків, родичів, друзів. 13-річна дівчина була вбита сліпою кулею вдома, в присутності батьків. 14-річний Вернадо Джонс-молодший грав у баскетбол в парку і був вбитий разом із 7 іншими випадковими жертвами безглуздої розправи.

(На брифінгу була присутня мати Вернандо – Шаррелл Джонс, якій Президент Трамп особисто висловив співчуття).

Тож виконуючи свій обов’язок із захисту життя, здоров’я та майна громадян США, Президент Дональд Трамп оголосив операцію «LeGend». Операцію названо на честь 4-річного афроамериканця ЛеДженда Таліферро (LeGend Taliferro) з Канзас-Сіті, вбитого просто вдома у присутності батьків сліпою кулею від стрілянини під час кримінальних «розборок».

(На брифінгу були присутні батьки ЛеДженда та його бабуся і дідусь, яким Президент Трамп висловив своє співчуття. Від імені родини виступила мати ЛеДженда, яка підтримала операцію, що має врятувати життя багатьох законослухняних американців, і подякувала за збереження пам’яті сина).

Операція «LeGend» почалась два тижні тому, коли група федеральних агентів низки федеральних силових структур були спрямовані у Канзас-Сіті, де вони за ці два тижні арештували й переправили до федеральних судових органів понад 200 злочинців.

Починаючи з цих вихідних  кілька сотень федеральних агентів спрямовуються до Чикаго та Альбукерке, де так само відбувся спалах насильницької злочинності. Підкреслюється, що вони діятимуть у співпраці з місцевими силовими органами, проте розглядатимуть низку насильницьких злочинів як злочини федерального значення – і відповідно арештовуватимуть злочинців і переправлятимуть їх до федеральних судів.

«Силовики», що виступили на брифінгу, пояснили, що серед федеральних агентів, яких спрямовують до регіонів,  є представники ФБР, DEA (Управління боротьби з наркотиками), ATF (Бюро алкоголю, тютюну, вогнепальної зброї та вибухових речовин), USMS (Служба федеральних маршалів США) та Міністерства національної безпеки США.

Якщо у Чикаго, Канзас-Сіті та Альбукерке боротьба йде насамперед проти криміналу, то в Портленді та Сієтлі головне завдання федеральних агентів – захист об’єктів федеральної власності.  І в Портленді вже заарештовано кілька «активістів», які атакували й намагались псувати об’єкти федеральної власності.

Ті, хто добре володіє англійською мовою, можуть подивитись відеозапис брифінгу, та прочитати стенограму.

Від себе я хочу звернути увагу на кілька моментів:

1. Ще місяць тому мери-демократи підтримували заходи «BlackLivesMatter» і не звертали уваги, що під цим брендом почались масові погроми, які вони не зупиняли, думаючи, що таким чином вони нашкодять Трампові. Президент Трамп чемно пропонував їм федеральну допомогу у подоланні насильства, на що вони зверхньо та образливо відмовлялись.  Але сталось навпаки. Зростання рівня злочинності та насильства на вулицях призвело до того, що місцеві мешканці почали звертатись до федеральної влади з проханням захистити їх.

2. У своїй промові Президент Трамп підкреслив необхідність притягнення до суду тих посадовців (зокрема й виборних), які своїм потуранням погромам не виконали свій конституційний обов’язок із захисту прав людей, які їх обрали.

3. Ще в понеділок, 20 липня мер Чикаго Лорі Лайтфут (Lori Lightfoot) – само собою членкиня Демократичної партії, а на додачу ще й лесбіянка та афроамериканка – у своїй емоційній промові виступала категорично проти введення у Чикаго федеральних агентів, що вона назвала «федеральним терором». Проте майже у той самий час одна з банд розстріляла похоронну процесію, принаймні 15 осіб з важкими пораненнями у шпиталях. І люди почали відверто просити саме федеральну владу навести лад у місті. Щось таки сталось, бо вже у середу Лорі Лайтфут проголосила, що федеральні агенти працюють в Чикаго, що «наші місцеві силові органи з ними в постійному контакті». Певно до неї дійшло, що до відповідальності притягатимуть тих посадовців, які не захищають своїх громадян.

4. Думаю, що процес триватиме. Мери-демократи постануть перед вибором:  або далі потурати насильству, погромам та криміналу, але втрачати свій електорат – або звертатись до федеральної влади за допомогою і тоді підняти рейтинг Трампа на президентських виборах, натомість зберегти свій рейтинг серед місцевих мешканців.

Отже, процес триває. Трамп дав можливість прихильникам Демократичної партії пожити в умовах правління демократів. А далі при поступовому наведенні ладу рейтинг Президента буде потихеньку збільшуватись, а Демократичної партії – зменшуватись.

Якщо вас цікавить розвиток цієї теми, ви можете підтримати наш проект щедрими дарами.
Наші інтереси: 

Від того, який курс обере Америка на осінніх виборах - правий чи лівий - залежить напрямок розвитку світу. Ще ніколи вибори в США не були настільки значущими для майбутнього людства.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Завдяки Володимиру Щербині ми маємо можливість перебувати в курсі поточних американських подій і розуміти логіку загального розвитку. Можливо, у нас найкраща аналітика щодо цивілізаційних процесів в США.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Завдяки Володимиру Щербині ми маємо можливість перебувати в курсі поточних американських подій і розуміти логіку загального розвитку. Можливо, у нас найкраща аналітика щодо цивілізаційних процесів в США.

Все, що робиться з власної волі, – добро!