Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 1
  • Переглядів: 1

Росія знищує в Криму українську ідентичність, штучно заселяючи його росіянами, - Ольга Скрипник

Ольга Скрипник, керівниця Кримської правозахисної групи вже не перший рік системно збирає докази порушення прав людини в Криму. 6 березня вона презентувала оновлену базу даних світовій спільноті під час спеціального засідання Ради Безпеки ООН, присвяченому ситуації на півострові. 

20030801.jpg

Ольга Скрипник

Про нову тактику Росії та можливі дипломатичні шляхи вирішення ситуації одразу після засідання Скрипник розповіла в ексклюзивному інтерв’ю «Голосу Америки».

Однією з тенденцій, які зв’язані з окупацією, є зміна демографічного складу населення. Росія намагається фізично зробити Крим російським, штучно переселяючи туди громадян РФ з інших регіонів. По суті, вона знищує українську ідентичність в Криму.

Друга проблема, яка є стратегічною – це мілітаризація. Причому не тільки в контексті зброї та техніки (Росія вже давно намагається захопити Чорноморський регіон у військовому плані), а в контексті населення, зокрема, освітніх програм для дітей. Ми зібрали багато доказів про те, що ці освітні заходи насправді базуються на наказах Міноборони РФ. Вони не мають нічого спільного з правом на освіту.

Це підготовка дітей до армії і формування у них виключено російської мілітаризованої ідентичності. Тобто ці діти в Криму, які, по суті, є громадянами України, позбавлені можливості обрати українську ідентичність. Їх «світле майбутнє», яке нав’язує Росія – служба в армії або в ФСБ. І це стратегічна проблема, яку потрібно вирішувати зараз, адже мова йде про принаймні 200 тис. дітей.

Також Росія фізично ізолює за гратами тих людей, які їй не до вподоби, які ламають міфи про начебто російський Крим. Вона знищує їх через фабриковані справи.

Серед останніх затримань українські активісти – Іван Яцкін та Галина Довгопола. Галині – 64 роки. Вона знаходиться в Лефортово, її позбавили волі за фабрикованою справою. За те, що вона начебто передавала інформацію СБУ. Всі вони – українці і прямо говорили про те, що підтримують Україну.

Таким чином зараз будь-який українець в Криму, який відкрито говорить про свою підтримку Україні може бути звинуваченим у шпигунстві або державній зраді.

 

Наші інтереси: 

Розуміти, що РФ методично і підступно намагається знищити українську націю і українську ідентичність. Розуміти, що путінська Росія продовжує те, що робилося в СРСР.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи