Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Сенаті США назвали можливі санкції за "Північний потік-2

Санкції можуть торкнутися суден з укладання труб і компаній, що надають страхові та гарантійні послуги. В офіційній базі Конгресу США опублікований документ, який готувався сенаторами Тедом Крузом, Джоном Баррассо, Томом Коттоном і Джин Шахін.

Документ передбачає санкції щодо учасників "Північного потоку-2", повідомляє РБК-Україна з посиланням на опублікований документ.

У законопроекті передбачаються в першу чергу обмеження, які будуть вводиться проти зовнішніх компаній, які надають свої спеціалізовані суди для укладання труб Nord Stream 2 в Балтійському морі.

Йдеться про те, що обмеження необхідно вводити, якщо судно укладає труби на глибині від 100 футів нижче рівня моря.

Також американські законодавці пропонують запроваджувати обмеження проти фізичних та юридичних осіб, які "свідомо" надають гарантійні або страхові послуги цим судам.

Проти цих осіб президент США може вводити більше п'яти видів санкцій, серед яких відмова кредитування або страхування, відмову у видачі ліцензії або дозволу на експорт товарів і технологій із США, заборона американських банкам видавати позики або кредити протягом року, заборона на роботу з держборгом США, заборона на проведення платежів в зоні американської юрисдикції та угод з власністю, заборона інвестування капіталу

Також уряд США має право не укладати контракти на закупівлю товарів чи послуг іноземної особи. Крім цього, директорам та акціонерам з контрольним пакетом акцій в таких компаніях може бути відмовлено у видачі візи або заборону на в'їзд в США.

Як відомо, Німеччина виступає проти санкцій США по "Північному потоку-2". У Міністерстві економіки Німеччини заявили, що взяли до відома загрозу введення санкцій США щодо проекту газопроводу "Північний потік-2" і відкидають санкції, які мають екстериторіальну дію.

 

Наші інтереси: 

США намагаються не допустити цьому проекту, бо він загрожує створенням Континентального блоку.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи