Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Просуватимемо «гамбурзькі» санкції, якщо Росія не виконає рішення Трибуналу ООН – український посол

Рішення Міжнародного трибуналу з морського права 25 травня, згідно з яким Росія повинна негайно звільнити захоплених біля берегів анексованого Криму українських військових і кораблі й дати їм можливість повернутися додому, є додатковим міжнародним козирем у боротьбі України за звільнення своїх громадян.

19052701.jpg

посол України в ФРН Андрій Мельник

Так посол України в Німеччині Андрій Мельник прокоментував рішення Морського трибуналу, передає «Укрінформ».

«Україна отримала переконливу дипломатичну перемогу і потужний додатковий міжнародно-правовий козир, щоб домогтися якнайшвидшого звільнення наших моряків», – сказав Мельник.

Він назвав рішення суду ООН таким, що «має без перебільшення історичний характер».

Посол закликав Федеральний уряд Німеччини і особисто главу МЗС цієї країни Гайко Мааса вимагати від Кремля негайного виконання вердикту Міжнародного морського трибуналу.

«Якщо ж Москва вирішить ігнорувати це рішення, то ми просуватимемо ідею запровадження нових – гамбурзьких – санкцій щодо Росії», – зазначив дипломат.

Раніше США закликали в терміновому порядку звільнити українських військових моряків і три судна, захоплених біля берегів Криму 25 листопада 2018 року.

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що у Трибуналу ООН немає юрисдикції розглядати справу про захоплення українських моряків.

Також прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив 27 травня, що Росія не виконуватиме рішення Міжнародного трибуналу, повідомляє "LB".

Наші інтереси: 

Хай бачать, ЩО таке РФ. Держава, яка не виконує рішень судів і не зважає на правила. Ще один доказ того, що таку державу треба просто душити санкціями і не вірити її "дипломатії".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Такі ігри триватимуть іще довго. Якби задушити санкціями конкретно Путіна - було б швидше. Але механізми запровадження санкцій такого не передбачають. На жаль.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Такі ігри триватимуть іще довго. Якби задушити санкціями конкретно Путіна - було б швидше. Але механізми запровадження санкцій такого не передбачають. На жаль.

Поки дихаю - сподіваюсь!