Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Просуватимемо «гамбурзькі» санкції, якщо Росія не виконає рішення Трибуналу ООН – український посол

Рішення Міжнародного трибуналу з морського права 25 травня, згідно з яким Росія повинна негайно звільнити захоплених біля берегів анексованого Криму українських військових і кораблі й дати їм можливість повернутися додому, є додатковим міжнародним козирем у боротьбі України за звільнення своїх громадян.

19052701.jpg

посол України в ФРН Андрій Мельник

Так посол України в Німеччині Андрій Мельник прокоментував рішення Морського трибуналу, передає «Укрінформ».

«Україна отримала переконливу дипломатичну перемогу і потужний додатковий міжнародно-правовий козир, щоб домогтися якнайшвидшого звільнення наших моряків», – сказав Мельник.

Він назвав рішення суду ООН таким, що «має без перебільшення історичний характер».

Посол закликав Федеральний уряд Німеччини і особисто главу МЗС цієї країни Гайко Мааса вимагати від Кремля негайного виконання вердикту Міжнародного морського трибуналу.

«Якщо ж Москва вирішить ігнорувати це рішення, то ми просуватимемо ідею запровадження нових – гамбурзьких – санкцій щодо Росії», – зазначив дипломат.

Раніше США закликали в терміновому порядку звільнити українських військових моряків і три судна, захоплених біля берегів Криму 25 листопада 2018 року.

У Міністерстві закордонних справ Росії заявили, що у Трибуналу ООН немає юрисдикції розглядати справу про захоплення українських моряків.

Також прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив 27 травня, що Росія не виконуватиме рішення Міжнародного трибуналу, повідомляє "LB".

Наші інтереси: 

Хай бачать, ЩО таке РФ. Держава, яка не виконує рішень судів і не зважає на правила. Ще один доказ того, що таку державу треба просто душити санкціями і не вірити її "дипломатії".

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Такі ігри триватимуть іще довго. Якби задушити санкціями конкретно Путіна - було б швидше. Але механізми запровадження санкцій такого не передбачають. На жаль.

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

Такі ігри триватимуть іще довго. Якби задушити санкціями конкретно Путіна - було б швидше. Але механізми запровадження санкцій такого не передбачають. На жаль.

Поки дихаю - сподіваюсь!