Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Скасування статті про незаконне збагачення: з'явилася жорстка реакція США

Категорія:

Спецтема:

США розкритикували рішення Конституційного суду України (КСУ), який скасував статтю кримінального кодексу про незаконне збагачення. Про це заявила у вівторок посол США в Україні Марі Йованович.

posolssha.jpeg

Посол США в Україні Марі Йованович
Посол США в Україні Марі Йованович

"Ми вважаємо, що рішення Конституційного суду є серйозним ударом в боротьбі з корупцією в Україні", – зазначила вона. Йованович підкреслила, що таке рішення "послаблює антикорупційну архітектуру України, включаючи Вищий антикорупційний суд, який повинен бути створений найближчим часом, і Національне антикорупційне бюро України", - цитує посла США газета "Сегодня".

На думку посла, рішення КСУ супроводжується іншими процесами в українській судовій системі, які викликають стурбованість в США, зокрема, в сфері формування складу Верховного суду України.

Так, вона заявила, що близько 30% кандидатів, що претендують на роботу в Верховному суді, – судді "з сумнівною чесністю".

"Стає все більш очевидним, що унікальна для України можливість змін, за яку така висока ціна була заплачена п'ять років тому на" майдані ", ще не призвела до антикорупційних або правових реформ, які українці очікують або заслуговують", – резюмувала посол.

Для подолання цієї ситуації в Україні повинна бути прийнята нова, "більш досконала" поправка до Кримінального кодексу.

"Особи, відповідальні за корупцію, повинні бути під слідством, притягнуті до відповідальності і, якщо вони винні, відправлені до в'язниці. І щоб це сталося, всі елементи антикорупційної архітектури повинні бути на місці і повинні працювати ефективно", – заявила Йованович.

Нагадаємо, раніше Конституційний суд України скасував дію статті 368-2 Кримінального кодексу, визнавши її такою, що суперечить Конституції та Кримінально-процесуальному кодексу.

В КСУ нагадали про принцип презумпції невинуватості і конституційний припис про неприпустимість залучення особи до відповідальності за відмову давати показання або пояснення щодо себе, членів сім'ї чи близьких родичів.

Президент Петро Порошенко пообіцяв внести до Верховної Ради новий законопроект про покарання чиновників за незаконне збагачення:

Наші інтереси: 

Унікальна для України можливість очищення і реформування. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Що цікаво, корупціонери кричать про те, що це "Порошенко через Конституційний суд намагається зберегти корупцію в Україні".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Що цікаво, корупціонери кричать про те, що це "Порошенко через Конституційний суд намагається зберегти корупцію в Україні".

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!