Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Міноборони повідомили, що до України їдуть британські військові

Спецтема:

Україна та Британія домовились про спільні дії в реформуванні ЗСУ та ВМС – перші британські військовослужбовці прибудуть до України вже в січні. Виконання низки завдань у межах попередніх домовленостей між країнами пришвидшили через агресивні дії Росії щодо України. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони України.

Двосторонні переговори між міністром оборони Степаном Полтораком та держсекретарем з питань оборони Британії Гевіном Вільямсоном відбулися під час останнього візиту в Одесу 21 грудня.

Так, голова оборонного відомства України зазначив, що серед інших обговорювалися питання прискорення реалізації низки конкретних заходів і рішень, які приймались місяць тому під час візиту Вільямсона до Лондона.

За словами Полторака, причина цьому – різке загострення безпекової ситуації і агресія Росії проти Військово-морських сил ЗСУ в Керченській протоці, а також ситуації на кордоні між Україною та Росією.

Рішення, які ми прийняли, пов’язані з початком роботи з підготовки морських піхотинців.

Вже в січні в Україну прибуде група військовослужбовців Військово-морських сил Великої Британії для організації взаємодії, планування спільних навчань, а також визначення необхідної матеріально-технічної допомоги Збройним силам України, безпосередньо Військово-морським силам,
– наголосив він.

Полторак зазначає, що під час переговорів також обговорили можливість прискорення співпраці за всім спектром. Так, початком має стати розширення формату підготовки в рамках навчально-тренувальної програми "Orbital", а згодом – розширення військово-технічної співпраці.

Глава Міноборони також повідомив про домовленість щодо створення "Офісу друзів України", щоб координувати спільні дії щодо надання допомоги в реформуванні ЗСУ, ВМС, а також нарощування  українського військового флоту.

Нагадаємо, корабель HMS Echo H87 Королівського військово-морського флоту Великої Британії 17 грудня увійшов до Чорного моря. Вже 19 грудня корабель пришвартувався в Одесі – він пробуде там кілька днів.

Наші інтереси: 

Загострення безпекової ситуації і агресія Росії проти Військово-морських сил ЗСУ в Керченській протоці посприяло пришвидшенню військового співробітництва.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

США і Великобританія активно допомагають Україні в обороні від російської агресії. На цьому тлі різко виділяється саботаж Німеччини та Франції!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

США і Великобританія активно допомагають Україні в обороні від російської агресії. На цьому тлі різко виділяється саботаж Німеччини та Франції!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!