Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Австрійський стартап вперше випробував в повітрі свій гібридний літак

Австрійська компанія Diamond Aircraft Industries у співпраці з Siemens повідомила про перший політ свого гібридного літака.

Для випробувань новинки використовувався літак на базі моделі DA40, який був доопрацьований для підтримки гібридної електричної трансмісії, повідомляє профільний сайт PilotWeb.aero.

Siemens AG і Diamond Aircraft Industries вже кілька років співпрацюють в розробці гібридних електричних літаків. Основною метою цього проекту є розробка літака, який має більш низьку витрату палива, а також низький рівень шуму. Гібридна трансмісія забезпечить можливість повністю електричного зльоту без додаткового шуму і забруднення.

Легкий літак DA40 - це чотиримісний однодвигунний поршневий літак з повітряним гвинтом в носовій частині. Розробники видалили з літального апарату поршневий двигун і встановили замість нього дизель-генератор потужністю 110 кіловат. Від нього заряджаються дві акумуляторні батареї.

"Це перший серійно-гібридний електричний літак в світі з двома пропелерами вільного ходу і одним двигуном внутрішнього згоряння. Розподілена рухова архітектура відкриває абсолютно нові можливості для розробки високоефективних літаків", - говорить доктор Франк Антон, виконавчий віце-президент підрозділу eAircraft в Siemens AG.

Протягом 20-хвилинного першого польоту літак продемонстрував всі режими роботи, в тому числі рух за допомогою електрики, звичайних двигунів і в гібридному режимі.

Інгмар Майербух, керівник льотного випробування компанії Diamond Aircraft Industries Gmbh, який пілотував літак, сказав: "Перший рейс перевищив всі наші очікування. Комбінація гібридної трансмісії і конфігурації літака просто ідеальна. Ми досягли 130 вузлів при середній потужності і піднялися на висоту 3000 футів".

Раніше повідомлялось, що в червні 2018 року словенська компанія Pipistrel на замовлення норвезького оператора аеропортів Avinor випробувала в столиці Норвегії електролітак Alpha Electro G2. Літак пілотував особисто норвезький міністр транспорту Кетіл Солвік-Олсен.

Солвік-Олсен сказав, що демонстраційний політ був доказом того, що комерційна компанія, яка використовує електричні літаки, "не далеке бачення майбутнього, а реальність, досяжна протягом декількох років".

Джерело


Мала авіація має бути такою ж доступною, як велотранспорт: 

Тяжіння неба: Міф про Ікара, або Політекономія польоту

Наші інтереси: 

Нові види транспорту і нові джерела енергії – це шлях до скорочення відстаней і збільшення можливостей людини.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи