Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Віце-президент США: дії росіян гаснуть у порівнянні з тим, що робить Китай

Спецтема:

Віце-президент США Майк Пенс звинуватив китайський уряд у проведенні агресивної військової, економічної і політичної кампанії, спрямованої на розширення впливу Пекіна в Сполучених Штатах і по всьому світу. Відповідні заяви він зробив під час виступу в Гудзонівському інституті 4 жовтня.

vice-prezydentsshamaykpens.jpg

Віце-президент США Майк Пенс

За словами Пенса, влада КНР намагається вплинути на американську громадську думку, щоб змінити підсумки майбутніх листопадових виборів до Конгресу, а потім і президентських перегонів у 2020 році. З цією метою, сказав віце-президент, «Пекін мобілізував своїх агентів» і пропаганду. Він навів слова високопоставленого співробітника розвідки США, який, за словами Пенса, заявив: «те, що роблять росіяни, гасне в порівнянні з тим, що робить Китай» в Америці.

Китай використовує нагороди і погрози, щоб впливати на діяльність американських підприємств, університетів, аналітичних центрів та урядових чиновників, заявив Пенс.

Віце-президент пов'язав ці ймовірні дії з більш широкими зусиллями Пекіна щодо розширення своєї військової й економічної потужності в Азії й Африці.

За словами Пенса, у низці країн Китай підтримує на виборах тих чи інших кандидатів, які обіцяють врахувати його стратегічні інтереси.

Пенс навів висновки розвідслужб, згідно з якими Китай намагається використовувати розбіжності між різними органами влади у США, щоб підірвати зовнішньоторговельну політику Дональда Трампа.

Нещодавно Китай відмовився від щорічної зустрічі з представниками Міністерства оборони Сполучених Штатів, запланованої на середину жовтня. Переговори мали відбутися в Пекіні і стосуватися питань безпеки. Планувалося, що на них приїде голова Пентагону Джим Меттіс.

Рішення відмовитися від зустрічі високого рівня, що створювала можливості для дипломатичного та безпекового діалогу, розглядали у США як чергову ознаку погіршення відносин між Пекіном і Вашингтоном через так звану «торгівельну війну». У ході «торгівельної війни» між Китаєм і США країни запровадили низку митних обмежень щодо одна одної. При цьому Трамп безпрецедентно підвищив мита на китайські товари на суму 250 мільярдів доларів. Пекін відповів аналогічними заходами, які поширюються на американські товари вартістю 60 мільярдів доларів.

Наші інтереси: 

Китайська експансія на всіх рівнях - це прояв боротьби за планетарне домінування.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи