Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На військовому полігоні ЗСУ проведено випробування нових українських безпілотників, вертольотів та зенітних установок

На військовому полігоні Збройних сил України відбулися випробування нової української зброї та військової техніки, зокрема безпілоників та зенітних установок (ЗУ). Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України Олександр Турчинов після випробувань, передає прес-служба відомства.

Зокрема відбулись авіаційні випробування нового оперативно-тактичного безпілотного комплексу.

"Він здатний проводити розвідку, координувати ведення вогню, забезпечувати стійкий від впливу засобів радіоелектронної боротьби зв'язок на оперативній глибині до 200 км, перебуваючи в повітрі до 24 годин", - сказав Турчинов.

Також успішно випробували на полігоні бойовий безпілотний комплекс, котрий  може нести потужний фугасний або термобаричний бойовий заряд і точно вражати цілі в глибокому тилу ворога.

Крім того, Турчинову продемонстрували легкі багатоцільові вертольоти "Скаут" і АК1-3. Ці вертольоти здатні вести розвідку, виконувати завдання з охорони кордону. Особливість цих літальних апаратів також у тому, що вони можуть використовуватись як безпілотники.

Випробували на полігоні й модернізовану ЗУ-23-2.

"Поєднання цієї надійної зенітної установки з електронною системою автоматичного знаходження цілі та управління веденням вогню дозволить надійно знищувати повітряні та наземні цілі, зокрема, БПЛА, що перебувають на озброєнні в РФ", - наголосив Тучинов.

Усі розробки українського оборонного комплексу після успішних випробувань поставлять на масштабне виробництво для забезпечення українськї армії.

Нещодавно також черговий етап державних випробувань успішно пройшли реактивні снаряди РС-80 "Оскол". Про це повідомив президент України Петро Порошенко на своїй сторінці у Twitter, оприлюднивши відео з випробувань.

Наші інтереси: 

Зброя для української армії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи