Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

IKEA випускає на ринок розумні жалюзі

Шведський виробник товарів для дому на даний момент працює над системою розумних жалюзі. Згідно документації Федеральної комісії зв'язку США, компанія зареєструвала нову ліцензію. Вона пов'язана з пультом керування автоматичними жалюзі.

Очікується, що розумні жалюзі будуть частиною Tradfri. Це лінійка розумних продуктів, які випускає компанія IKEA. Зараз на американському ринку вже продаються розумні жалюзі — вони коштують 300-400 доларів.

На даний момент у лінійці Tradfri представлені переважно продукти, пов'язані з освітленням. Всі товари можна синхронізувати з Apple HomeKit, Amazon Alexa і Google Assistant.

IKEA – це шведська компанія, яка понад 70 років створює меблі і предмети інтер'єру власного дизайну.

Представництва IKEA відкриті в 40 країнах світу, в більшості з цих країн діють інтернет-магазини марки.

Варто відзначити, українець Євген Ерік придумав красиву і порівняно недорогу прикрасу для дому – сонячні жалюзі.

Одне вікно, прикрашене таким незвичайним гаджетом, зможе генерувати до 100 кіловат енергії в місяць. А коштуватимуть такі жалюзі в $300 з установкою.

Розумні жалюзі SolarGaps являють собою сонячні модулі, які монтуються на віконні жалюзі з внутрішньої або зовнішньої частини віконного отвору. Ці модулі перетворюють сонячне випромінювання в теплову і електричну енергію, роблячи приміщення незалежним від зовнішніх електричних мереж.

Потужність SolarGaps на квадратному метрі віконного отвору досягає 150 Ватт при зовнішньому розміщенні жалюзі і до 100 Ватів при внутрішньому.

"Так жалюзі SolarGaps, встановлені в трикімнатній квартирі з вікнами, що виходять на південь, здатні виробляти до 600 Ватт на годину або близько 4 кВт в день, а це 100 кВт в місяць, — стверджує Євген. — Середнє споживання квартири коливається від 100 до 250 кВт на місяць".

Технології розумного будинку стають все доступнішими. Незабаром такі пристрої зможуть з'явитися в кожному будинку, заощаджуючи кошти і створюючи комфорт.

Наші інтереси: 

Технології майбутнього. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи