Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

США, Франція, ФРН і Канада підтримали висновки щодо причетності РФ до отруєння у Солсбері

Категорія:

Спецтема:

Лідери США, Франції, Німеччини та Канади заявили про "повну впевненість" в оцінці Великої Британії, що двоє підозрюваних в отруєнні в Солсбері є співробітниками Головного розвідувального управління РФ. Про це йдеться у спільній заяві лідерів країн, повідомляє Sky News.

У заяві йдеться про те, що діяльність виконавців отруєння "майже напевно" була схвалена на керівному рівні російського уряду.

"Вчорашня заява ще більше посилює наш намір продовжувати руйнувати ворожу діяльність зарубіжних розвідувальних мереж на наших територіях, підтримувати заборону на хімічну зброю, захищати наших громадян і захищати себе від всіх форм злочиної державної діяльності, спрямованих проти нас і наших суспільств", - йдеться в заяві.

Лідери країн привітали прогрес в розслідуванні, але наполегливо закликали тих, у кого є додаткова інформація, звернутися до британської влади.

"Ми повністю впевнені в британській оцінці, що обидва підозрюваних були офіцерами російської військової розвідки, також відомої як ГРУ", - наголошується в заяві.

Лідери зробили цю заяву під час зустрічі в ООН, в Раді Безпеки, під час якої сьогодні має відбутися обговорення нової інформації про отруєння Сергія та Юлії Скрипаль.

Нагадаємо, британський міністр безпеки Бен Воллес заявив, що президент РФ Владімір Путін несе кінцеву відповідальність за отруєння Сергія та Юлії Скрипаль у Солсбері.

Британські прокурори 5 вересня назвали імена двох підозрюваних росіян, яких вважають виконавцями отруєння в Солсбері. Це - Александр Петров та Руслан Боширов. Поліція також показала за записами камер спостереження їх детальний маршрут 3 і 4 березня у Лондоні та Солсбері.

Прем’єрка Британії Тереза Мей заявила, що росіяни, яких британські слідчі підозрюють у виконанні отруєння в Солсбері, є офіцерами ГРУ – військової розвідки РФ.

У МЗС Росії заявили, що названі імена їм невідомі і заявили про "інформаційні маніпуляції" з боку Британії.

Британія отримала європейський ордер на арешт росіян.

Наші інтереси: 

Путін несе персональну відповідальність за отруєння Сергія та Юлії Скрипаль у Солсбері.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

ГРУ і раніше була не тільки військовою розвідкою, а й інструментом терору за кордоном! За правління Путіна ГРУ остаточно перетворилася на терористичну банду!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

ГРУ і раніше була не тільки військовою розвідкою, а й інструментом терору за кордоном! За правління Путіна ГРУ остаточно перетворилася на терористичну банду!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!