Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Спецслужби Британії встановили ключових підозрюваних у замаху на Скрипаля, - The Telegraph

Світ:

Спецтема:

Британська поліція і розвідувальні відомства ідентифікували основних підозрюваних в замаху на екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його доньку Юлію. Про це пише The Telegraph з посиланням на джерела.

За інформацією газети, контртерористичний підрозділ Скотланд-Ярду працює над вибудовуванням кримінальної справи проти осіб, які, за даними поліції, перебувають у РФ.

"Не дивлячись на те, що розслідування, як очікується, триватиме ще кілька місяців, в останні дні в ньому було здійснено серйозний прорив, який дозволив визначити коло основних підозрюваних", - пише видання.

The Telegraph зазначає, що поліції вдалося визначити конкретні імена після аналізу списків пасажирів, які прибули до Великої Британії і вилетіли з неї, а також вивчивши записи з камер відеоспостереження і перевірки автомобільних номерів.

"Скотланд-Ярд визнає, що будь-яка спроба допитати і тим більше притягти підозрюваних до кримінальної відповідальності зустріне перешкоди з боку Москви і призведе до ще більшого охолодження між країнами", - підкреслює газета.

Наші інтереси: 

Росія буде відхрещуватись від скоєного, що призведе до ще більшої її ізоляції.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Зашморг затягується!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Зашморг затягується!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Росія продовжує практику посилання "мобільних бригад" за кордон для ліквідації політичних противників та осіб, що опозиційні до режиму, яка була запроваджена при Сталіні.

Такі "мобільні бригади" діяли в Іспанії (під час громадянської війни); ними були здійснені вбивства Троцького, Вальтера Кривицького та Ігнасія Рейса; вбивства Лева Ребета та Степана Бандери.

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Отруєння колишнього полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки здійснив 54-річний колишній офіцер ФСБ, що має кодове ім'я Гордон. Вважається, що він використовує ще й ім'я Михайло Савіцкіс, а також два інших псевдоніма.
Британська поліція вважає, що він вже повернувся в Росію і у британців ніколи не буде можливості допитати його. У Лондоні вважають, що в отруєнні Сергія Скрипаля брала участь команда з шести осіб.
Ім'я Гордона стало відомо після п'яти годин допиту поліцією в Лондоні на цьому тижні перебіжчика з КДБ Бориса Карпічкова, який повідомив британському виданню Sunday People, що він і Гордон перетнулися на початку 1990-х років. Обидва знали один одного, коли Карпичков був майором ФСБ, наступника КДБ, в Латвії. Гордон був підлеглим Бориса.
"Він був дуже розумною, освіченою, амбітною і безжальною людиною, - сказав Карпічков, - а також представницьким і швидко зміг завоювати довіру незнайомця". Карпічков повідомив, що Гордон навчався бойовим мистецтвам. Він також навчався в Ризькому університеті, де отримав диплом юриста. Гордон використовував прикриття успішного бізнесмена в сфері безпеки. Він був капітаном в КДБ, перш ніж вступити в ФСБ після закінчення «холодної війни». За словами Карпічкова, Гордон входить в число офіцерів діючого резерву ФСБ, які здійснюють спеціальні операції.

Джерело:

https://www.svoboda.org/a/29185223.html

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!