Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Надлишок або нестача сну – це шкідливо для здоров'я. То скільки корисно спати?

Світ:

Спецтема:

6-8 годин сну на добу знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань.

Вчені з Німеччини та Греції заявили про те, що 6-8 годин сну на добу знижують ризик розвитку серцево-судинних захворювань. А ось більшу або меншу кількість сну може завдати шкоди здоров'ю, повідомляє EurekAlert!.

"Ми проводимо уві сні третину нашого життя, але все одно ми знаємо досить мало про вплив цієї біологічної потреби на серцево-судинну систему", - розповів один з дослідників Епамінондас Фоунтас.

Вчені проаналізували результати 11 досліджень, в яких прийняло участь більше мільйона дорослих без будь-яких серцево-судинних захворювань. Усі ці дослідження були опубліковані протягом останніх п'яти років. Добровольці були розділені на три групи: одна спала до шести годин на добу, інша – більше восьми, а третя, контрольна - від шести до восьми годин.

Дослідники встановили, що нестача сну, і його надлишок призводять до більш високого розвитку ішемічної хвороби серця та інсульту і смерті від них. У тих, хто спав менше шести і більше восьми годин, ризик розвитку подібних захворювань підвищувався на 11% і 33% відповідно.

"Наше дослідження свідчить про те, що нестача або надлишок сну може завдати шкоди серцю. Потрібні додаткові дослідження для того, щоб зрозуміти причини цього, але ми знаємо, що сон впливає на біологічні процеси, такі як метаболізм глюкози, артеріальний тиск і запалення, - все те, що впливає на серцево-судинну систему", - додав Фоунтас.

Наші інтереси: 

Дбати про власне здоров'я.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи