Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

До України приїде делегація з Константинополя від Вселенського патріарха Варфоломія

Категорія:

Світ:

На запрошення Президента України Петра Порошенка до Києва на святкування 1030-річчя Хрещення Київської Русі-України прибуде делегація з Константинополя від Вселенського патріарха Варфоломія. Про це повідмляється на сторінці у Facebook Української помісної православної церкви.

"Вселенський патріарх Варфоломій і перші особи інших помісних православних церков проігнорували запрошення УПЦ МП на святкування 1030-річчя Хрещення Русі-України. Проте не відмовив Президентові України - повноважна делегація від Церкви-матері в Україні на свято все ж таки буде", - йдеться в повідомленні.

У той же час відзначається, що інші помісні православні церкви, "щоб витримати вже усталений "церковно-дипломатичний протокол, відправляють до Росії свої делегації на максимально можливому низькому рівні.

З нагоди святкування 1030-річчя хрещення Київської Русі 27 та 28 липня у Києві будуть проведені молебні і організовані хресні ходи від православних церков Київського та Московського патріархатів.

Святкування 1030-річчя хрещення Київської Русі-України буде проходити згідно з указом Президента від 8 серпня 2017 року.

19 липня на засіданні Оргкомітету з підготовки та відзначення 1030-річчя хрещення Київської Русі-України віце-прем'єр-міністр Павло Розенко повідомив, що на святкування ювілею хрещення Русі-України запрошені іноземні гості, представники православних і католицьких церков світу, зокрема офіційна делегація Вселенського патріархату, представники українських церков у діаспорі.

Наші інтереси: 

Потроху історична правда  бере гору. Міф про "канонічність" Московського Патріархату спростовується.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Теги: 
Церква
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи