Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Запрошення Росії до G-8 – останнє американське попередження Кремлю

Категорія:

Дві наполегливі заяви Трампа про бажання повернути РФ у G-8 – це останнє попередження кремлівському організованому злочинному угрупованню. Трамп махає перед їхнім носом величезною і соковитою «морквиною», адже повернення в G-8 – це автоматичне скасування санкцій тощо. Проте «за замовчуванням» це означає і виведення окупаційних військ РФ з України, Грузії, Молдови, виплату компенсацій за окупацію, припинення Кремлем кібератак та інформаційних війн, терактів і т. д.

180613donaldtramp.jpg

Дональд Трамп запрошує РФ до G-8
Дональд Трамп запрошує РФ до G-8

Трамп робить пропозицію кремлівському ОЗУ – мовляв, давайте зустрінемося і домовимося про умови миру, – не випадково, адже заяві Трампа передував «витік» з Держдепу в The Wall Street Journal інформації про підготовку зустрічі Трампа з Путіним. У Кремлі одразу стали заперечувати її підготовку і заявляти: це ініціатива Вашингтона, ми нічого для організації зустрічі поки що не робимо. Такий хід Держдепу застав їх зненацька, але незабаром МЗС РФ заговорило: так, було б непогано організувати її, тим більше, що містер Трамп обіцяв її ще півтора року тому.

Аналогічна й реакція на заяви Трампа: спочатку Лавров 9 червня пробурчав, що РФ ніколи не просилася назад в G-8 і взагалі всім задоволена, але 10 червня Путін, перебуваючи в китайському місті Циндао на зустрічі ШОС, заявив, що готовий прийняти саміт G-8 в Москві, і що, на його думку, РФ ніколи не покидала G-8. У Кремля, як завжди, дуже специфічне бачення історії, навіть зовсім недавньої, але там правильно зрозуміли – це останнє американське попередження і саме та пропозиція, від якої відмовитись буде собі дорожче.

Чому останнє попередження? Тому, що його робить «підслідний» Трамп, обвинувачений у зв’язках з кремлівською ОЗУ. Незважаючи на це, Трамп його робить наполегливо і публічно, що означає – повторення не буде. А якщо й буде, то дуже нескоро і не від Трампа. Так що треба приймати, інакше «гібридна війна» коаліції проти російського імперіалізму увійде в високу фазу, і що трапиться в ній з кремлівським «гібридним режимом», ніхто не знає.

Водночас Кремлю прозоро натякнули про гроші, помістивши 9 червня в світові ЗМІ інформацію про стартової суми компенсації Україні за окупацію Росією Криму та частини Донбасу. Це інформація Eurasia Center Atlantic Council, старший науковий співробітник якого Андрес Аслунд підрахував, що РФ повинна виплатити Україні близько 100 млрд. доларів за збиток, нанесений окупацією, і це тільки державі, без урахування збитків, заподіяних приватним особам – громадянам України. Ціна Кримського мосту – близько $ 5 млрд., недобудованого «Північного потоку – 2» близько $ 10 млрд. – і Україна може прийняти їх на свій баланс в рахунок погашення виплати Росією компенсації за окупацію. Біженцям з Криму і Донбасу, Сенцову, Балуху та іншим заручникам Кремля компенсація повинна бути виплачена РФ окремо, подібно до того, як ФРН та Австрія виплачували компенсацію особам, вивезеним на роботи до Третього Райху.

Таке в загальних рисах коло питань, які стосуються України, за яким Трампу у Відні доведеться домовлятися з Путіним як головою кремлівської ОЗУ, якщо така зустріч все-таки відбудеться. Якщо не відбудеться і не домовляться, то Трамп уже завбачливо назвав Обаму чмом, яке здало Крим. Тепер Демпартія США буде змушена доводити, що Обама – не чмо, а тільки особливо політкоректний, обережний, толерантний і ще якийсь політик, що він хотів усім добра і наївно вірив: росіяни – це в своїй більшості теж люди, а не біороботи і дикі мавпи, які застрягли на початковій фазі еволюції і т. п.

Тим самим вони дадуть Трампу карт-бланш на виправлення помилок Обами. Тому самому Дональду Трампу, який перед виборами обіцяв «осушити вашингтонське болото бюрократії», і який заразом зможе осушити ще й кремлівське болото, а також попутно провести «меліорацію» всієї Росії. Це те, чого саме їй так не вистачає.

Можна довго іронізувати на тему, що росіяни в 2016 р. правильно вибрали своїм президентом Трампа, і можливо, він ним таки коли-небудь буде, але поки що стоїмо перед фактом: Трамп зробив Кремлю останнє американське попередження.

Автор: Сергій Климовський, канд. іст. наук

Наші інтереси: 

США підтримують Україну і протистоять Росії. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Гарний аналіз!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Гарний аналіз!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!