Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Це буде український контент, українською мовою, – Нищук розповів про запуск стартапу в українській кіноіндустрії

В Україні оголошено новий стартап на підтримку і створення українських телесеріалів, які зніматимуться без залучення російських акторів.

Про це заявив у п'ятницю в Херсоні, де проходить ХХ Міжнародний театральний фестиваль "Мельпомена Таврії", міністр культури України Євген Нищук у виступі на Всеукраїнській нараді керівників вітчизняних театрів, що відбулася в залі засідань облдержадміністрації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми оголосили зараз конкурс не тільки на кінопроекти, а й новий стартап на підтримку і створення українських телевізійних серіалів, з умовою або із забороною залучення артистів з Росії", - розповів Нищук.

За його словами, це буде український контент, українською мовою.

Міністр закликав керівників театрів України не перешкоджати участі акторів вітчизняних театрів у зйомках даних телесеріалів. "Багато ваших акторів можуть іти в кіноекспедицію на більший термін ніж два тижні. Друзі, відпускайте, тому що одна із причин, чому молодь зараз іде в театр, вона йде дивитися на знайомі обличчя, які бачила в кіно, на телебаченні. Хай вони (актори театрів - ред.) йдуть, стають зірками, це нормально, у цьому також є певний комерційний зиск, менеджмент", підкреслив Нищук.

Наші інтереси: 

Українське телебачення повинно бути україномовним, це державницька позиція.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи