Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Створено екзоскелет для лижників-початківців

Кататися на лижах чи сноуборді дуже весело, але якщо спортсмен виконує певний план тренувань або просто катається протягом цілого дня, ноги можуть досить сильно втомитись. Для того щоб уникнути цього, компанія Roam Robotics створила екзоскелет, який знижує навантаження на коліна.

Розробка компанії дозволяє використовувати екзоскелет в автоматичному або звичайному режимі. Перший з них передбачає рухи лижника, а потім коригує навантаження на ноги, виходячи з отриманих даних. Ручний варіант призначений для досвідчених спортсменів, які впевнено стоять на ногах, здатних самостійно виконувати складні трюки і брати участь в довгих забігах.

Творці спортивного екзоскелету відзначають, що пристрій стане в нагоді не лише літнім лижникам, яким через вік стало складно виконувати довгі забіги і робити складні трюки. Roam Ski підійде і для початківців спортсменів — за допомогою ремінних приводів і повітряних подушок екзоскелет зможе підтримати лижника, дозволить краще триматися на лижні і виконувати трюки з меншим ризиком для здоров’я. З ним спортсмени будуть менше втомлюватись після довгих забігів.

Цей спортивний екзоскелет дешевший за медичні аналоги, проте, щоб його придбати, спочатку необхідно забронювати собі один — ціна резерву становить 99 доларів. Після цього залишається лише чекати — реліз Roam Ski запланований на січень 2019 року.

Саме тоді його можна буде придбати, ціна не маленька –  2000-2500 доларів. Точної ціни розробники поки не називають, але відзначають, що ентузіасти, які мріють отримати максимум емоцій від кожного лижного сезону, точно залишаться задоволені покупкою.

Наші інтереси: 

Цікавинки.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи