Зображення користувача Оксана Лутчин.
Оксана Лутчин
  • Відвідувань: 38
  • Переглядів: 40

Львів – розробник програми для спецефектів у фільмі "Гаррі Поттер", або Цікавинки про місто Лева

Львів відкритий для світу, дружній до людей! Саме таким є гасло Львова, що символізує відкритість і привітність мешканців та неймовірну його атмосферу.

                                      Місто, яке я люблю

Львів міститься у центрі Східної Європи, за 50 км від кордону з Європейським союзом, а також на відстані близько 500 км від трьох столиць: Києва (Україна), Варшави (Польща) та Будапешту (Угорщина).

Львів перебував у складі семи держав: Галицько-Волинського князівства, Австро-Угорської імперії, Польщі, Росії, Західноукраїнської Народної Республіки, Радянського Союзу та незалежної України.

Місто засновано 1256 року королем Данилом Галицьким, який назвав його в честь свого сина – Лева.

Львів відкритий для світу, дружній до людей! Саме таким є гасло Львова, що символізує відкритість і привітність мешканців та неймовірну його атмосферу.

У Львові найбільша кількість пам’яток архітектури в Україні. Зокрема, у місті збережено 2500 пам'яток історії та архітектури. Окрім того, з 1998 року Львів внесено у світову спадщину ЮНЕСКО.

Програмне забезпечення для спецефектів у фільмах «Спайдермен», «Гаррі Поттер», «Халк» та багатьох інших створено! саме у Львові. Також, згідно з дослідженням компанії KPMG, Львів визначено одним з найбільш перспективних міст у світі щодо розвитку ІТ.

Львів місто студентів. Кожен п’ятий громадянин Львова – студент. Зокрема, у місті налічується близько 170 тис. студентів, а також 26 університетів. Найбільшими є ЛНУ імені Івана Франка та “Львівська Політехніка”.

Щороку у місті відбувається понад 100 фестивалів. Традиційними для Львова є фестивалі класичної музики, вуличного театру, свята кави, шоколаду, пампуха. Також протягом двох років саме тут відбувається один з найбільших у світі джазових фестивалів.

У Львові налічується 60 музеїв епохи ренесансу, бароко та класицизму.

Львів є релігійним осередком. У місті функціонує 104 храми та представлено всі релігійні конфесії.

Львів нова туристична мекка Східної Європи. Щорічно кількість туристів зростає на 15-20 %. Минулого року місто відвідав 1 млн іноземців. Найчастіше сюди їдуть з Польщі, Німеччини, Росії, Франції, Великобританії, США, Канади, Японії.

Міжнародний аеропорт “Львів” імені Данила Галицького – найбільший у Західній Україні. Міститься за 6 км від центру міста. Пропускна здатність аеропорту – 2 тис. пасажирів на годину.

Львів місто винаходів. Саме у Львові започатковано першу в Україні залізницю і відкрито перший готель, засновано професійний театр і першу українську школу. А також винайдено першу у світі гасову лампу та запущено повітряну кулю.

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи