Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Чого досягла Америка за президентства Трампа у 2017 році

Пройшов рік з тих пір, як Дональд Трамп був приведений до присяги в якості 45-го президента США. Противники президента постійно говорять про те, що за минулий рік Трампу не вдалося зробити нічого, про що можна було б говорить серйозно. Що ж насправді сталося за перший рік роботи президента?

За Трампа Америка переживає бурхливе і стійке зростання економіки. На зміну економічного стану країни впливає багато факторів, які президент США не може контролювати, але може сприяти зростанню економіки або гальмувати її розвиток.

Перше, що зробив Трамп, - скасував обмеження на створення і ведення бізнесів. Ці обмеження були введені Обамою. Вони важким тягарем лягли на плечі американської економіки. З їх скасуванням економіка розправила плечі і рвонула вперед.

З січня по грудень 2017 року в країні було створено 1.8 млн. нових робочих місць на повний робочий день, тобто щомісяця створювалося в середньому по 150 тис. нових робочих місць.

У січні 2018 року в американську економіку було додано ще 200 тис. робочих місць. Рівень безробіття впав до 4.1%. Це найнижчий показник за останні два десятиліття. У виробничому секторі рівень безробіття вперше в історії США знизився до 2.6%.

Рівень безробіття серед афроамериканців впав до 6.8%. Це найнижчий показник з 1972 р Рівень безробіття серед латиноамериканців найнижчий за останні 17 років.

Ford, Chrysler і Carrier Air Coditioners оголосили про інвестування $ 500 млн. в нові виробництва в США. Це створить тисячі нових високооплачуваних робочих місць.

Середня годинна зарплата піднялася на 2.9% і досягла $ 26.74. Це найвищий показник з 2009 р (дані на грудень 2017 р.). На ринок праці повертаються працездатні американці, які припинили пошук роботи при Обамі.

Кількість одержувачів продовольчих талонів знизилося в 2017 р на 1.5 млн. чоловік і досягло найнижчого рівня за останні 7 років.

До речі, за перший рік президентства Обами Америка втратила 4.3 млн. робочих місць.

Під час виборчої кампанії 2016 р Трамп, звертаючись до афро-американців, нагадав їм про їх важкий економічний стан і запитав, що вони втратять, якщо будуть голосувати за нього. Сьогодні видно, що вони втратили. Вони втратили високий рівень безробіття і зростаючі злидні, що існували при Обамі.

Демократи звинувачують Трампа в расизмі. За один рік президентства Трампа економічне становище афроамериканців помітно покращився. Цього не зміг або не захотів зробити Обама за вісім років. Так хто ж тоді є расистом?

Президент затвердив будівництво трубопроводів Dakota Access Pipeline і Keystone. Їх будівництво створить понад 42 тис. високооплачуваних робочих місць, а їх експлуатація принесе близько $ 2 млрд. прибутку.

Трамп скасував обмеження на видобуток вугілля. Ці обмеження коштували нашій економіці $ 81 млн. в рік.

Президент також скасував заборону на буріння нафтових і газових свердловин на Алясці і відкрив понад мільйон акрів федеральних земель для розвідувальних нафтових робіт. Скасування всіх цих обмежень і заборон призвела до різкого збільшення вакантних високооплачуваних робочих місць. Розвідка і буріння свердловин в цих районах проводяться при суворому дотриманні правил охорони навколишнього середовища.

За минулий рік досягнуто практично повна енергетична незалежність США.

Зростання добробуту американців сприяв різкому зростанну попиту на покупку нових будинків. Він став найвищим за останні 11 років. Це призвело до зростання житлового будівництва. У 2017 р будівельні компанії додали 200 тис. нових робочих місць. Це більше, ніж за два попередні роки.

Економічний бум відразу ж позначився на зростанні фондового ринку, який тривав майже 400 днів.

Опитування Investor Intelligence Sentiment Survey, проведене в середині січня 2018 р показало, що 66.7% учасників фондового ринку відіграють на підвищенні цін і лише 12.7% - на їх зниженні. Такого співвідношення між учасниками ринку не було з січня 1986 р.

Податкова реформа звільнила американські компанії і американських громадян від непомірно високих податків. Скорочення податків торкнеться 80% американців.

Річні податкові відрахування середньої американської сім'ї зменшаться на $ 2,140. На думку Ненсі Пелосі, це зниження мікроскопічне і американці його не помітять. Пелосі назвала зниження податків "Армагеддоном". Але якщо американці не помітять це зниження податків, то вони і не помітять цей "Армагеддон".

Податкова реформа була прийнята в кінці грудня 2017 р і за минулий час інвестиції в економіку США склали $ 82,59 млн. На благодійні цілі компанії пожертвували $ 857 млн.

Близько трьох мільйонів працюючих отримали до кінця року великі грошові бонуси. Рівень споживчої довіри досяг 17-ти річного максимуму. (Дані на 23 січня 2018 г.).

Податкова реформа зміцнила реальні передумови для подальшого зростання економіки США.

У четвертому кварталі 2017 р економічне зростання склало майже 4%. Опитування CNN, проведене в кінці грудня 2017 р показало, що вперше за 11 років майже 60% опитаних з оптимізмом дивляться в майбутнє. При Обамі нікому такі показники і не снилися.

Під час передвиборної кампанії 2016 р ліві лякали американських виборців тим, що при Трампі економіка США впаде. Не в силах заперечувати зростання економіки країни, ліві кажуть, що це зростання є наслідком "мудрою" економічної політики Обами.

The Wall Street Journal опитав 68 економістів з університетів і світу бізнесу. Переважна більшість опитаних вважають, що створення нових робочих місць, зростання ВВП, фондового ринку та інвестицій в бізнес - це заслуга президента Трампа.

Опитування, проведене Fox News на початку січня 2018 р, показало, що 48% опитаних погодилися з тим, що адміністрація Трампа "зробила для економіки багато більше, ніж три попередні президенти США".

Податкова реформа звільнила американські компанії і американських громадян від індивідуального мандата Obamacare - штрафу, який повинен був платити кожен, якщо у нього не було медичного страхування.

Ще одне важливе досягнення президента Трампа - висунення Ніла Горсача на посаду судді до Верховного суду США. Після недовгих обговорень Сенат затвердив Горсача.

За минулий рік були затверджені також 23 федеральних суддів, 12 апеляційних суддів та 10 суддів окружного суду. Всі вони дотримуються консервативних поглядів і були запропоновані адміністрацією Трампа.

Законопроекти, запропоновані Конгресом США, можуть бути оскаржені у Верховному суді. Виконавчі президентські укази, як правило, недовговічні. У той же час суддівські рішення працюють десятиліттями. Ці рішення можуть створювати прецедент і нерідко бувають знаковими.

Білл Клінтон, Джордж Буш молодший, Барак Обама і Дональд Трамп обіцяли перенести посольство США в Єрусалим. Але тільки Трамп виконав свою обіцянку.

Це рішення різко змінило політичну ситуацію в цьому регіоні. Навіть Махмуд Аббас, стара і досвідчена лисиця, змушений був скинути миротворчу маску. Трамп припинив матеріальну допомогу Палестинській автономії. Ця допомога буде відновлена тільки в тому випадку, якщо керівники автономії сядуть за стіл мирних переговорів з Ізраїлем.

Президент енергійно застосовував існуючі імміграційні закони, приділяючи першочергову увагу депортації нелегалів, членів кримінальних банд.

Департамент юстиції попередив керівництво міст, що прикривають нелегальних іммігрантів з кримінальною історією, про застосування до них жорстких заходів за відмову депортації цих нелегалів.

Посилено прикордонний контроль на кордоні з Мексикою. Всі ці заходи призвели до скорочення нелегальної імміграції з країн Латинської Америки до рівня кінця минулого століття. І це було досягнуто без будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Адміністрація Трампа посилила умови в'їзду біженців в США. В результаті кількість біженців з Сирії, Ірану, Сомалі, Іраку, Судану, Ємену та Лівії, країн що експортують тероризм, знизилося в 2017 р на 81%.

Трамп припинив розповідати американському народу про те, що іслам - це мирна релігія, яка захоплена сьогодні жменькою крайніх радикалів.

Завдяки авантюристичній політиці Обами на Близькому Сході Ісламська держава (ISIS) захопило великі території в Іраку і Сирії. При Трампі за минулий рік ISIS втратив практично всі ці території. Цей успіх був досягнутий в результаті серйозного зміцнення американських збройних сил в цьому районі і активної допомоги курдським союзникам. Те, що не міг або не хотів зробити Обама за вісім років, Трамп досяг за один рік.

Трамп вийшов з Паризьких угод з клімату, які увічнили міф про глобальне потепління клімату Землі. Ці угоди викачували з США мільярди доларів на боротьбу з потеплінням.

Панікери-глобалісти обіцяли, що Земля розігріється до небезпечних значень температур і навколишнє середовище буде зруйноване. Щоб цього не сталося, слід, на думку глобалістів, різко скоротити в США викиди вуглецю в атмосферу, закривши для цього більшість діючих вугільних електростанцій, обмежити видобуток нафти і газу і практично припинити буріння нафти і газу.

Глобалісти настільки повірили в свої міфи, що були захоплені зненацька, коли Америка зіткнулася з найхолоднішою зимою за останні 50 років. Зиму в інших країнах Північної півкулі теж не можна назвати теплою.

За  Трампа країна вийшла з глобального договору ООН з  міграції і оголосила про вихід з ЮНЕСКО через "антиізраїльське свавілля" цих агентств.

Під час зустрічі в рамках G-20 в Польщі Трамп наполягав на збільшенні фінансової допомоги жінкам-підприємцям.

Він брав участь також у створенні американо-канадського ради з різноманітної допомоги жінкам-підприємцям та бізнес-лідерам.

Було прийнято рішення про надання кредитів на суму $ 500 млн. в рамках Small Business Aministration американським компаніям, керованим жінками. З точки зору лівих, всі ці ініціативи Трампа говорять про те, що він "жахливий" і "зневажаючий"  жінконенависник.

Трамп підписав закон про захист ветеранів. Виділено додатково $ 2.1 млрд. на програму охорони здоров'я ветеранів.

Президент підписав указ про створення та фінансування програми підготовки кваліфікованих кадрів для заповнення шести мільйонів відкритих позицій в американській економіці.

До президентства Обами рівень насильства в США постійно знижувався протягом 10 років. За роки правління Обами рівень насильства неухильно зростав в основному за рахунок нелегальних іммігрантів. Попередні оцінки показують, що за Трампа в 2017 р вперше за останні п'ять років відбулося падіння рівня насильницьких злочинів.

Обама свідомо послабив імміграційне регулювання. В результаті ми стали свідками найбільшого за всю історію США припливу нелегальних іммігрантів.

За час правління Обами не було жодного року з трипроценим зростанням ВВП.

Трамп розірвав і викинув геть ланцюги зовнішньої політики Обами. Тепер Америці не потрібно вибачатися і прогинатися перед її ворогами.

Більш повний список досягнень президента Трампа за минулий рік можна знайти в роботі Joan Swirsky "A year of spectacular accomplishment by president team", Renew America, January 1, 2018.

30 січня 2018 року президент Трамп виступив на об'єднаній сесії Конгресу США. У цьому виступі він розповів про свої основні досягнення та змалював проблеми, що стоять перед країною.

Виступ Трампа дивилися 45.6 млн. глядачів. 12 радіо і телепрограм транслювали Трампа в прямому ефірі. На наступний день більше 21 млн. чоловік знайомилися з промовою президента і обговорювали її на Facebook, Twitter і Instagram. (Дані глобальної інформаційної компанії Nielsen).

Згідно з опитуванням CBS News 75% респондентів заявили, що вони схвалюють виступ Трампа і відчувають, що президент намагається об'єднати країну. 65% сказали, що мова президента змусила їх пишатися США і 35% заявили, що вони відчувають себе безпечніше.

Ідеї ​​Трампа про зміцнення національної безпеки країни схвалив 75%, а пропозиції про модернізацію інфраструктури США підтримало 91% опитаних.

Корінь досягнень і успіхів Трампа полягає в тому, що він знає реальні проблеми, що стоять перед країною, і намагається їх вирішити.

Наші інтереси: 

Просто вражаюче! Достойний перший рік роботи. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудові результати роботи Президента Трампа!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Чудові результати роботи Президента Трампа!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!