Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Спиртзаводи Львівщини вироблятимуть біопаливо

Меморандум щодо відновлення роботи спиртзаводів Львівщини нещодавно підписали державне підприємство «Укрспирт» і Львівська ОДА. Діючі заводи хочуть завантажити роботою, а непрацюючі – запустити.

Оскільки галузь харчового спирту зараз перенасичена, в «Укрспирті» планують виробництво українського біопалива – біоетанолу, біодизелю, сумішевих бензинів, а також спиртовмісних речовин і парфумерної продукції. Рішення про модернізацію спиртових потужностей було прийняте вперше в новітній історії України. Пілотним проектом для цього стали підприємства на Заході.

«Підприємства, які вимушено простоюють, заслуговують на роботу і на відновлення виробничого потенціалу. Сьогодні надлишкові потужності можуть бути задіяні для виробництва харчового спирту, тому для нас основною метою є перепрофілювання цих підприємств, – розповів керівник «Укрспирту» Юрій Лучечко.

Зараз більша частина з 10 спиртових підприємств Львівщини вимушено простоюють. Парфуми хочуть випускати на заводі у Великому Любіні. Підприємство у Воютичах модернізують, а у селі Сторонибаби перепрофілюють на виробництво біоетанолу. Біопаливо також планують випускати на Лопатинському і Суходольська МПД. Щоб реалізувати проект вже підготували відповідний законопроект. Він вже пройшов обговорення в транспортному і паливному комітетах та очікує на узгодження у Верховній Раді.

«Виробництво біодизелю дозволить не продавати на експорт олійні культури, а виробляти продукцію тут, в Україні. Замінюючи тим самим імпорт, – зазначив голова профспілки «Укрспирт» Віталій Сосницький».
Наші інтереси: 

Біопаливо  - краще ніж спирт. Головне до процесу виробницва підходити з розумом.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи