Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як зміниться робота українського бізнесу із запуском 4G

Світ:

Вже навесні українці отримають всі переваги основного у світі стандарту мобільного зв'язку. 

Наприкінці лютого держава проведе ще один тендер – на частоти 4G в діапазоні 1800 МГц. Після цього почнеться побудова мереж 4G. Нагадаємо, нещодавно усі три мобільних оператори: Київстар, Vodafone-Україна та lifecell, отримали частоти в діапазоні 2600 МГц, які дозволяють одночасно більшій кількості абонентів підключитися до швидкісного інтернету.

Найбільша перевага нового для України стандарту – підвищення швидкості передачі даних та збільшення кількості одночасних з'єднань. Швидкість завантаження інформації зросте у 3,5 раза, до 150  Мбіт/с, вивантаження – у 6,5 раза, до 72  Мбіт/с, а кількість одночасних з'єднань збільшиться вдесятеро.

На запуск мережі 4G операторам відведено півроку, однак новий стандарт зв'язку для країни обіцяють уже навесні. Спершу новий стандарт має з'явитися у столиці, потім у містах-мільйонниках. Далі він крокуватиме обласними центрами та іншими великими містами, де є достатня кількість абонентів зі смартфонами, що підтримують 4G.

Оператори кажуть, що абоненти будуть задоволені 4G-застосунками, але  найбільш значущий вплив новий стандарт зв’язку створить на бізнес. "З 4G компанії зможуть використовувати мобільні технології повною мірою. Починаючи з віддалених перевірок персоналу й охоронних систем на своїх телефонах до моніторингу трафіку, будівель, віддалених локацій за допомогою інтернету", – каже Ісмет Язиджи, головний виконавчий директор lifecell.

Завдяки збільшенню швидкості передачі даних зв'язок 4G надасть поштовх для розвитку напрямку так званого “інтернету речей” – мережі різноманітних пристроїв, що самостійно спілкуватимуться між собою.

Інтернет речей – це розумне місто, це можливості для сільського господарства, контроль за внесенням міндобрив на полях, контроль за фермами. "Це як та дорога, яка надає можливість автомобілям їхати з більшою швидкістю", – додає Олег Проживальський, директор з корпоративного управління й контролю Vodafone-Україна".

За допомогою 4G з'явиться можливість автономно керувати транспортними засобами: від дронів до безпілотних вантажівок. І, що найголовніше для бізнесу, – можна робити мобільний офіс де завгодно. Тому що працює швидкість в обидва боки: як завантаження файлів з місця, так і завантаження назад.

Тобто, можна запустити повноцінний офіс просто в парку.

Мобільний зв'язок 4G заощаджуватиме компаніям час на різні бізнес-процеси. А час – це гроші. Крім того, нова технологія дає поштовх для розвитку цілих галузей – інтернету речей, безпілотних транспортних засобів, розробки мобільних додатків.

Зрештою, продавці електроніки теж збільшать свої статки. А щоби користуватися 4G, потрібно замінити свій телефон на смартфон, який підтримує цей стандарт.

Джерело

Наші інтереси: 

Нові технології наступають.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Добра новина! З власного досвіду знаю, що це значний поступ ☺

Шкода, що "НВ БІЗНЕС" навіть не натякне на вплив і на військову сферу!

Тішуся заздалегідь кращими умовами праці для нашої спільноти --

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !

Коментарі

Зображення користувача Зірка Вітошинська.
0
Ще не підтримано

Добра новина! З власного досвіду знаю, що це значний поступ ☺

Шкода, що "НВ БІЗНЕС" навіть не натякне на вплив і на військову сферу!

Тішуся заздалегідь кращими умовами праці для нашої спільноти --

Творимо разом Вільну Українську Державу Гартленд !