Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

На інтернет очікують глобальні зміни, – експерт

Категорія:

На думку Марка Скотта з POLITICO, 2017 рік став фіналом Інтернету як глобальної мережі. Намагання найбільших європейських країн регулювати контент в соцмережах і відмова американського уряду від принципу мережевого нейтралітету призведуть до фрагментації Інтернету, та деградації самої ідеї без кордонного засобу зв’язку. Ті самі процеси відбуваються і в авторитарних країнах на кшталт Китаю, Росії, чи Філіппін, лідери яких всерйоз взялися за створення локальних аналогів Інтернету, повідомляє сайт Глобал Аналітік.

У 2018 році розділенням Інтернету між регіонами та державами набиратиме обертів, оскільки уряди по всьому світові відновили контроль над цифровою реальністю, яка повільно міняла політиків на другорядних акторів в технологічному світі, де перед вели такі компанії, як Google, Amazon і Facebook.

Можна сказати, що зусилля урядів взяти під контроль Інтернет є природними. Проте, без поліпшення транскордонної координації, в тому числі з Китаєм, де драконівські закони продовжують обмежувати свободу висловлення думок в Інтернеті та інші основні права людини — регулювання може призвести до зворотних результатів.

Замість того, щоб обмежувати зловживання, зберігаючи глобальну мережеву структуру, регіональні правила можуть загрожувати економічним, соціальним та політичним досягненням епохи Інтернету.

Це стосується не лише Сполучених Штатів та Європейського Союзу — двох найбільших державних утворень в світі, які прагнуть отримати більший контроль над Мережею. Росія, Туреччина, Філіппіни і Китай намагаються створити власні версії Інтернету. Це, між іншим, примушування технологічних компаній зберігати дані про мешканців цих країн на локальних серверах, що дозволяє посилити цензуру соціальних мереж з точки зору вмісту, яка, наприклад, включає критику уряду.

Наші інтереси: 

Час шукати інші інструменти для взаємодії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи