Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 10
  • Переглядів: 10

Ідеальний овоч: бореться із хворобами, допомагає одужати, найперший засіб проти раку

Категорія:

Спецтема:

Вчені зі США встановили, що регулярне вживання в їжу звичайної моркви допомагає захиститися від цілої низки недуг, і цей простий коренеплід насправді сильно недооцінений в своєму оздоровчому потенціалі.

Американські терапевти розповіли, що в простий моркві містяться речовини, які зміцнюють організм.

“Завдяки хімічній сполуці бета-каротин терта морква є домашнім засобом номер один проти раку”, – відзначили дослідники.

За словами медиків, бета-каротин (провітамін А) бере участь в синтезі статевих гормонів і необхідний для здорового скелета. Також цей мікроелемент покращує стан слизових і шкіри, зубів, волосся, допомагає відновитися нервовій системі після великих навантажень і стресу, підвищує стійкість організму до інфекцій. Особливо багато бета-каротину в яскравій і соковитій помаранчевійї моркві.

В силу цілющих властивостей моркви її порівнюють не тільки з яблуками, але також з часником і цибулею. Наприклад, пожувавши шматок моркви, можна зменшити кількість мікробів в порожнині рота і позбутися неприємного запаху. При застуді морквяний сік з медом допомагає швидше стати на ноги.

Крім того, морквяний сік корисний при підвищеній кислотності шлунка і “ледачому” кишечнику, запальних процесах горла, набряклості. Але пити його у великих кількостях не можна, а, крім того, морквяний сік протипоказаний при виразці шлунка і 12-палої кишки, а також при загостренні гастриту.

Нагадаємо також, фахівці з Британського психологічного товариства спробували визначити, яким чином вживання фруктів і овочів пов’язано з відчуттям благополуччя, щастя і задоволеності життям. Вчені дійшли висновку, що дієта, багата фруктами і овочами, пов’язана з більшим щастям, задоволенням життям і позитивним впливом. 

Наші інтереси: 

Черпаємо здоров'я у природи.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Тепер зрозуміло, чому мені так подобається морква! Правильні інстинкти не обманеш.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Коментарі

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Тепер зрозуміло, чому мені так подобається морква! Правильні інстинкти не обманеш.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Володимир Самотий.
0
Ще не підтримано

Все повинно бути в міру. Наприклад, морква має каротин. Якщо його є забагато то може настати отруєння організму. Першими це відчують нирки. Морква корисна при шлункових захворюваннях, бо збалансовує кислотність організму. Ще важливим компонентом в харчуванні є вода. ЇЇ слід пити до 2 літрів на день. Не слід вживати багато води зранку, достатньо 0.3 літри і протягом дня пити порціями по 100 гр. Якщо зранку випити 1 літр води, то нирки будуть перевантажені і з часом ваше тіло буде набрякати. Поміркованість найкращий порадник.