Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 26
  • Переглядів: 27

8 ознак сильного і справедливого керівника: оцініть власну ситуацію

Бізнес - дуже складна штука. А найскладніше в ній те, що практично нічого не можна досягти поодинці. Потрібна команда з хорошим керівником.

1. Хороший керівник сприймає помилки як цінний досвід. Поганий - лає за них

Найпростіше питання - чи хотіли б ви працювати на людину, яка будь-яку вашу помилку, навіть незначну, зводить в абсолют і нещадно за неї штрафує? Нікому не хотілося б. А ось якщо дрібні епізодичні помилки сприймаються як звичайний трудовий процес, який не заважає досягненню результату - це зовсім інша справа.

Серйозно, якщо людина трясеться виключно над тим, як правильно заповнити звітність - не залишається часу на саму роботу.

2. Хороший керівник заохочує відпустку. Поганий - змушує відмовлятися від неї

«Та про яку відпустку йде мова? Робота горить, дедлайн на носі, вперед, працювати. Можеш потім грошима взяти».

Якщо терміни горять і від відсутності однієї людини все завалиться - це, як мінімум, погана організація процесу в цілому. У нормальній компанії будь-кого можна замінити. Більш того, користь відпустки з точки зору продуктивності - доведений факт. Так що нормальні керівники організовують процес так, щоб він працював, хоч би яку частину провідних фахівців пішло у відпустку.

3.Хороший керівник поважає ваш час, поганий - ні

Безглузді щоденні наради. Величезна кількість нарад, на яких зобов'язані бути присутніми всі. 

«Щоб бути в курсі справ компанії». А якщо комусь по своїх прямих обов'язках це абсолютно не потрібно? А якщо обговорюється проект, до якого ти не маєш ні найменшого відношення?

Хороший керівник знає, коли наради потрібні, а коли можна обмежитися корпоративним чатом.

4. Хороший керівник шукає перспективи, слабкий - перепони 

«Чому нічого не вийде» - головна тема обговорення для посереднього керівника.Завжди можна знайти сотню перешкод у досягненні мети. А якщо не знайти - то придумати гіпотетичні. 

А хороший керівник, навпаки, робить акцент на перспективах, які відкриються, якщо все вийде. І на способах вирішення проблем. Проблеми завжди будуть, це закон життя. Але практично завжди їх можна подолати.

5. Хороший керівник змагається з собою, посередній - з іншими

Позиція «Головне - щоб не гірше ніж у конкурента» - свідомо програшна. Так як практично не залишає простору для маневру. Варто тільки конкуренту трохи вирватися вперед - все, треба перебудовувати весь процес. 

А якщо намагатися вичавити максимум з наявної ситуації, якщо кожний раз прагнути перевершити самого себе, якщо встановлювати ту планку, якій сам відповідаєш - це зовсім інша розмова.

6. Хороший керівник вибирає правильну мету. Слабкий - намагається робити правильно все

Ні, це не означає, що сильні керівники беруться тільки за виграшні справи. Просто вони знають, як зробити так, щоб конкретна справа стала виграшною. А не як зробити будь-яку справу, але на прийнятному рівні. 

Це як якби митець не спеціалізувався на малюванні портретів, а трудився б над всім підряд - вивісками, розфарбуванням стін, портретами. Це відмінність майстра від ремісника, якщо спрощувати.

7. У хорошого керівника є мета. Посередній працює за гроші

Гроші, зрозуміло, важливі - все ж це досить ефективний захід визначення успіху. Але ставити їх на перше місце - не дуже хороша ідея. Той, хто працює заради великої мети, завжди більш ефективний, ніж той, хто «гарує за зарплату». І керівників це теж стосується.

8. Хороший керівник сконцентрований на прогресі, посередній - на процесі

Якщо спрощувати, то це або досягати чогось нового, або доводити існуюче до досконалості. 

На жаль, другий варіант має на увазі істотне обмеження творчості і особистої свободи, хоча так, приносить свої результати. Однак варто лише трохи змінити зовнішні умови - вся налагоджена робота летить нанівець і її треба знову налаштовувати. 

Так, без оптимізації процесів не обійтися, однак можна все організувати так, щоб це не особливо обмежувало тих, хто повинен рухати ці процеси вперед. І хороший керівник це вміє.

Об'єднати ці формулювання можна однією досить ємною фразою: «Хороший керівник ставиться до підлеглих як до людей. А посередній - як до «робочої сили». 

На жаль, перший варіант зустрічається набагато рідше, ніж другий. Хоча деяким і щастить.

Наші інтереси: 

Психологія життя і пошук гарної команди для досягнення мети.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Тому що бізнес в сучасному розумінні - це господарська діяльність, до якої залучено кілька осіб. Одноосібна господарська діяльність - це підприємництво.

https://t.me/ETEPHET

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Цитата:
"Бізнес - дуже складна штука. А найскладніше в ній те, що практично нічого не можна досягти поодинці."

Навіщо ця негативна установка.

Вірю в те, що розумію.

Зображення користувача Леонід Українець.
0
Ще не підтримано

Тому що бізнес в сучасному розумінні - це господарська діяльність, до якої залучено кілька осіб. Одноосібна господарська діяльність - це підприємництво.

https://t.me/ETEPHET

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Так,це зрозуміло.Та що ж такого ДУЖЕ ВАЖКОГО в господарській діяльності (бізнесі).

Вірю в те, що розумію.