Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Власникам електромобілів в Україні готують «солодке життя»

У Верховній Раді зареєстровано проект Закону “Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо створення умов для поширення і популяризації електромобілів в Україні”. Документ пропонує до 31 грудня 2022 року звільнити від оподаткування податком на додану вартість операції з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.

Про це пише AutoNews.

Також документ передбачає тимчасове, до 31 грудня 2022 року, звільнення від податку на додану вартість операцій з поставки послуг з перевезення пасажирів на таксі, оснащеному тільки електричним двигуном, а також надання в оренду пасажирського транспорту, оснащеного виключно електричним двигуном.

Крім того, документом пропонується до 31 грудня 2022 року звільнити від оподаткування акцизним податком операцій з ввезення на митну територію України транспортних засобів, оснащених виключно електричними двигунами.

Законопроект пропонує зобов’язати місцеву владу обладнати на майданчиках для паркування місця для оплачуваної зарядки транспортних засобів, оснащених електричними двигунами, в кількості не менше 5% від загального числа місць для паркування.

Автори законопроекту – депутати Олексій Рябчин і Олена Шкрум.

Наші інтереси: 

Перехід на якісно новий вид транспорту сприятиме довкіллю.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вірю в те, що розумію.

Коментарі

Зображення користувача Явсе Світ.
0
Ще не підтримано

Вірю в те, що розумію.