Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У Каталонії йде інтернет-війна – Джуліан Ассанж

Категорія:

Засновник сайту WikiLeaks Джуліан Ассанж назвав ситуацію навколо референдуму про незалежність Каталонії першою у світі інтернет-війною.

Ассанж зазначив, що громадяни й уряд провінції використовують інтернет для організації референдуму про незалежність. А іспанська розвідка проводить інформаційні атаки, заморожуючи телекомунікаційні мережі, окуповувавши будівлі зв'язку і піддаючи цензурі сотні сайтів та інтернет-протоколів. Про це він написав у своєму Twitter.

Джуліан Ассанж

За словами засновника WikiLeaks, те, що відбувається в Каталонії є наймасштабнішим конфліктом на Заході між людьми і державою з моменту падіння Берлінської стіни. Він додав, що у 2017 році використовуються сучасні методи, починаючи від VPN, проксі-серверів, "дзеркал" і зашифрованих чатів до інтернет-стеження, цензури в мережі, а також пропаганди за допомогою спамерських пошукових роботів.

Раніше Високий суд Каталонії наказав інтернет-концерну Google видалити зі свого віртуального магазину додаток On Votar 1-Oct і всі посилання на нього. На думку суддів, цей додаток використовують каталонські сепаратисти для поширення інформації про запланований на 1 жовтня референдум про незалежність.

Наші інтереси: 

Інтернет мережі - це сила, яку потрібно використовувати по-максимуму для досягнення мети.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи