Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

"Росія постачає зброю талібам", – Тіллерсон

Категорія:

Росія в порушення міжнародних норм і норм Ради Безпеки ООН постачає зброю талібам. Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон в ході прес-конференції, що відбулася в Держдепартаменті, передає Голос Америки.

"Росія поставляє зброю талібам. Очевидно, що це - порушення міжнародних норм і порушення норм Ради Безпеки ООН. Ми, безумовно, будемо заперечувати проти цього і будемо звертати увагу Росії на це. Якщо хтось має намір поставляти зброю, то це має робитися через афганський уряд", - заявив держсекретар США.

Як зазначив глава зовнішньополітичного відомства, про чисельність американських військ в Афганістані буде оголошено після прийняття рішення з цього приводу. Він підкреслив також, що дипломатичні зусилля США з врегулювання конфлікту в цій країні будуть визначатися її умовами.

Тіллерсон зазначив, зокрема, що США зосередяться на боротьбі проти корупції, особливо - в тому, що стосується американської допомоги Афганістану.

Глава Держдепартаменту заявив, що в рішенні проблем Афганістану візьмуть участь Пакистан і Індія. Торкаючись ролі Пакистану, він сказав, що цій країні слід змінити свій підхід до проблеми тероризму. За його словами, умовою допомоги Пакистану з боку США будуть результати, яких Ісламабад досягне на цьому шляху.

"Має місце певна ерозія довіри, оскільки ми стали свідками того, що терористичним організаціям надається притулок на території Пакистану, звідки вони планують і здійснюють напади на американських військовослужбовців, американських офіційних осіб, підриваючи зусилля щодо досягнення миру в Афганістані", - уточнив Тіллерсон.

"Пакистан повинен застосувати інший підхід, а ми готові з ними співпрацювати, допомагаючи їм захистити себе від ... терористичних організацій", - підкреслив держсекретар США.

Наші інтереси: 

США наводять лад із союзниками. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи