Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Як мотивувати себе зайнятися спортом: є 4 доведені способи

Світ:

Спецтема:

Видання Dailyburn зібрало кращі стратегії, щоб підвищити мотивацію при заняттях фізичними вправами. Що найбільше надихає - це сильне, підтримуюче співтовариство. Сміх і слова заохочення від людей реально допоможуть і викличуть бажання займатись.

1. Нагорода

Звичайно, деякі люди можуть бути мотивовані такими невизначеними цілями, як "міцне здоров'я" або "контроль ваги". Але якщо це не для вас, журналіст і автор книги про формування корисних звичок Чарльз Дахігг радить використовувати більш відчутні нагороди, наприклад, смачний смузі або перегляд епізоду улюбленого телесеріалу.

Він каже, що необхідно створити так звану "петлю звички", яка включає в себе поведінкові підказки. Як приклад неврологічної "петлі" він наводить алгоритм: поставити спортивне взуття поряд із сумкою, потренуватися й отримати нагороду за це.

"Зовнішня нагорода настільки сильна, що ваш мозок може зачепитися за неї і зробити позначку, що поведінка варто того, - пояснює він. "Це збільшує ймовірність того, що рутина стане звичкою".

Згодом мотивація стає невід'ємною, оскільки мозок починає асоціювати піт і біль зі сплеском ендорфінів - це здорові хімічні речовини, що вивільняються в мозку. Як тільки ви навчили свій мозок усвідомлювати, що саме тренування - це і є нагорода, ви навіть не захочете зовнішньої нагороди.

2. Зобов'язання

Ми можемо обіцяти собі багато разів протягом всього дня, але дослідження показують, що ми з більшою ймовірністю будемо слідувати обіцянкам, коли даємо їх друзям.

Психологи рекомендують зробити невеликий штраф, якщо ви пропустили тренування.

"Це просте поняття про зміну вартості, - пояснює Джеремі Ґолдхабер-Фібер, доктор філософії, доцент медицини в Стенфордському університеті, який вивчає питання охорони здоров'я.

"Я кажу, що збираюся зробити щось протягом певного періоду часу, наприклад, займатися спортом 30 хвилин три рази на тиждень протягом 12 тижнів. Якщо я цього не зроблю, я збираюся заплатити такий-то штраф, будь-то сума грошей або сором, коли друзі дізнаються, що я не дотримав свого слова".

3. Позитивне мислення

Люди з позитивним мисленням уже давно візуалізують переваги від спорту як мотиваційної стратегії.

"Наприклад, коли я вирішую, чи потрібно вставати з ліжка, щоб побігати вранці, мені допомагає уявити, як сонце буде відчуватися на моєму обличчі, коли я біжу по водосховищу. Або який я буду радий, коли побачу, як розвиваються мої нові м'язи", - зазначає видання.

Але такі приємні фантазії ефективні тільки в поєднанні з більш реалістичними методами вирішення проблем, відзначає Габріеле Оттінген, доктор філософії, психолог із Нью-Йоркського університету і автор книги про переосмислення позитивного мислення.

За словами експерта, після визначення вашого бажання і візуалізації результату ви повинні зрозуміти, що утримує вас. Цей метод вона називає "ментальним контрастом". В одному з досліджень 50 студенток, які стверджували, що вони хочуть їсти менше небажаної їжі, дослідники попросили кожну жінку уявити собі переваги звикання до кращих продуктів. Ті, хто визначив спусковий механізм  і придумали план для досягнення мети, були найбільш успішними в її досягненні.

4. Знайдіть своє плем'я для фітнесу

Подивимося правді в очі: ніхто не може заплатити вам, щоб ви зробили більше присідань, пробігли більше миль або взяли більшу вагу - і наука доводить це. Під час недавнього експерименту, проведеного Національним бюро економічних досліджень, стало відомо, що нагородження нових членів тренажерного залу подарунковими картками за 30 або 60 доларів для занять практично ніяк не вплинуло на мотивацію їхніх тренувань.

Що реально надихає - це сильне, підтримуюче співтовариство.

Сміх і слова заохочення від людей реально допоможуть і викличуть бажання займатись. Знайдіть тренування, яке змусить вас відчувати себе добре й оточіть себе людьми, які допоможуть вам підвищити свою впевненість у собі, а також у своїх силах.

Наші інтереси: 

У здоровому тілі - здоровий дух!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Реальна мотивація - це бачити себе в дзеркалі!

Якщо за пропорціями ти схожий на класичного римлянина чи грека - це вже нагорода!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Реальна мотивація - це бачити себе в дзеркалі!

Якщо за пропорціями ти схожий на класичного римлянина чи грека - це вже нагорода!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!