Зображення користувача Оксана Колосовська.
Оксана Колосовська
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Проект "Стіна" – це приниження для Росії, - політолог Віктор Небоженко

Рішення почати облаштування кордону з Росією, прийняте урядом Арсенія Яценюка, було стратегічно правильним, в той же час боротьба зі зловживаннями на місцях під час реалізації проекту - це завдання правоохоронних органів. Про це заявив політолог, директор соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.
 

nebozhenko.jpg

Віктор Небоженко, політолог

"Все дуже просто - без "Стіни" ми не обійдемося. Завданням було не будувати "лінію Мажіно" - такі стіни вздовж кордону робляться навіть в демократичних європейських країнах, а тим більше між двома воюючими державами", - сказав Небоженко.

При цьому він підкреслив, що сам факт наявності загороджень на кордоні України і РФ є для Росії принизливим.

"Надалі нам обов'язково знадобляться більш серйозні споруди, а вся критика, яку ми зараз чуємо у зв'язку з реалізацією проекту "Стіна", виходить від п'ятої колони Кремля, для якого будь-які види загороджень - вже колосальне приниження  і прозорий натяк на те, що Україна ізолюється від Росії", - заявив експерт.

Він також акцентував увагу на політичній ролі, яку, крім іншого, виконує проект "Стіна". "Ці конструкції обов'язково повинні бути, оскільки вони виконують ще й важливу політичну роль.

Люди повинні звикати, що це - межа, що вона - надовго, що за нею знаходиться країна, яка в будь-який момент може щось зробити", - сказав Віктор Небоженко.

Як зазначив експерт, в ході будівельних робіт, як і в ході реалізації різних проектів в інших сферах, є всякого роду зловживання, та притягнення до відповідальності всіх причетних до цього буде найкращою відповіддю супротивникам "Стіни".

"Справа в тому, що Кабмін не займається облаштуванням "Стіни" - Кабмін дає завдання виконавчим органам, що вже шукають субпідрядників, які, зі свого боку, можуть виконати роботу чесно і без крадіжок. І боротьба з порушеннями на цій стадії - завдання правоохоронних органів", - резюмував Небоженко. 

Наші інтереси: 

Стіна - це прямий натяк на те, що Україна ізолюється від Росії.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Для правоохоронних органів є добрий шмат роботи!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!

Коментарі

Зображення користувача Володимир Федько.
0
Ще не підтримано

Для правоохоронних органів є добрий шмат роботи!

Воїн Світла ніколи не грає за правилами, написаними для нього іншими!