Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Китайсько-російське військове співробітництво - важливий фактор формування Континентального блоку

Категорія:

Світ:

Росія і Китай намагаються покінчити з "міжнародним гегемонізмом". У Севастополі проходить Міжнародний конкурс з водолазного багатоборства "Глибина", який проводиться в рамках Армійських міжнародних навчань "Армі-2017", а організатором є Міністерство оборони РФ.

"Армі-2017" проходять з 29 липня по 12 серпня на території Росії, Китаю, Казахстану, Азербайджану і Білорусі.

Цього року Народно-визвольна армія Китаю /НВАК/, яка бере участь в іграх в четвертий раз, вперше взялася організувати ряд програм змагань. Голова КНР Сі Цзіньпін виступив з відеопривітання з нагоди відкриття навчань.

За його словами, "Армі-2017" стали важливим брендом міжармійських обміну і співпраці в регіоні, а також важливим майданчиком для нарощування дружби і запозичення досвіду між арміями всіх країн. Розвиток міжнародного військового взаємодії має важливе значення для зміцнення стратегічної взаємодовіри, підтримання миру і стабільності в регіоні і на планеті.

Нагадаємо, що недавно завершився перший етап китайсько-російських навчань "Морська взаємодія-2017" в акваторії Балтійського моря. Восени маневри триватимуть в акваторіях Охотського і Японського морів. Їх основне завдання - відпрацювання спільних дій з пошуку і порятунку на морі, а також забезпечення безпеки морської економічної діяльності.

Метою навчань є зміцнення та розвиток китайсько-російських всебічних відносин стратегічної взаємодії і партнерства, поглиблення ділового та дружнього співробітництва між збройними силами двох країн та захист безпеки в регіоні.

В ході свого липневого візиту до Фінляндії президент РФ Владімір Путін, відповідаючи на питання про спільні російсько-китайські навчання на Балтиці, зазначив, що військова співпраця між Росією і Китаєм не спрямована проти третіх країн. "Співпраця Росії та КНР у своїй сукупності, включаючи і військову складову, є одним з найважливіших елементів безпеки і стабільності в світі. При цьому вона не спрямоване проти будь-яких третіх країн", - сказав він. "Ми не створюємо ні військових блоків, ні військових союзів", - підкреслив глава російської держави.

Контакти військових відомств Китаю і Росії останнім часом істотно активізувалися. Військова співпраця стає важливою частиною відносин всеосяжного партнерства і стратегічної взаємодії двох країн.

Китайський експерт з військових питань Інь Чжо зазначив, що високий рівень взаємодовіри між Китаєм і Росією в сфері військової безпеки грунтується не на ідеологічних чи політичних потребах, а на спільних інтересах двох сторін. Він підкреслив, що необхідно спочатку сформувати співтовариство інтересів, а потім співтовариство з єдиною долею. Китай і Росія стоять перед лицем спільної загрози з боку американської системи ПРО, тому сторони повинні обмінюватися досвідом і погоджувати свої дії. Дві країни намагаються покінчити з "міжнародним гегемонізмом", який негативно позначається на безпеці в світі.

На його погляд, Китай і Росія як впливові і відповідальні держави повинні виконувати завдання із захисту держав та інтересів їх народів, брати на себе зобов'язання із забезпечення миру і безпеки на планеті. Дві країни не прагнуть до розширення сфер впливу, а зміцнення ними взаємодії в області оборони і безпеки направлено на створення міжнародних відносин нового типу, що грунтуються на взаємовигідній співпраці.

Після встановлення відносин стратегічної взаємодії і партнерства Китай і Росія досягли високого ступеню політичної взаємодовіри. Вони узгоджують свої позиції щодо актуальних міжнародних питань, а їх контакти у військовій області активізуються.

Зміцнення взаємодії між збройними силами двох країн допоможе їм не тільки запозичувати досвід один одного, але і підвищити здатність до спільної підтримки глобального миру і стабільності. Китай і Росія встановили партнерство, а не блок або союз, що, по суті, відрізняється від дій деяких країн, які створили військовий союз і всіляко стримують інші країни.

Коментар: Китайська газета (яка має, до речі, російськомовну версію свого сайту) написала, що "Армі-2017" проходять на території Росії, Китаю, Казахстану, Азербайджану і Білорусі. А конкурс з водолазного багатоборства проводиться у Севастополі. Отже Китай визнає Крим російським. А риторика і виклад матеріалу просто дивовижний! "Китай і Росія мають брати на себе зобов'язання із забезпечення миру і безпеки на планеті" (LOL). А назва статті чого варта - "Китайсько-російське військове співробітництво - важливий фактор забезпечення миру і стабільності на планеті"! Нікому не нагадує заголовки в "Правді" років 35-40 тому?

Наші інтереси: 

Небезпечний союз. Крім санкцій для РФ потрібно якось послабити Китай і серйозно усвідомлювати про загрозу цих двох монстрів.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи