Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У посольстві США заявили про підтримку територіальної цілісності України

У річницю окупації Криму посольство США в Україні опублікувало заяву на підтримку територіальної цілісності країни. Раніше Міжнародний кримінальний суд в Гаазі прирівняв анексію Криму до міжнародного збройного конфлікту.

"Сьогодні ми, як і раніше, незламні нашої підтримки єдиної і суверенної України. Крим - це Україна. Три роки тому, кримський парламент в Україні був незаконно захоплений силовим шляхом. Сьогодні, коли починається четвертий рік російської окупації Криму, ми, як колись, незламні нашої підтримки єдиної і суверенної України", - цитує заяву посольства США ZN.UA.

Нагадаємо, що офіційно початком окупації Криму вважається 20 лютого 2014 року. Раніше Міжнародний кримінальний суд в Гаазі прирівняв анексію Криму до міжнародного збройного конфлікту. Як наголошується в звіті, встановлення факту початкової інтервенції, яка потягнула за собою окупацію, не потрібно. Таким чином, даний міжнародний конфлікт може бути розслідуваний за нормами Римського статуту.

Цікаво, що Росія планує розмістити в окупованому Криму "Буки". Про це повідомляє "Известия".  

Зенітно-ракетні комплекси (ЗРК) "Бук" здатні збивати пасажирські літаки на відстані до 45 км і на висоті 25 тис. м.
 

Наші інтереси: 

США залишається надійним союзником України попри інформаційну агресію і фейкові новини, що з приходом Трампа США може "злити" Україну РФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи