Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

У ПАРЄ готуються ініціювати зміну правил заради повернення делегації Росії

Голава делегації Верховної Ради України у Парламентській асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Володимир Ар'єв заявив, що в цій європейській інституції готуються ініціювати зміну правил заради повернення делегації Росії в 2017 році. У вересні лідери трьох і заступники двох політичних груп Асамблеї з'їздили в Москву, де отримали від росіян ультиматум щодо їх повернення в організацію.

Про це він повідомив у Фейсбук

"Така європейська інстітуція, як ПАРЄ починає працювати в традиціях Госдуми РФ. І це не жарт. У вересні лідери трьох і заступники двох політичних груп Асамблеї з'їздили в Москву, де отримали від росіян ультиматум (!) їхнього повернення. Неповага до себе цих політиків, вочевидь, була чимось серйозно аргументована, бо як ще пояснити, що вони погодились просувати умови ультиматуму та ігнорувати факт, що РФ взагалі не виконала жодної вимоги ПАРЄ?

Отже, низка впливових в Асамблеї персон в понеділок 10 жовтня готові ініціювати зміну правил ПАРЄ таким чином, щоб делегація РФ змогла без проблем і обмежень зайти в Асамблею в січні 2017. Вперше правила ПАРЄ пропонують змінювати в інтересах одної країни-члена, а не в інтересах організації. Такий підхід викликав несприйняття у всіх колег, з ким я поспілкувався останнім часом, хоча, вочевидь і прихильників немало. Багато кремлівських консерв вибухнуть на ції сесії. Українська делегація буде боротись проти цього, адже такі дії повністю нівелюють саму організацію і знищують довіру до неї".

В січні 2015 року ПАРЄ позбавила делегацію Росії права голосу на тлі кремлівської агресії проти України.

Однак, 24 червня 2016 року Бюро Парламентської асамблеї Ради Європи ухвалило декларацію про спільні цінності з Росією і про необхідність для сторін руху назустріч.

Представник України в Раді Європи Дмитро Кулеба заявив, що в ПАРЄ є впливові люди, які хочуть зняти санкції з Росії і повернути її до зали засідань організації.

Глава МЗС України Павло Клімкін заявив, що українська делегація може призупинити свою роботу в ПАРЄ, якщо Асамблея визнає повноваження делегації РФ.

Наші інтереси: 

Україна має вести більш агресивну (в хорошому сенсі цього слова) політику. Кремль ще з часів СРСР має в Європі своїх агентів і шпигунів, які будуть просувати інтереси РФ.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи