Зображення користувача Ігор Каганець.
Ігор Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Навіщо нам потрібна Співдружність Міжмор’я?

Категорія:

Спецтема:

Коли робиш якусь справу, завжди запитуй себе: яка з неї користь мені, громаді, Україні, союзникам, Всесвіту? Хто постійно пам’ятає про інтереси, той досягає успіху.

Спільнота сайту «Народний Оглядач» займається творенням світоглядних та інформаційно-технологічних основ сучасного Міжмор’я – центральноєвропейського або Балтійсько-Чорноморського союзу.  Про це у статтях:

Якщо правильна мета, то сам процес наближення до неї вже дає добрі плоди. То яка нам користь від цієї роботи вже сьогодні?

Перебуваємо в потоці позитивних змін

Всесвіт живий. Він розвивається і постійно змінюється згідно з законами циклічності: літо-зима-літо, день-ніч-день, життя-смерть-життя…

Ми живемо в час вичерпання індустріальної суспільно-економічної формації і народження постіндустріальної. Хто здійснює цей закономірний перехід від старого до нового – той діє згідно з законами Всесвіту.  Хто сприяє творенню майбутнього («того, що має бути») – той процвітає.  Корисним є сам факт перебування у просторі творення молодого і здорового.

Знаходимо однодумців в Україні й за кордоном

Індустріальні натовпи роблять людину самотньою. Найбільш гостро ця проблема відчувається в мегаполісах. Натомість постіндустріальне Міжмор’я передбачає долучення людини до різноманітних демосів – територіальних, ділових, за інтересами – як в Україні, так і за її межами.

Людина є соціальною істотою, бути частиною соціуму – це природно. Повернення людини до природного стану робить її щасливішою і здоровішою.

Творимо вільну економіку з власною валютою

Кожний демос одразу ж отримує інструментарій для внутрішньої торгівлі товарами і послугами за допомогою ігрової валюти – Галії. Якщо демоси (наприклад, сотні) об’єднуються у структуру вищого рівня (полк), то прямі фінансові транзакції стають можливими між усіма членами полку.

Усе відбувається  без центрального сервера: за порядком стежать як самі учасники демосів, так і обрані ними скарбники – ройові, сотенні, полкові…

Нова економіка не передбачає податків – для розвитку сервісу досить автоматичного збору 1% з кожної транзакції. Міжмор’я – це вільна економічна зона.

Отримуємо вільний простір для самореалізації та інновацій

Олігархізована індустріальна система заблокувала можливість соціальної реалізації для здібних людей («полковник ніколи не стане генералом, бо в генерала є свої діти» – з відомого анекдоту).  Проект Міжмор’я відкриває шлях для безперешкодного вертикального просування для молодих і талановитих, якщо тільки вони мають довіру своїх демосів.

Висування власної еліти – це шлях до творення власної національної держави – демократичної республіки.  Постіндустріальне Міжмор’я – це співдружність постіндустріальних республік. Це вільний простір для будь-яких суспільно корисних інновацій.

Розвиваємось, навчаємось, вдосконалюємось

Проект Міжмор’я передбачає ясне бачення історичних закономірностей і цивілізаційних тенденцій. Треба вміти розробляти софт і творити інформаційний продукт, взаємодіяти з закордонними демосами, знати іноземні мови, бути відповідальним фахівцями у своїй справі. Усе це потребує постійного навчання і самовдосконалення. Тому Міжмор’я – це найкращий спосіб розвитку, адже він поєднує навчання, роботу і гру.  

Опановуємо європейські мови, збагачуємо культури

Міжмор’я – це багатомовний проект, спрямований на розвиток національної самосвідомості його учасників у контексті спільних інтересів. Оскільки йдеться про міжнародну взаємодію, то демоси зацікавлені в тому, щоб мати знавців європейських мов для прямого міжнаціонального спілкування.

Нині першочергове завдання для українських прихильників Міжмор’я – вивчення польської, литовської та англійської мов.

Найпростіший спосіб – знайомство з музикою, піснями, звичаями, технологіями, стартапами, соціальними та екологічними інноваціями.   

«Розміновуємо» спільне минуле

Постіндустріальна формація має багато елементів доіндустріальної формації, реалізованих на вищому рівні знань і технологій. Це вимагає від учасників знання історії та розуміння історичних закономірностей.

Особливим викликом для народів Міжмор’я є пізнання правдивої історії Великого Князівства Литовського, Речі Посполитої та першої половини XX століття. А все тому, що історія цих періодів була радикально спотворена комуністичною пропагандою.

Особливо темною плямою залишається історія Другої світової війни. Важливий імпульс для дослідження цього періоду дав уряд Німеччини, опублікувавши критичне видання «Майн Кампф». Робота в цьому напрямку дозволить розчистити «мінне поле», створене Москвою для зіпсуття стосунків між українцями, поляками і литовцями. 

Творимо спільне майбутнє

Історія спільного минулого є потужним чинником для зміцнення дружби різних народів. Проте найбільшу силу для формування сім’ї народів дає спільна мета, винесена у майбутнє.

Постіндустріальний проект Міжмор’я є абсолютно позитивним, масштабним, раціонально обґрунтованим.

Це шлях творення вищої цивілізації і процвітання її творців.

Це найкраща справа для шляхетних людей нашого часу.  

Творимо!

Продовження: Біосоціальні пропорції в екомережі «Міжмор’я»: досліджуємо принципи ефективної самоорганізації

Наші інтереси: 

Ми маємо глибоко розуміти сенс і технологію творення Вільної Української Держави і Міжмор'я. 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Петро Олар.
0
Ще не підтримано

Так буде - це і є план наших дій, як сценарій успішного фільму. Головне, щоб у нас було більше співтворців і не треба розраховувати тільки на головних виконавців. В кіно актор другого плану може зробити успішним фільм. Малі і конкретні справи у сокупності дають великий результат.

Хай живе Міжмор’я!

Коментарі

Зображення користувача Петро Олар.
0
Ще не підтримано

Так буде - це і є план наших дій, як сценарій успішного фільму. Головне, щоб у нас було більше співтворців і не треба розраховувати тільки на головних виконавців. В кіно актор другого плану може зробити успішним фільм. Малі і конкретні справи у сокупності дають великий результат.

Хай живе Міжмор’я!

Зображення користувача Петро Олар.
0
Ще не підтримано

Сьогодні доступно багатьом зняти відео людей чия думка про Міжмор'я є важлива і рухає нас до мети, Таке відео стане потрібне при творенні в майбутньому документального фільму а зараз створить середовище небайдужих до нашого майбутнього людей у світі. Я стараюсь в кожному інтервю чи діалозі ставити таке запитання. А чиї думки хотіли би почути ВИ ?

Хай живе Міжмор’я!

Зображення користувача Миро Продум.
0
Ще не підтримано

Треба виходити на прогресивних політиків та експертів, ознайомлювати їх з концепцією геополітичного стартапу Intermarium-online і вислуховувати їхню думку. Я переконаний, що це буде корисно для нашої спільної справи.

Петро Олар каже:
Сьогодні доступно багатьом зняти відео людей чия думка про Міжмор'я є важлива і рухає нас до мети, Таке відео стане потрібне при творенні в майбутньому документального фільму а зараз створить середовище небайдужих до нашого майбутнього людей у світі. Я стараюсь в кожному інтервю чи діалозі ставити таке запитання. А чиї думки хотіли би почути ВИ ?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Зображення користувача Зоріна Небокрай.
0
Ще не підтримано

Гарне слово - синергія. Це навіть не підсумок кожного у загальній вправі, а набагато більше. Посилення один одного настільки, що загальна потужність перевищує цінність складових частин. Вчора писала статтю і слово синергія випливло під кінець твору. https://www.ar25.org/article/tvorchist-strukturuye-zhyttya.html
А Міжмор'я поєднано з словом вода, земля поміж морями. Цікавий збіг.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!