Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 2
  • Переглядів: 2

9 «убивць» інтелектуального розвитку

Новій державі потрібні люди, які прагнуть розвитку. Тож не зупиняємось – розвиваємось.

1. Заяви «Це нудно»

Дана фраза під корінь вбиває цікавість, а вона є одним з найважливіших стимулів для розвитку пізнавального інтересу. Те, що сьогодні ми вважаємо непотрібним, в найближчому майбутньому може стати дорогою до нових можливостей.

2. Одноманітність одержуваної інформації

Тобто, читання тих самих авторів, форумів, блогів, спілкування з тими самими людьми, перегляд однотипних телепередач тощо. Не потрібно застоюватися, розсувайте власне коло інтересів.

3. Пошук легких шляхів

Більшість людей не хочуть себе обтяжувати - і абсолютно марно. Складні ситуації вимагають від людини максимальної концентрації розумових здібностей і, відповідно, розвивають можливості головного мозку.

4. Відсутність прагнень

Якщо ви себе переконуєте, що досягли максимальних результатів, ваш розвиток автоматично зупиняється. Уникайте навіть думок про те, що ви піднялися достатньо високо. Продовжуючи бажати більшого - рухайтеся вперед.

5. Відсутність питань

Як тільки Ви перестанете задаватися питанням «Чому?», ви моментально зіткнетесь із небезпекою впасти у рутину. Постійно запитуйте себе, для чого або навіщо ви робите те чи це. Той, хто буде без роздумів підкорятися обставинам, за деякий час стане обмеженим.

6. Відмова від креативності

Ви вважаєте, що творче начало вам чуже. Ваша впевненість у цьому і є тим самим стримуючим фактором, межею, яку вам не вдається переступити, ворогом вашого розвитку. Перестаньте обмежувати себе, просто почніть реалізовувати власний потенціал.

7. Відсутність опору

Якщо Ви перебуваєте в оточенні людей, які у всьому і завжди з Вами погоджуються - це не добре. Подібна атмосфера може бути корисною для душевного спокою і вашої самооцінки. Протее істина народжується в суперечці, а різні контакти не дають вам можливості нудьгувати.

8. Відмова від домагань

Трапляється й таке, що переживши невдачу, ви не дозволяєте собі мріяти про щось суттеве. Подолайте власний острах, адже інакше ваш провал так і залишиться з вами. Невеликі бажання - невеликі перемоги, а вони у жодному разі не приносять задоволення .

9. Відсутність кумирів

Найчастіше ми не в змозі визначити для себе свою особисту шкалу вдосконалення. Зате це з легкістю можна зробити, орієнтуючись на інших людей. Хтось багато читає, хтось полонений ідеєю, хтось ерудований - напевно в будь-якій людині існує особлива риса, яка гідна поваги, до якої потрібно і можна прагнути.


В тему:

Засновуємо Українську державу граючись!

Як стати брахманом

Креативне місто

Творчий клас

Україна - творче суспільство. Так чи ні?

 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи