Зображення користувача Народний Оглядач.
Народний Оглядач
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Лохотрон "Страхова медицина"

Від 50-80 млрд гривень щорічно необхідно для того, щоб у країні запрацювала система обов’язкового медичного страхування. Населення України - біля 46 млн, витрати на аферу під назвою “страхова медицина” планують “від 80 мільярдів”. Нескладна арифметика показує, це додатково 1739 гривень щороку на рило, біля десятої частини ВВП та біля третини бюджету. Ціна питання зрозуміла?

Я вже втомився пояснювати елементарні речі. І одна з них: будь-яке «обов’язкове страхування» є новим прихованим податком. Більше того, цей податок «приватизується» обмеженою кількістю гравців-монополістів. Найкраще це довела автоцивілка.

Один простий факт: за 1990 рік в ДТП загинуло 9616 людей, за 2007 загинуло 9500. При цьому ми пережили дві медійні істерики щодо “збільшення аварійності”: одну коли “автоцивілку” лобіювали, іншу - коли страховики проштовхували збільшення штрафів. Про кількість автомобілів у 1990 та 2007 роках я сором’язливо промовчу. Обмежусь констатацією — афера пройшла успішно.

Говорити про всі негативи “страхової медицини” я також не буду, вона під градом критики навіть у США. Одна проста обставина — наразі громадянин України віддає біля 57% своїх доходів державі у вигляді податків, за рахунок запланованого податку на нерухомість, збільшення існуючих виплат у державні “фонди страхування” та появи фонду медичного страхування (80 млрд.), слід очікувати збільшення фіскального навантаження на третину, тобто до 80—90% від доходів. Найтупіший кріпак найжорстокішому феодалу ніколи не відробляв такої панщини.

Ви ще не скучили за середньовіччям? Тоді ми йдемо до вас.
 


В тему:

Ще один глобальний лохотрон: вірус імунодефіциту людини (ВІЛ)

Щеплення – величезні гроші на масштабній брехні

Політичний атракціон «чесна дурильня», або «знов депутати навколо…»

10 патронів — і в Україні буде порядок!

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Френк Герберт: Ну як вам друге дно Вулика Геллстрома?

«Вулик Геллстрома», «Дюна» і 10 принципів Джигаду – політичний проект Френка Герберта

«Життя у вулику передбачає не регламентовану монотонність, а МЕТАМОРФОЗУ. Коли комаха досягає межі своїх можливостей, вона чудесним чином перетворюється на абсолютно нову істоту. У цій метаморфозі я...

Останні записи