Portrait de Миро Продум
Миро Продум
  • Visits: 6
  • Accès: 7

Українці, які зупинили час

Їх часто приймають за переодягнених акторів, які нещодавно закінчили свій виступ в театрі. Насправді ж це представники менонітської течії анабаптистського походження – аміші. Вони представляють рідкісну деномінацію протестантського руху: не визнають благ цивілізації і тримаються подалі від держави. Заснував її швейцарський священик  Яком Аммам.

Тривалий час, аміші зазнавали масштабних гонінь у рідній Німеччині за звичаї хрещення в дорослому віці і протистояння союзу церкви і держави. Через загрозу їх життю, вони масово переселились до Америки. До недавнього часу, про існування амішів було відомо лише на теренах США та Канади.

Як виявилось, вони проживають  і в Україні, у деяких селах Тернопільської і Івано-Франківської областей. Головна ідея жителів цих сіл – бути подалі від держави і цивілізації. Вони фактично перебувають у сімнадцятому столітті, чим доводять, що зупинити час можливо. Ніякого «гріховного зв’язку» з державою: у них заборонено користуватись технікою, робити аборти, літати літаками та носити сучасний одяг.

Аміші приймають хрещення дорослими. За три роки до цієї події, їх відправляють пізнавати світ. Той, хто вирішив прийняти умови життя, які  пропонує сучасний світ,  залишаються в містах, але назавжди втрачають рідних батьків, які публічно від них відмовляються.  Лише ті, хто повертаються, стають шанованими амішами. До речі, у США навіть існує телешоу присвячене дорослішанню і хрещенню амішів. Парадоксальним є  те, що представники течії не люблять зйомок, вони цураються журналістів, туристів і інших представників цивілізації. Силу застосовувати їм не можна, тому, щоб уникнути контактів з несвоїми, вони просто ховаються. Журналіст «Телекритики», побувавши в українському селі аміш, коментує їхню реакцію: «Вони закривають руками камеру, потім просять йти геть».

Учасники анабабтистської течії не служать в армії, не цікавляться політикою, освітлюють будинки гасовими лампами, не будують церков. Вони не мають телебачення, не читають книжок, не здобувають вищої освіти. Жінки, переважно, швеї, а чоловіки – майстри. Навіть якщо чоловік їде на заробітки, аміші не відпускають його далеко — в область, максимум — до Києва.

В них сувора дисципліна: підйом, обід, комендантська година. Як тільки на годиннику перша година дня, аміші збираються за одним столом, потім читають молитву і обідають. До речі, сектанти не відвідують цвинтарів і тому їхні могили швидко заростають бур’янами. Доглядають лише могилу Івана Деркача, бо він познайомив селян з вірою амішів.  Кожного дня, після обіду, вони перетворюються на паломників і прямують до його могили в сусіднє село Делева. Це своєрідний аналог прощі. Під час неї, сотні дорослих людей плачуть на колінах, потім, по дорозі додому, переказують один одному накази пророка Івана. Його син Петро, сім’янин, батько 15 дітей стверджує: «Бог був йому дуже близьким приятелем. Це дійсно був пророк». Українські жінки-аміші, до речі, повинні народити не менше 15 дітей. Зазвичай, до тридцяти років дівчата народжують до семи разів. Живуть сім’ї у блакитних будинках, по кілька поколінь у дворі. Старші стежать за молодшими. До школи ходять лише до восьмого класу.

В Україні амішів називають ще хустинниками. Жителі західноукраїнських сіл та й українці загалом не розуміють їхню віру. Деякі вчені, побувавши в селах Раштівці Гусятинського району та Стинка Бучацького району Тернопільщини, де живуть громади амішів, прийняли цю своєрідну релігійну групу за язичників. До речі, хустинники вірять в живого Бога, але Божу Матір не визнають. Цитують слова пророка: «Діти, подумайте, якби Христос дозволив собі розкіш, він би став Сином Божим?» . «Тому і ми їздимо на конях, все інше – гордість. Ви вважаєте, що машини на добро, але вони полегшують життя, а не розум» – кажуть аміші. Коли Іван Деркач помер у 2009 році, місцеві хустинники чекали на його воскресіння, чергуючи біля могили вдень і вночі. Тепер щодня ходять на могилу, моляться і плачуть.

Звичайні люди ігнорують амішів, хоча другі відкриті до  спілкування. Через те, що аміші не дивляться телевізорів, не мають комп’ютерів, не знають, що таке інтернет і т.д. «заручники цивілізації» просто не знають про що з ними розмовляти. У таких сім’ях панує культ дітей. Батьки ніколи не сварять і, тим більше, не б’ють своїх нащадків. Діти люблять малювати коней, яскраво розмальовувати книжки-розмальовки, із задоволенням читають казки, але шкільні свята і останній дзвоник ніколи не відвідують. Коли їх запитати «Як тебе звати?Де вчишся?», діти не називають імен; вони лише кажуть скільки мають братів чи сестер і що робить мама. Батьки-аміші категорично відмовляються отримувати будь-яку матеріальну допомогу від держави, бо вважають це гріхом. «Ми народжуємо дітей заради Бога, а не заради держави», – кажуть хустинники.

Харчуються родини добре, в раціоні постійно є м’ясні страви, риба, цитрусові. На зиму матері консервують багато продуктів. У них немає постів чи обмежень у харчуванні і грошей на їжу вони не шкодують. За словами фельдшерки одного з сіл, де проживають аміші, вони ніколи не звертались за медичною допомогою допоки не почали часто вмирати діти. Вони навідріз відмовляються від переливання крові та протизаплідних засобів, тому й народжують «як дасть Бог». Головна цінніть для амішів — це сім’я та діти. Вони не намагаються зробити успішну кар’єру, а зосереджуються на щоденних клопотах, які у їхній системі координат набувають первісного значення: навести у хаті лад, аби було чисто.

З історії відомо, що протягом багатьох поколінь аміші одружуються лише з одновірцями, через що утворилась генетично закрита людська популяція, яка є нетиповою для сучасного світу. Сьогодні кількість амішів сягає 200 000 людей. Вони є послідовниками приблизно 200 засновників, які емігрували з Європи в інші країни.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Кращий коментар

Portrait de Явсе Світ
0
No votes yet

"Вража сила" пане Анатолій, подібна до паразиту або вірусу всередині нашого тіла.Слабкого вона вбиває,а сильний стає сильнішим..Одна людина використовує техніку для ігор і "вбивання" часу,інша для саморозвитку..Ми живемо у просторі де "вража сила" заставляє нас рухатися...дякую..

Вірю в те, що розумію.

Commentaires

Portrait de Доброслав Велесовий
0
No votes yet

В загальному такий спосіб життя не сприяє духовному розвитку.

А наступні моменти говорять про негативні якості цього релігійного руху

- у них заборонено користуватись технікою (фанатизм)
- Той, хто вирішив прийняти умови життя, які пропонує сучасний світ, залишаються в містах, але назавжди втрачають рідних батьків, які публічно від них відмовляються. (егоїзм зі сторони батьків)
- Вони не мають телебачення, не читають книжок, не здобувають вищої освіти. (розум тут не вітається явно, що не дивно)
- В них сувора дисципліна: підйом, обід, комендантська година. (що, властиво нижчим расам)
- Кожного дня, після обіду, вони перетворюються на паломників і прямують до його могили в сусіднє село Делева. Це своєрідний аналог прощі. Під час неї, сотні дорослих людей плачуть на колінах, потім, по дорозі додому, переказують один одному накази пророка Івана (простір страждань)
- Коли Іван Деркач помер у 2009 році, місцеві хустинники чекали на його воскресіння, чергуючи біля могили вдень і вночі. Тепер щодня ходять на могилу, моляться і плачуть. (низький рівень духовного розвитку і відсутність знань)
- Коли їх запитати «Як тебе звати?Де вчишся?», діти не називають імен; вони лише кажуть скільки мають братів чи сестер і що робить мама. (повна відсутність індивідуальності, тільки зомбі)
- в раціоні постійно є м’ясні страви, риба (поїдання плоті живих істот)
- вони ніколи не звертались за медичною допомогою допоки не почали часто вмирати діти. (цікаво скільки дітей померло через їхню дурість і фанатизм)

Що стосується позитивних сторін, багато дітей це добре! Чим більше людей, тим більше духовних сутностей має можливість втілитися на цій планеті для духовного розвитку. Тому це дуже добре впливає на особистісну карму батьків. Але коли це переростає у культ... і затьмарює собою інші сторони життя, які теж необхідні для розвитку людини, то це вже не добре! Добро перетворюється на фанатизм!

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Згоден, проте варто додати, що в нас поверхові знання про духовність амішів. Ця стаття - це погляд із-зовні, а не зсередини. Сам факт, що 200 засновників духовної громади дали 200 тисяч нащадків, красномовно свідчить про наявність внутрішньої сили.

boanro говорит:
В загальному такий спосіб життя не сприяє духовному розвитку.
А наступні моменти говорять про негативні якості цього релігійного руху
- у них заборонено користуватись технікою (фанатизм)

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Андрій Гончаренко
0
No votes yet

Мені теж здалось, що стаття поверхова і так би мовити висвітлена не "спеціалістом".

Зірковий корабель серед зірок золотистих надає Землі і Людям стрімке спонукання до руху.

Portrait de Андерс Фальке
0
No votes yet

Хотів би посперечатися про дисципліну - це ж яким нижчим расам вона властива? На дисципліні будуються кращі війська світу, корпорації, організації, університети тощо. Може у випадку цих фанатиків дисципліна є негативним явищем, але в загально це натуральне явище.

Миролюбність і озброєність!

Portrait de cBіт Розумний
0
No votes yet

Щодо імбридингу. У книзі Р.Фурдуя та Ю. Швайдака "Прелесть тайны", Київ, видавництво Либідь, 1992 рік, знайшов цікавий фрагмент. Ось не зовсім точний переклад з російської. "За свідченнями вчених, у наш час в глибинах Північної Африки група дослідників виявила закрите українське поселення, яке виникло там приблизно 600 років тому. Жителі цієї місцевості Сахари по фенотипу відповідали найгарнішим українським юнакам та дівчатам. Звичаї поселенців строго забороняють шлюби з неукраїнцями. Як же збереглася ця етнічна група? Бо ж згідно з теорією біологічного виродження (особливо через імбридинг) вони вже давно повинні були перетворитися на дебілів. Але цього не сталося, оскільки і старі і молоді культово поклоняються хоровому та індивідуальному співу - чистій музичній стародавній українській пісні. Співають, імовірно, так, як сьогодні співають лише в Грузії". Можливо, люди, описані у статті, теж практикують щось подібне?

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Расовий прогрес можливий навіть у малих групах - за умови високої народжуваності і природної відбраковки носіїв дефективного генокоду.

Умовно кажучи, вдосконалення породи досягається високою народжуваністю і високою дитячою смертністю.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Світ Зелений
0
No votes yet

Можливо це про амазигів?

cBіт Розумний говорит:
Щодо імбридингу. У книзі Р.Фурдуя та Ю. Швайдака "Прелесть тайны", Київ, видавництво Либідь, 1992 рік, знайшов цікавий фрагмент. Ось не зовсім точний переклад з російської. "За свідченнями вчених, у наш час в глибинах Північної Африки група дослідників виявила закрите українське поселення, яке виникло там приблизно 600 років тому. Жителі цієї місцевості Сахари по фенотипу відповідали найгарнішим українським юнакам та дівчатам. Звичаї поселенців строго забороняють шлюби з неукраїнцями. Як же збереглася ця етнічна група? Бо ж згідно з теорією біологічного виродження (особливо через імбридинг) вони вже давно повинні були перетворитися на дебілів. Але цього не сталося, оскільки і старі і молоді культово поклоняються хоровому та індивідуальному співу - чистій музичній стародавній українській пісні. Співають, імовірно, так, як сьогодні співають лише в Грузії". Можливо, люди, описані у статті, теж практикують щось подібне?

#ВсеБудеДобре!
Бойовик, з'їдаючи в кущах смажену яєшню, вгледів профіль ґрунтознавця.

Portrait de cBіт Розумний
0
No votes yet

А щодо розриву відносин із тими, хто вибрав цивілізацію, то ситуація дуже нагадує "лишение общения" в середовищі свідків єгови.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Завдання в тому, щоб поєднати високий рівень освіченості з високою народжуваністю.

На мою думку, істинні знання про природу людини і світу стимулюють високу народжуваність і, відповідно, демографічне зростання. І навпаки: псевдознання ведуть до деградації і вимирання.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Доброслав Велесовий
0
No votes yet

А як Ви ставитесь до контролю народжуваності і використання протизаплідних засобів в густонаселених країнах типу Китаю, Індії?

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Стримувати демографічне зростання чи ні - це їхня внутрішня справа. У нас протилежна ситуація - вимирання.

boanro говорит:
А як Ви ставитесь до контролю народжуваності і використання протизаплідних засобів в густонаселених країнах типу Китаю, Індії?

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Доброслав Велесовий
0
No votes yet

Щодо України, то все зрозуміло. Я просто намагався дізнатися ваше ставлення як до явища. Тобто чи Ви вважаєте, що це зло в усіх випадках, чи залежно від обставин. При тому в поняття "контроль народжуваності" я включаю різні засоби, крім абортів.

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Процес розмноження спільноти обмежується доступними їй ресурсами. Якщо спільнота з обмеженими ресурсами не контролюватиме свою чисельність, то це в жорсткій формі зробить природа.

Творча спільнота не має природних обмежень. Якщо говорити конкретно про українців, то українці як творча спільнота не потребують демографічного контролю.

boanro говорит:
Щодо України, то все зрозуміло. Я просто намагався дізнатися ваше ставлення як до явища. Тобто чи Ви вважаєте, що це зло в усіх випадках, чи залежно від обставин. При тому в поняття "контроль народжуваності" я включаю різні засоби, крім абортів.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Альберт Саїн
0
No votes yet

З радістю одружуся з дівкою яка бажає мати 15 діточок і при цьому жити в цілковитій бідноті=) Хто про таких знає давайте знати)

Portrait de Доброслав Велесовий
0
No votes yet

ну, можете приєднатися до амішів :), тоді буде у Вас такий шанс

Portrait de Альберт Саїн
0
No votes yet

так вони ж тільки між собою розмножуються)
тобто до них у мене дорога вже закрита бо я чужий не аміш))
хоча мені наприклад і самому не зрозуміло, чи між собою по вірі з роду чи по вірі і навернені?
для приклад у мусульман між мусульманами від роду свої, а ті що навернені то все одна для ортодоксальних фанатиків будуть чужі..
тим не менш уявіть собі таку картину. приїду я до них в село. а вони від мене будуть ховатися по всім селі в різні куточки.. а я за ними тако що буду цілий місяць ганятися і переслідувати їх для того щоб їм пояснити що я хочу у них дівку забрати?=))

Portrait de Зоріна Небокрай
0
No votes yet

Коли перестанемо їсти, пити, дихати,( а це вже є масовою сучасною реальністю), то залишається народжувати дітей, бо годувати їх не треба. І жінка роди матиме легкі, так ніби легше стало рухатись, то можна родити. Діти самі доглядатимуть один іншого, залишиться тільки виховання. Тому розмножимось залюбки, ось переступимо щабель еволюції, хай батьки спочатку покажуть, що вони можуть піднятися.
www.youtube.com/watch?v=2qQASseYvwU

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Portrait de Альберт Саїн
0
No votes yet

Добре, коли досягнете такого рівня то видасте заміж за мене свою онучку чи доньку або племінницю, неважливо кого, але я зачекаю... нічого страшного, гадаю що у новому році ви вже вийдете на масову сучасну реальність по неїдженню, непиттю і недихання.. хоча.. чекайте.. ви мене що за некрофіла маєте?? О_о

Portrait de Явсе Світ
0
No votes yet

Добрий вечір друзі.Вся провина за розрізнене суспільство лежить на політиках і церковниках.Кидаємось у крайнощі чи то аміші чи то комунізм..звідси усі конфлікти між людьми..Дякую..

Вірю в те, що розумію.

Portrait de cBіт Розумний
0
No votes yet

Ну, про життя без їжі та води я читав, а ось щодо життя без дихання - це цікаво. І ще одне - органи травлення та виділення не відстібнеш, не знімеш і не покладешна зберігання. Час від часу вони повинні працювати.

"Народ не повинен боятися влади. Влада повинна боятися народу"
"V означає ВЕНДЕТТА"

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Органи травлення і виділення працюють навіть тоді, коли людина живиться праною, адже метаболізм триває. Просто поживні речовини беруться не з їжі, а синтезуються з повітря відповідною мікрофлорою.

сВіт Розумний говорит:
Ну, про життя без їжі та води я читав, а ось щодо життя без дихання - це цікаво. І ще одне - органи травлення та виділення не відстібнеш, не знімеш і не покладешна зберігання. Час від часу вони повинні працювати.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Богдан Бень
0
No votes yet

"Аміші приймають хрещення дорослими. За три роки до цієї події, їх відправляють пізнавати світ. Той, хто вирішив прийняти умови життя, які пропонує сучасний світ, залишаються в містах, але назавжди втрачають рідних батьків, які публічно від них відмовляються".
Ця цитата свідчить про внутрішню силу цієї релігії, адже складається вона виключно з добровольців. Проте це сила внутрішня. При ЗОВНІШНЬОМУ конфлікті, коли політикам заманеться поставити хатку на прекрасному березі дністровського каньйону, де й живуть аміші, останніх нічого не захистить. Тому потрібно взяти з цього руху найкраще, (висока народжуваність, добровільність і життя в селах з природою), та йти далі.

Portrait de Доброслав Велесовий
0
No votes yet

Nordeswarrior говорит:
Ця цитата свідчить про внутрішню силу цієї релігії, адже складається вона виключно з добровольців.

Справа в тому, що тоді коли їх "відправляють пізнавати світ", вони вже не здатні жити в цьому світі і змушені повертатися назад. Тому я тут не бачу вибору.

Portrait de Богдан Бень
0
No votes yet

Ну, треба визнати є і в ваших міркуваннях логіка) Влучно підмітили. Тримайте гал)

Portrait de Богдан Бень
0
No votes yet

І ще. Мені здається, засновники цього руху прекрасно побачили всі хиби сучасної цивілізації, тому й відмовилися від неї. Але вони не змогли витворити якісно нової системи, тому все вилилося у відречення від світу.

Portrait de Доброслав Велесовий
0
No votes yet

Підтримую, дуже влучно сказано!

Nordeswarrior говорит:
І ще. Мені здається, засновники цього руху прекрасно побачили всі хиби сучасної цивілізації, тому й відмовилися від неї. Але вони не змогли витворити якісно нової системи, тому все вилилося у відречення від світу.
Portrait de Андрій Пасічник
0
No votes yet

Відсутність техніки - це чудові умови для духовного розвитку. Люди беруть інформацію одне від одного, природи і з космосу. Уявіть собі як би ви почали спілкуватися з рідними і друзями якби не було електрики?
Щодо того що вони щодня плачуть на колінах на могилах - то це дискредитуюча деза.
Хочеться з ними пожити з місяць.
І ще, наші селяни цілий рік полють грядки, а хабаз (бур’ян) або викидають або в кращому випадку перегноюють на добриво. А вони той бур’ян сушать на сонці і цілу зиму ним палять печі. Я і не знав, що виявляється, дерев не треба рубати - можна палити хабазом.

Portrait de Доброслав Велесовий
0
No votes yet

Андрій Пасічник говорит:
Відсутність техніки - це чудові умови для духовного розвитку.

Якби це було так, то вищі сили не повели би людство шляхом технічного розвитку. Тим більше не забувайте, що до того як почався технічний розвиток, людство було на значно нижчому рівні духовного стану.

Андрій Пасічник говорит:
Люди беруть інформацію одне від одного, природи і з космосу. Уявіть собі як би ви почали спілкуватися з рідними і друзями якби не було електрики?

Тоді не було би наприклад сайту, на якому ми зараз переписуємося. Надіюсь, Ви нічого не маєте проти цього проекту :) Техніка спрощує життя людини, тобто дає більше часу людині зайнятися собою.

Portrait de Альберт Саїн
0
No votes yet

Ну у негрів в Африці також в багатьох випадків відсутня техніка, а якихось вищих духовних знань людство від них ще не отримало, окрім як хіба що чорну магію вуду і щось там ще пов"язане із зомбі..

Portrait de Доброслав Велесовий
0
No votes yet

Влучно. Маєте 2 бали.

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

Я не хотів би, щоб наш стартап перейняв колись ідею "лішенія общєнія" в середовищі!

Гарно сказано, пане Альберте!

Цитата:
Ну у негрів в Африці також в багатьох випадків відсутня техніка, а якихось вищих духовних знань людство від них ще не отримало, окрім як хіба що чорну магію вуду і щось там ще пов"язане із зомбі..

Пане ТорНорда, Григорій Сковорода також ухилився "від світу" ("Світ ловив мене, та не спіймав"), але це не заважало йому перебувати у світі і світлі

Цитата:
тому все вилилося у відречення від світу

?Можливо, аміші перейнялися іншими словами Великого?
"Коли ти твердо йдеш шляхом, яким почав іти, то... ти щасливий" Г. Сковорода
Хоча, я не певен, що вони про Г.Сковороду чули...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

У нас це називається "забанити".

Арсен Дубовик говорит:
Я не хотів би, щоб наш стартап перейняв колись ідею "лішенія общєнія" в середовищі!

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

так "забанити" звучить переконливо і зрозуміліше, але для віртуального спілкування. Крім того у наш віртуальний стартап можуть долучатися й інші.
А як щодо не віртуальної спілки? Не хочу порівнюватися зі "свідками Є."...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Portrait de Зоріна Небокрай
0
No votes yet

Нам дали техніку для спілкування, щоб навчити нас. Але розвиток не в техніці, вона є засобом розповсюдження. Ми вчимось не від техніки, вона дає можливість зосередитись. Знання беремо від тих людей, які і техніки не мали, бо все всередині нас. Але якби не було інтернету, то яким би чином це розказали всім одночасно. Ось він є павутиною, сіткою, яку сплела павучиха.
Хто оволодіє знаннями самого себе, то техніка стане непотрібною, бо буде багато чого цікавішого пізнавати і перетворювати чи створювати. Але ми є отара,овечки і не створені жити по одному. Тому якщо йти в інший світ, то хором краще і не боязко.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Portrait de Анатолій Висота
0
No votes yet

Це стаття про СПОСІБ ЖИТТЯ людей викликала незвичайне для НО зацікавлення й обговорення. З 5 по 8 жовтня вже є 32 коментарі й з десяток авторів. Плюс 305 переглядів! А 9 жовтня 2014р. я подаю тут свій 33-й коментар. Моя думка така: не треба відмовлятися від благ цивілізації, які сприяють розвитку людини. От чого аміші не відмовилися від ГАСОВОЇ ЛАМПИ? Це теж техніка і керосин - недавній винахід людства. А от щодо мобільного зв"язку і шаленого поширення смартфонів+ маю підозру, що за ними стоїть бажання ВРАЖОЇ СИЛИ контролювати психіку людини. Вам таке не здається підставним?

Portrait de Явсе Світ
0
No votes yet

"Вража сила" пане Анатолій, подібна до паразиту або вірусу всередині нашого тіла.Слабкого вона вбиває,а сильний стає сильнішим..Одна людина використовує техніку для ігор і "вбивання" часу,інша для саморозвитку..Ми живемо у просторі де "вража сила" заставляє нас рухатися...дякую..

Вірю в те, що розумію.

Portrait de Доброслав Велесовий
0
No votes yet

А мені здається, що за цим стоїть тільки бажання виробників і операторів заробити, і бажання людей мати зручний доступ до Інтернету. А взагалі то наприклад смарфон чи телефон це тільки річ. А річ не буває хорошою або поганою. Добро і зло може бути в намірах людей по відношенню один до одного, а не в речах. Оскільки ми використовуємо, смарфони, комп’ютери, Інтернет наприклад для цікавого спілкування на цьому сайті, то для нас це дуже хороші речі.

Цитата:
А от щодо мобільного зв"язку і шаленого поширення смартфонів+ маю підозру, що за ними стоїть бажання ВРАЖОЇ СИЛИ контролювати психіку людини. Вам таке не здається підставним?
Portrait de Доброслав Велесовий
0
No votes yet

Доречі, ще є така тенденція, що коли появилося телебачення то іудохристиянські релігії робили все можливе щоб показати що це зло, бо люди замість того щоб ходити в церкви і залишати там гроші, почали багато часу проводити за телевізором. А після того як появився Інтернет, таку ж агресію по-відношенню до нього маємо зі сторони телебачення, оскільки воно різко втрачає аудиторію. Переважно зі сторони Телебачення один негатив про Інтернет. Постійно розказують страшилки про маньяків зі сайтів знайомств і про хакерів, які крадуть гроші і майже не згадують про позитивні сторони цього, як я вважаю, найбільшого досягнення технічного розвитку людства. В той час як телебачення перетворилося на справжній засіб пропаганди і промивання мозгів. Тому не дивно, що багато олігархів володіють телеканалами, навіть попри їхню фінансову збитковість.

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

Пан Доброслав, як завжди, влучає точно в ціль!

Цей вираз стане крилатим:

Цитата:
...річ не буває хорошою або поганою. Добро і зло може бути в намірах людей по відношенню один до одного, а не в речах...

А цей:

Цитата:
...телебачення ... це зло, бо люди замість того щоб ходити в церкви і залишати там гроші, почали багато часу проводити за телевізором. А після того як появився Інтернет, таку ж агресію по-відношенню до нього маємо зі сторони телебачення, оскільки воно різко втрачає аудиторію...

...буде мати продовження через кілька років/десятиліть. Хто(чи що?) тоді буде гудити інтернет?

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Portrait de Анатолій Висота
0
No votes yet

Панове Світе, Доброславе і Арсене, справді, ніж може різати і хліб, і людину. Але є такі речі, які точно свідчать про цілеспрямоване руйнування людства не просто паразитами, а ВРАЖОЮ СИЛОЮ. Як вам вакцинація? А як вам заохочення людей до розпусти? Ви що всерйоз думаєте, що влада не має сили подолати залежність від тютюну, алкоголю й наркотиків? А щодо технічних винаходів, то ще треба добре поміркувати, чи благом для людини було приручення ВОГНЮ. Чи знає хто, як і коли це сталося?

Portrait de Арсен Дубовик
0
No votes yet

Я всерйоз думаю, що нинішня влада, "на всі 100" "нікому, нічим, ні защо" не зобов'язана, тому нащо їм ("владотримачам") долати за когось ту залежність - "Лікарю, зцілися сам!"
Пане Анатолію, скиньте баласт і злітайте вгору! У "пошуковій системі Всесвіт" (ПСВ) є багато світлого, легкого і підіймаючого! Пошук у ПСВ страшилок на зразок"різання людини" не наш пошук. Ми шукаємо шляхи власного покращення/самовдосконалення. Задаймося таким пошуком, наприклад "як використати ніж і виделку для шляхетного використання".
Ще раз - "Лікарю, зцілися сам".
)))
РаДіймо, панове!

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Portrait de Доброслав Велесовий
0
No votes yet

Про ПСВ гарно зазначили! Даю вам гали, щоб ваш коментар був на горі в списку нових коментарів.

Portrait de Доброслав Велесовий
0
No votes yet

Цитата:
Ви що всерйоз думаєте, що влада не має сили подолати залежність від тютюну, алкоголю й наркотиків?

Це не влада має робити, а кожен особисто. Хто хоче бути здоровим той не вживає цього всього і навіть не помічає цієї проблеми в країні, тому що він вищий за це. А коли влада починає щось робити проти цього (наприклад, заборона алкоголю, або підвищення акцизів, щоб люди менше купляли), то закінчується це ще гірше, все переходить в тінь. Свою залежність може подолати тільки сама людина!

Portrait de Анатолій Висота
0
No votes yet

Панове Арсене й Доброславе, це гарно: ЛІКАРЮ - ЗЦІЛИСЯ САМ! Однак людина є суспільною істотою. Без влади на рівні, родини, села, міста і країни вона достойно жити не зможе. Влада впливає на зміну свідомості людей. На прикладі Донбасу це добре видно. Гадаю, що влада ТГ в майбутньому допоможе змінити свідомість українців так, що вони не матимуть потреби у всіх видах наркотиків і у всіх шкідливих пристрастях.

Portrait de Альберт Саїн
0
No votes yet

Раз тут така вже мова перейшла на подолання шкідливих звичок. то у мене сьогодні вечором виникла вражаючи приємна перемовина з цього приводу..
А діло було таке, ЛІЕ пропонує чи то пак запитує хто буде водичку, і я тут одним вухом чую що та водичка то є Кока-Кола, ну і тут він і мене запитує, на що я йому чисто так емоційно відповів що ні.. і тут же дівчина ЛСЕ мене якби жартома повторила.. на що я їй відповів, що то я просто не п"ю ту воду. ну і поки те було то той хлопчина тим часом запитав іншу дівчину чи та буде.. ну і та потім якби до розмови додала що вона також не вживає ту воду, ну і я її запитаю і давно, а вона та десь вже 6 років.. а я такий а як це? Ну а коли якісь св"ята відбувається то не тягне на неї коли вона стоїть на столі. а вона така, а вона у мене навіть і не стоїть на столі.. я такий О_о ого! класно.. потім вона додає та я взагалі вегетеріанка, на що я їй. о дай 5, після отримання п"ять) там щось невеличкий обмін словами між нами трьома, і далі вона додає, та я ще і сироїдила навіть, на що я їй, о дай 5 я також..=) ну і після отримання 5-ть вона така хотіла запитати чи давно я.. але я тим часом також одночасно у неї те саме запитався...))) Ну і там далі знову пішла перемовка вже між нами трьома..
Ну звісно дослівно я не пам"ятаю але суть та сама..
І це мене так всередині себе так сі здивувало було, що у нас в Україні виявляється є такі дівчата галичанки які також є чимось подібними до мене на рахунок харчування.. хоча я нині вже давно як не такий як колись був до свого другого сироїдства, но але все одно це так стало приємно))) що я виявляється все ж таки не один такий на цім світі чи то пак у цій країні=)))))

Portrait de Анатолій Висота
0
No votes yet

Не один, друже Альберте, це точно!