Portrait de Богдан ДуБ
Богдан ДуБ
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Лікування музикою. Перший крок

Перший крок в лікуванні музикою - навчитись піднімати загальний тонус. Це дуже легко, і більшість меломанів роблять це підсвідомо. Підняти тонус можна навіть шкідливою музикою, головне щоб вона давала енергетичний сплеск. Отже, поговоримо про "швидку музичну допомогу".

"Хвороба, всяка зараза і запалення не можуть прищепитися, коли тіло холодне, позбавлене слизу і легке, як корок … , то зроби його тоншим, скорочуючи надмірну їжу й уникаючи вогню, породженого вином, звідки всі пороки душі, а з останніх, у свою чергу, — всі хвороби тіла."   Григорій Сковорода


Якщо людина всіляко дбає за всі свої тіла, в тому числі правильно харчується, у неї є всі шанси бути здоровою у всіх відношеннях, "по замовчуванню". Але на здоров’я, як відомо, впливають також наші вчинки, в тому числі вчинки нашої душі, яких в грубоматеріальному просторі не видно.  Для прикладу, про когось світлого дуже погано подумали.) Або відвернули свій внутрішній погляд від чогось важливого, що стукало в двері нашої душі чи ін. душевні дії. За таке також можна отримати розбаланс/блок, і як наслідок - хворобу. Якщо це незначне душевне "непопадання"/викривлення (на грецькій "гріх") - то й розбаланс буде незначним. На приклад, "грип"/"ГРЗ".

Зазвичай, ?коли люди собі таке роблять? Та в любих ситуаціях і цілий рік! :) Але є популярні, сприятливі періоди. Ранньою весною, коли треба очищати тіло і душу (називаєтсья "піст"), і пізньою осенню, коли треба перестати метушитись і бути особливо вдячним, люблячим, даруючим... Привести спілкування з близьким колом людей до гармонії, вирішити усі нерозв’язані питання у відносинах, підвести підсумок року, "закрити бюджет" річного кола. І от коли природа, живучи згідно вселенської енергетики циклу, просто наочно демонструє, що треба робити в кожен період, а люди це нехтують, то та ж природа і енергетичні хвилі починають вже "тупо тикати носом в те, що ми напаскудили" - починаються "сезонні болячки".

Але якщо вже трапилась дрібна скверна, окрім глибокого вирізання причини, яка дала можливість статись скверні, можна підняти зовнішню енергетику музикою. Я впевнений, що музикою можемо лікувати і самі причини, але зараз поговоримо про боротьбу з наслідками. Цікавим є те, що музика, яка вичищає причини, також працює і з наслідками. Виходить така собі градація, де кожен наступний умовний рівень має ті ж підрівні впливу, що й попередній, тільки доданий ще один вид, який власне і визначає наступність.

Візьмем для прикладу падіння ен.тонусу, розбалансування першоелементів в тілі (дош), спазм ен.каналів. Якщо людина не п’є чого не слід, щоб козликом не стати, і не їсть чого не слід, щоб не стати поросятком/бичком, у неї є можливість відчувати/самодіагностувати свій стан. Тут хорошу/споміжну роль відіграє практика "самоспостереження" стоїків. Якщо ви за 3-1 дні взнали, що скоро захворієте (це якщо ви вмієте слухати майбутнє) то треба якнайшвидше братись за виявлення і усунення причин. Робота над душею, дзвони, святі співи...  Якщо ви просто відчули, що енергетичний, а звідси і загальний стан у вас кепський, і що ви можете в любу мить "захворіти" - отримати зовнішні=тілесні прояви болячки, то можемо трішки "підлікувати" кількісні показники душі. Говоримо про найслабше лікування музикою, яке попросту піднімає тонус. Чим глибше в душу буде проникати музика - тим ліпше. Але навіть при "зовнішньому" приміненні можна отримати досить разючі результати.

Для цього, нам потрібна музика, яка буде "шевелити" душу. Музика, яка буде піднімати з глибин пам’ять про здорові стани. Слухаючи яку, душа в наслідок "якоря"/імпринту/самскари буде підтягуватись до відповіднього стану. Музика, під час прослуховування якої захочеться і сумувати і радіти, плакати і сміятись. Це може бути така музика, коли лице посміхається а під горлом комок. Музика, яка бере керування диханням, яка штовхає на лікувальну пранаяму. Пранаяма може не проявитись - залежить від музики яку слухаємо, душевної конституції і її показників "прокачаності"/посилення.

Або ж в найпростішому варіанті - буде просто бадьорити, надавати снаги. Головне - музика має дуже подобатись, щоб при її прослуховуванні душа раділа, а фізіологія викидувала в кров дофамін і інші гормони. Тут, мабуть, неможливо визначити стиль музики чи дати якісь конктерті вказівки - для кожного це буде своя музика.

Краще робити таке лікування на відкритій місцевості, коли ви проглядаєте значну територію, природу. Але ця порада корелюється конфігурацією душі. В любому випадку, це не повинно бути те місце, де ви перебуваєте більшість часу. Тобто, не вдома, якщо нікуди не виходите/виїжджаєте, то хоча-б в тому місці, де ви буваєте найрідше. Теорія підказує, що люди, які по справжньому займаютсья "духовною практикою", можуть робити це на тому "напрактикованому" місці. Якщо хто буде мати досвід - пишіть в коментарі.  Можна, хоча-б, на монітор виводити пейзажі/природу. Це не мають бути океанічні/морські пейзажі, хіба що у вас з ними особливо теплі спогади/відчуття.

Зараз ми говоримо про базовий рівень - підняття зовнішньої, грубої енергії. Тут підбір музики визначаєтсья виключно реакцією загального кругообігу грубої енергії. Тобто, по жилах може потікти і розтоплена смола/метал від Rammstein і квітковий нектар від Enya. В цьому кроці лікування, про який говорим, головне - щоб таки щось потікло, щоб загальний зовнішній ен.фон збільшився, розширився. Це, скажемо, дасть сил організму для тактичного реагування на боляку. Для цього ступеню лікування, по суті, важливо не те, яка грає музика, а те, що на поверхні душі відбуваєтсья рух/сплеск. При глибшому лікуванні, в залежності від внутрішньої причини болячки, варто використовувати відповідну музику: комусь буде облегшувати болячку максимально заспокійлива музика, комусь підійде "екшн" (це слово не переводиться на українську без лексико-зміни), комусь треба трішки духовних співів і т.д.. При ще глибшому лікуванні можна "приписати" конкретну мелодію - буде лікувати конкретне питання душі. В древності для цього були мантри, а сучасній людині залишаєтсья вибирати собі щось з смітника під назвою "сучасне мистецтво". Лікування музикою поглиблюєтсья, в міру розуміння істинної причини болячки. Тобто, в міру глибини бачення (трішки про види бачення чит. тут).

Якусь мелодію/пісню захочеться прослухати кілька разів - значить, так і треба. Деякої буде достатньо половинки - при бажанні відтворюємо іншу. Це для випадку "зовнішнього", базового, загально-енергетичного методу. Музика може бути сама різноманітна. Для різних людей вона може бути "протилежною". Музика має "пробирати". Це потрібно і для ще одного "пункту" - коли людина занурюється в музику, вона відходить від свого, часто хворобливого, стану свідомості. І в тому випадку, коли людина хворіє, їй ще актуальніше слухати хороших пісень.

Слухаємо, "переживаємо"=проживаємо її. Зо пів години. Все. Лікувальний сеанс закінчений. Результат - у вас збільшений і розширений ен.фон, симптоми хвороби на якийсь час всчухають. Якщо якісно провести кілька таких сеансів - хвороба "душиться", організму легше прибрати наслідки від болячки - регенерувати тканини, вивести шлаки і т.д. Тепер ми знаємо, як можна приємно допомогти собі в неприємному стані.) Можна для ще більшого комфорту пити щось гаряче, але не чай/каву/алкоголь/квас/хімію/молоко! А що ж тоді пити?! :) А воду гарячу попити "слабо"? Дуже навіть варто.) "Будь оригінальним!".) Або відвар трав чи спецій. Настій солоду. При "грипі"/"ГРЗ" краще спеції що збільшують внутрішній вогонь і є антисептиками:  куркума, імбир, кардамон, перці, крім білого... хоча й тут є кореляція музикою... Або можна випити компот з сушки чи варення. Або відвар трав чи гілочок. В лісі взагалі питання з чого робити чай відпадає – навколо стільки всього ароматного, смачного і корисного! Чай виходить просто розкішний. Чи гарячу рідину з супу/борщу, якщо більш анічогісінько під рукою нема. А саму воду пити "релігія не дозволяє".) Та будь-що гаряче, окрім кави/чаю/алко/хімії/молока. Щодо молока - воно може або підсилювати або послаблювати дію музики. Тому для перших разів саме цього кроку "музичної терапії" молокопродукти краще взагалі усунути, поки не з’явиться розуміння методу.

Написати про цей найлегший метод лікування наштовхнула недавня поїздка в село. Був такий музичний сеанс десь 15хв., під час зборів в місто. Енергія пішла (в даному випадку - з тонкіших прошарків вилилась на зовнішній), симтоми зникли. По дорозі в місто заїхали в одне господарство за молокопродуктами і яйцями. Там собака завжди кидаєтсья (на прив’язі) на всіх гостей. Але цього разу, коли, ідучи до дверей хати, наблизився до неї десь на 7-8 метрів, заткнулась і швидко заховалась в буду, тільки носа і очі з буди було видно, "і тишина..."). Вперше побачив таку поведінку тої собаки. Всі посміялись, що злякалась. Не знаю чому - поганого їй ніхто не бажав. Пізніше, коли вийшов з оселі, вона мовчки лежала на подвір’ї, пройшов повз неї (за метр), то вона така розслаблена і мовчазна лежала.. також - це вперше. Далі по дорозі мав сили донести до людей те, чого вони не дуже хотіли розуміти. Мудрість такого вчинку можна поставити під сумнів, але в світлі результатів аудіо-сеансу - сил прибавилось. Приїхавши, взявся за непросту задачу і вирішив її, яку "відклав на колись" спеціаліст. Ще за день до того я б з цим мабудь не справився-б. На наступний день - не спеціально влив ще достатньо музики, загальний фон поправився, під вечір прояви майже зникли.

Приємного музичного лікування і дофаміну вам!

Наші інтереси: 

музика

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Portrait de Богдан ДуБ
0
No votes yet

Luys Vocal Quintet - Komitas- armenian folk songs. http://youtu.be/FjEpMe4_Bc8

Нормлаьний спів. Вірменський фолк. Без явних псих відхилень. Для вірменських вайш, з пр. боротьби і пригод. гуна - середній прошарок раджи. Ашрам - гріхастха, для молодих дівчат також підійде. Ціль - звеселитись, збадьоритись, прийти в тонус. Яскраво відчуваютсья "капельки" вірменського темпераменту.

П.С. Хочеться приторність їх співу "запити" чимось очищаючим рецептори, але такої ж температури. Слухаєм вірмденського класика: http://www.youtube.com/watch?v=jXMg3EjjCss&NR=1&feature=endscreen

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Commentaires

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Якщо простіше, то музика, діючи прямо на підсвідомість, дозволяє піднятися на вищий енергетичний рівень, у простір гармонійніших подій: з простору страждань - у простір боротьби (тут потрібна енергійна музика, "екшн"), з простору боротьби - у простір волі (тут потрібні мелодійність і гармонія). Тому то в різних станах потрібна своя музика. Її дія відбувається тоді, коли виникає резонанс з душею. Є резонанс - є результат.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Богдан ДуБ
0
No votes yet

Дякую за коментар.

По суті, ви написали, що думаєте про лікування музикою, а не про те, що ви думаєте в контексті цієї статті ).

Я в цьому "першому кроці", зовсім не мав на увазі ніяких "переходів на вищий рівень". На те він "перший крок", щоб просто збільшити рух енергії на зовнішньому шарі - незалежно від простору/гуни тощо.
Примінення:

Quote:
Візьмем для прикладу падіння ен.тонусу, розбалансування першоелементів в тілі (дош), спазм ен.каналів.

В боротьбі - гаразд, чоловіче, бери звук боротьби, який найкраще відповідає твому прошарку (якраз тоді музика і буде "співзвучна"/улюблена), і всеціло слухай її. В результаті буде тобі "щастя" - душа відгукнеться, потоки підуть, стан полегшиться. А про перехід в стані хвороби на інший інформаційно-енергетичний прошарок я не писав, так як свідомий такий вчинок собі це слабо уявляю.) Як істинний клірик тетраграмматону, опирався на результати статистично-прогнозованої аналітики. ;) Тому, як і писав в першому реченні статті,

Quote:
Перший крок в лікуванні музикою - навчитись піднімати загальний тонус. Це дуже легко, і більшість меломанів роблять це підсвідомо. Підняти тонус можна навіть шкідливою музикою, головне щоб вона давала тонус, енергетичний сплеск. Отже, поговоримо про "швидку музичну допомогу".

Швидка музична допомога зовсім не передбачає якісних змін - в основному кількісні. Якісні - необов"язковий, непомітний у цьому методі, елемент. Хоча можливий: може "пробити" комусь роботу певної чакри, чи ще що... Але це побічний дуже рідкий ефект...

У цьому методі, достатньо "поверхневої" підсвідомості. Тобто, тут основну роль відіграють прості, зовнішні душевні механізми. Хоча самскари - то такі непередбачувані штуки - можуть зацепити і глибокі струни...

Також, побічними обмовками, до слова, згадав кілька інших моментів. Намагався не розширювати теми.

Щодо резонансу - влучно сказано.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Погоджуюсь. Можна тільки уточнити щодо "шкідливої музики". Музика боротьби з гуною пристрасті шкідлива для того, хто піднімається у святий простір волі, але корисна для того, що перебуває у просторі апатії і страждань.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Богдан ДуБ
0
No votes yet

Саме так. Додам, що при музичному розгляді я б відразу виокремлював-би підпрошарки гун. По три підпрошарки на гуну: 1й - тяжіє до нищої, середній - чистий прояв поточної, третій - наближення до наступної, Виходить 9 підпрошарків. Це робить аналіз і "рецепт" суттєво точнішим.
Досить недавно усвідомив, який зручний і важливий інший показник - "ашрам". Розуміння прийшло із розширенішими знаннями про це поняття.) Ашрам відображає соціальний і водночас душевний стан людини. Гуна гуною, а якщо ашрам музики буде "не той", це робить шкоду душі, якщо в ній не стоять "треновані фільтри".

Але в цій статті мав на увазі занчно простішу "шкідливість" -- таку, коли разом з музикою людина вбирає в себе явні психічні хвороби виконавця. Така шкідливість, в порівнянні з "ашрамними відхиленнями" - танк біля снайперської гвинтівки: якщо попаде - поранення буде мало помітне, зате може вивести з функціонального строю. В порівнянні з "гунними відхиленнями вниз" - той же танк біля групи легкоозброєного спецназу. Біля такого малоозброєна людина не пройде і не обійде. А танк, передача псих.хвороб слухачу, танк він просто чавить все, що випадково і невипадково трапляється йому на шляху, в тому числі попередні "шкідливості". Що не розчавить - через деякий час прослуховування просто проб"є потужними снарядами конкретних звуків+мелодій+тексту/якостей/програм. Це найнебезпечніший вид "шкідливості музики".
Ось така вийшла, силова аналогія.)

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Portrait de Зоріна Небокрай
0
No votes yet

Дякую, Богдане, ви праві, що музика лікує. Я не розуміюся, не захоплювалася , та й не цікавилася ніколи музикою. Але один раз я плакала слухаючи диск( вірменська церковна) і другий випадок, з іншою музикою- я не могла рухатись, мені хотілося лягти і лежати, не рухаючись. Ту другу, мелодійну музику, я потім слухала протягом місяця кожний день, аж поки діючий ефект пройшов. Це була музика з голосом і ложила на лопатки, в повному смислі слова. Вона зупиняла і напоювала. Ритмічна музика спонукає до дії, до танцю, до радості. І разом з тим, гучна музика рок буде руйнувати людину. Вже знаємо, що не всяка музика- це є добре.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Portrait de Богдан ДуБ
0
No votes yet

Дозвольне уточнити:
1. назва гурту чи воконавець музики, від яких "захоплювало рух"? Підозрюю, має бути щось земельне.;) Можливо, пригодиться для рецептів.
2. діючий ефект пройшов - бо душа адаптувалась (40-49 днів на оновлення зовнішнього ен.тіла) і перенабралась повітря, щоб збалансувати систему. Та й сезонні рухи... Музику ви перестали слухати, а от з надлишковим повітрям вам сподобалось. досі з ним "літаєте". (взагалі, про музику і першоелементи ще буде стаття) Можу висунути ряд припущень щодо стану тіла, "до і після", але краше не буду - прийде п.Оксана і викриє мою неетичність)
3. Часто плачуть від музики, яка чистить, "пробиває" застарілі канальчики душі/тонкого тіла. це добре. в цьому плані - вітаю з вартісним досвідом. не кожен його отримує...
4. Люба музика до чогось спонукає. Тут достатньо про-чути її на собі, щоб пізнати спонуку. А ще краще - статистика.
5. "Гучна музика" - це не якісний, а кількісний показник. Загальне правило: хорошу музику треба слухати достатньо гучно. з поправкою на особливості душ і якість акустики))
6. Рок буває дуже різний. Це навіть не жанр - я б сказав - галузь. Існує десятки "підвидів", таких різних, що вони блищі до інших жанрів, ніж між собою. Сам по собі рок шкідливим не є. Навпаки - просто необхідний напрям музики Просто зараз дуже багато хворої музики, і рок - з когорти самих хворих, раз, і не всім конституціям душі підходить, два, і треба знати примінення, три. Для прикладу - Оле Нідал (найдієвіший, "пасіонарний" лама останніх десятиліть) полюбляв рок. Знаю високорозвинених людей і по справжньому етико-духовних людей, що поціновують рок. Я й сам його визнаю і слухаю, час від часу. Також, зверніть увагу на попередній коментар Миро.
7. якщо щодо року, у вас є якісь приклади - можемо розібрати, що саме було шкідливим.
8. про духовну(в сенсіі "релігійно забарвлену") музику планую написати після відкриття муз.майданчику - щоб можна було відразу завантажувати збірки, там же аналізувати/"випробовувати")/обговорювати.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Portrait de Зоріна Небокрай
0
No votes yet

Cliff Richard - 40 Golden Greats.. ця музика і цей голос, які мене лікували. Я не розуміла слів, так що слова на мене не впливали. Але потім цей ефект більш не повторився.

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Portrait de Миро Продум
0
No votes yet

Типовий приклад резонансу музики і стану людини. Змінився стан - музика перестала діяти. Можливо, відбулося включення в егрегор творчості Кліфа Річарда - звідси такий потужний енергетичний обмін.

Освячуйся! Озброюйся! Плодися!

Portrait de Богдан ДуБ
0
No votes yet

першоелементу повітря можна набратись точно. хоча, музика показала, що я помилявся в прогнозі щодо земельності музики.

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Portrait de Зоріна Небокрай
0
No votes yet

Мені трапилось чути спів 5 вірменських дівчат, LUYS Quintet. come to light. 2004. На одязі вишите велике дерево життя. Зкачати можна. http://mart-music.ru/music/106012/armenian-spiritual-folk-songs-komitas-luys-light-luys-vocal-quintet-2009.html

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Portrait de Зоріна Небокрай
0
No votes yet

Я помилилась з посиланням, там якась чепуха, прикрились...диск записаний з участю Німеччини

Від Землі, сили народження, святою водою благословляю!

Portrait de Богдан ДуБ
0
No votes yet

Luys Vocal Quintet - Komitas- armenian folk songs. http://youtu.be/FjEpMe4_Bc8

Нормлаьний спів. Вірменський фолк. Без явних псих відхилень. Для вірменських вайш, з пр. боротьби і пригод. гуна - середній прошарок раджи. Ашрам - гріхастха, для молодих дівчат також підійде. Ціль - звеселитись, збадьоритись, прийти в тонус. Яскраво відчуваютсья "капельки" вірменського темпераменту.

П.С. Хочеться приторність їх співу "запити" чимось очищаючим рецептори, але такої ж температури. Слухаєм вірмденського класика: http://www.youtube.com/watch?v=jXMg3EjjCss&NR=1&feature=endscreen

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"

Portrait de Богдан ДуБ
0
No votes yet

"Революція без еволюції - це ідейна спекуляція"