Portrait de ДЗен ДЗелень
ДЗен ДЗелень
  • Visits: 0
  • Accès: 0

Довідка користувачам Швидкої Борії

На даній сторінці буде розглянуто основи роботи з вікі без використання семантичної розмітки.

Читання

Читати вміст сторінок Швидкої Борії може будь-хто, але редагувати - тільки зареєстровані користувачі.

Редагування

Перед редагуванням або створенням нової сторінки спочатку зареєструйтесь на сайті. Наприклад, ви хочете створити статтю про Третій Гетьманат. Спочатку слід переконатись, що така стаття поки що відсутня. Для цього в полі "Пошук" слід ввести словосполучення Третій Гетьманат і натиснути кнопку "Пошук".

Якщо така стаття справді ще відсутня, то отримаєте запрошення: "Створити сторінку «Третій Гетьманат» у цій вікі!". При чому назва відсутньої статті буде червоного кольору. Ця назва є линком. Натиснувши його, ви потрапляєте у вікно редагування. В Швидкій Борії є кнопки виділення тексту жирним, курсивом, створення линків: зовнішніх і внутрішніх. Крім того, там є кнопка у вигляді великої букви А. Це створення заголовків. Тобто виділяєте певний текст, який буде заголовком параграфу, і тиснете кнопку "А". Правильно оформлені заголовки потрапляють у зміст. Зміст і усю статтю, створену вами, ви зможете одразу переглянути після того, як натиснете кнопку "Зберегти сторінку" унизу вікна редагування.

Якщо стаття уже існує, то ви отримає в результаті пошуку: "У цій вікі є сторінка з назвою «Третій Гетьманат»". І назва-линк буде синього кольору. Ви натискаєте на нього для того, щоб ознайомитись з текстом статті. Якщо ви бажаєте внести зміни в статтю, з котрою ознайомились, то натискаєте кнопку "редагування" вгорі вікна. Після цього ви переходите у вікно редагування, котре ми вже розглядали при створенні сторінки. Тут ви бачите текст статті разом з розміткою, котру створив попередній автор. Можете змінювати текст і розмітку за допомогою клавіатури та панелі кнопок редактора.

Звичайні користувачі можуть перейменовувати незахищені сторінки. Для цього слід зайти на сторінку та натиснути линк "перейменувати". З'явиться нове вікно, в котрому буде поле для вводу "Нова назва". Замість старої назви вводимо нову і натискаємо кнопку "Перейменувати сторінку". Якщо це звичайна сторінка, то вибір "(Основний)" залишаємо без змін.

Додаткові можливості редагування

Шпаргалка по вікітексту

Особисті налаштування

Управління

В Швидкій Борії вилучати статті може тільки користувач з правами адміна. З питань вилучення сторінок звертайтесь до модератора сайту.

  •  
Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Кращий коментар

Portrait de Оксана Лутчин
0
No votes yet

Доступно і коротко подано довідку користувачам Швидкої Борії. Дякую.
Зауваги:"На даній сторінці" - На цій сторінці...
"то вам видасть запрошення" - то отримаєте запрошення.
"помітити статтю" - виділити статтю.

Творімо разом мову Сенсар!

Commentaires

Portrait de Оксана Лутчин
0
No votes yet

Доступно і коротко подано довідку користувачам Швидкої Борії. Дякую.
Зауваги:"На даній сторінці" - На цій сторінці...
"то вам видасть запрошення" - то отримаєте запрошення.
"помітити статтю" - виділити статтю.

Творімо разом мову Сенсар!

Portrait de ДЗен ДЗелень
0
No votes yet

Виправив.

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)