Ігор Каганець's picture
Ігор Каганець
  • Visits: 1
  • Hits: 1

За кого голосувати на президентських виборах: найпростіший алгоритм

Категорія:

Це залежить від того, який процес підтримуєте – стабілізацію існуючої системи чи творення нової. Майдан-2014 висунув революційну ідею «переформатування» держави і відділення влади від бізнесу. Тому вибір президента зводиться до вибору між ідеалами Майдану та його противниками. Відповідно, всіх кандидатів можна розділити на дві групи...

Нові та старі

Нові – це ті, які були висунуті Майданом як альтернатива існуючій політичній системі. Старі – це ті, які є елементами старої системи: депутати ВР, міністри, прокурори, олігархи, провладні партійні активісти.

Очевидно, що новими є тільки два кандидата у президенти – Ольга Богомолець і Дмитро Ярош. Тому вибір прихильників Майдану зводиться до вибору одного з двох. За станом на середину травня у Богомолець рейтинг утричі більший за рейтинг Яроша.

Прихильники старої системи (колективний антиМайдан) мають вибір значно ширший: від Петра Порошенка, Юлії Тимошенко і Сергія Тігіпка  до Петра Симоненка і Михайла Добкіна. Найвищий рейтинг у Порошенка.

Мир і війна

Припустимо, хтось є прихильником Майдану. Тоді його вибір зводиться до вибору між Ольгою Богомолець і Дмитром Ярошем. Їх об’єднує те, що вони виступають за зміну всієї корумпованої системи, позаблоковий статус України, масове озброєння населення і спроможність держави до самозахисту власними силами. Озброєний і організований народ є ключовим чинником звільнення від внутрішніх і зовнішніх ворогів.

Головна відмінність між ними в тому, що Ольга Богомолець діє як миротворець і покладається передусім на дипломатичні методи, натомість Дмитро Ярош робить наголос на мілітарні чинники. Це видно навіть по змістовному наповненню їхніх інтернет-ресурсів, і навіть по їх візуальному оформленню. Ось, наприклад, їхні фейсбук-сторінки:

З погляду традиційної соціальної моделі, Ольга Богомолець виступає в ролі брахмана (мудреця), а Дмитро Ярош – в ролі кшатрія (воїна). Підтримуючи будь-кого з двох представників Майдану, виборці підтримують довгостроковий процес звільнення України від внутрішніх паразитів та зовнішньої залежності. Як бачимо, тут усе просто. 

Чудо-рейтинг Порошенка: як це робиться

У прихильників збереження існуючої системи ще простіше, адже Петро Порошенко поза конкуренцією. Спостерігачі дивуються: як сталося, що народ, який вчора клявся у вірності ідеалам Майдану з його «переформатуванням» і «відділенням влади від бізнесу», сьогодні готовий дружно проголосувати за олігарха, співзасновника Партії регіонів і міністра в уряді Азарова.

Може справа в тому, що в Порошенка є 5-й канал? А може тому, що так українці голосують проти Тимошенко, політформування якої захопило владу?

Для того, щоб зрозуміти явище, поглянь, з чого воно почалося – кажуть мудреці. Захмарний рейтинг Порошенка почався з того, що 31 березня 2014 року, тобто вже наступного дня після завершення реєстрації кандидатів у Президенти, громадська організація «Передові Правові Ініціативи» намалювала Порошенку рейтинг 38,3%, хоча реально він був принаймні удвічі меншим.

«Це лайно», як висловилася соціолог Ірина Бекешкіна, негайно поширили олігархічні ЗМІ, зокрема УНІАН і Кореспондент. Масове просування нахабної брехні стало другим кроком цієї маніпуляційної схеми. На спростування фальшивки ЗМІ не відреагували, тому багато хто повірив у те, що «більшість за Порошенка». Оскільки пересічні виборці завжди намагаються приєднатися до більшості, то вже через місяць  «це лайно» матеріалізувалося у реальну підтримку «лохторату».

Третій крок шахрайської схеми: заклики обрати президента у першому турі – «щоб не було війни». Ви здивуєтесь, але для багатьох відновлення легітимності старої корупційної системи під прапором Порошенка вважається «засобом від війни». Кількість втягнутих у схему зросла ще більше і на середину травня вже перевищила 40%. Блискавична перемога в один тур є важливою умовою схеми, адже у другому турі народ може усвідомити, що його ошукали. Тоді «булька Порошенка» лусне за кілька днів. Ось така «селявуха», як кажуть французи. Але ще не все втрачено...     

Алгоритм для правильного голосування

1. Визначаємось, ми за Майдан чи за збереження існуючої системи.

2. Якщо за Майдан і розгортання довгострокового процесу перетворень, то голосуємо за Богомолець або Яроша.

3. Якщо за збереження існуючої системи, то голосуємо за будь-кого з тих, що залишилися.

Головне, щоб вибір був свідомим.  

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Визначаємо формування прекрасних світів! (Джерело Повноти)

Перехід-IV, або палінгенезія: сім кроків до Homo triplex і універсальної нації нового циклу

Добра Новина дає дороговказ для заснування нового світу та переходу в режим керованої молодості – «вічного життя», по-науковому – біологічного безсмертя. Починати треба вже сьогодні, а діяти...

Кращий коментар

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

То що, браття? Отже, матимемо Президентом "Остапа Бендера"?! ;) Екзит-пол уже намалював 55,9%.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Comments

ДЗен ДЗелень's picture
0
No votes yet

Саме так. Для прихильників змін вибір є між Ярошем і Богомолець. А є достовірні і репрезентативні рейтинги їх підтримки, щоб продемонструвати пересічним виборцям?

Хай буде Ща з Тя! І з Мя :)

 

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Достовірні рейтинги теж вказують на лідерство Рошенка. Ви пишете: Оскільки пересічні виборці завжди намагаються приєднатися до більшості, то вже через місяць «це лайно» матеріалізувалося у реальну підтримку «лохторату». Справа ще й у КОНСЕРВАТИВНОСТІ суспільної свідомості. Консервативні настрої допомагають виживанню, а революційні настрої ставлять під загрозу саме виживання. Відчуваючи загрозу існуванню незалежності України, люди хочуть чим швидшої стабілізації в державі. Ось у чому причина. Рошенко може стати перехідним Президентом, яким став був у 1991 р. Кравчук.

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Анатолій Висота каже:
Рошенко може стати перехідним Президентом, яким став був у 1991 р. Кравчук.

Мені це не подобається. Нас постійно підштовхують/змушують вибирати "менше зло"... Раніше Симоненко-Янукович, планувалося Янукович-Тягнибок, а тепер ці сфабриковані рейтинги і показне протиставлення Порошенко-Тимошенко - це і є черговий заклик "обирати менше зло".
Я думаю критерієм тут є: "Все, що робиться з власної волі - ДОБРО, все, що робиться з чужої волі (читаю "з примусу") - ЗЛО. Треба знати це коротке визначення добра і зла" Закони Ману.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Ольга Богомолець - Миротворець в дії! Таким і має бути Президент. Якщо український народ поділить свої голоси між Богомолець і Ярошем, буде все на своїх місцях: Богомолець - Президент, Ярош - Прем'єр-міністр.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Дзвінка Сопілкарка's picture
0
No votes yet

З тим, що О. Богомолець - Миротворець, можна сперечатися, але у неї значно вищий рівень народної підтримки ніж у Дмитра Яроша. Тому конче необхідно, щоб усі свідомі прихильники змін у державі в першому турі виборів голосували за Богомолець. Тоді у неї з'явиться шанс обійти Тимошенко і вийти в другий тур.

Василь Глод's picture
0
No votes yet

Підтримуємо Ольгу Богомолець. Хай Буде!

Радіймо!

Вакула Коваль's picture
0
No votes yet

Хоча Донбасу більше сподобався б Ярош. Вони б зразу заспокоїлися, та повидавали б сепаратистів, почувши жорстку владу.
Якби донбасівським "республіканцям" був вибір між двома таблетками, як у "матриці": 1 Уряд виконує їх забаганки, але після: збудження та завершення незавершених старих та "похованих" усіх карних справ незалежними слідчими комісіями з строками на повну катушку. За всіх пограбованих, принижених, постріляних українських бізнесменів, сепаратизм треба відповісти за чинним законодавством.
2. Амністія плюс заборона усякого кацапства, ходити у вишиванках, співання гімну щогодини з гопаками з усіма вимогами міфічних бандерівців.
То вони вибрали б 2-гу таблетку. Бо це в них бунт кримінала проти відповідальності за злочини, бунт кримінала на захист корупції.
А европедерастії вони не бояться, бо, наприклад, Янукович про педерастію зна "нє понаслишкє", як не як дві відсидки.

Якщо Богомолець надасть повну підтримку Ярошеві, то буде просто чудово.

VAKULA

Анатолій Вебер's picture
0
No votes yet

Ярош проект Путіна. Богомолець проект Народу та Майдану. Як би не позиціював себе правий сектор націоналістами, більшість з них спілкуються російською мовою.

Вакула Коваль's picture
0
No votes yet

Голосуємо ж за Богомолець. І буде Путіну капут, з усіма його проектами, тоді й буде видно, хто чий проект.

VAKULA

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

Ось знайшов на сайті статтю за 2006 рік - Ігор Каганець Після коаліції 27.06.2006 - 17:08
цитата: "Ющенко, Тимошенко, Порошенко. Цей трикутник постійно змінює свої розміри, вібрації, колір, запах."
...
"«Миротворець» Ющенко та «Адміністратор» Тимошенко належать до четвертої квадри. А от Петро Порошенко належить до третьої квадри, його соціотип — «логіко-інтуїтивний екстраверт», псевдоніми — «Джек» або «Підприємець».
На відміну від «Адміністратора», «Підприємець» не стільки бореться з хаосом, скільки використовує його для досягнення своїх цілей (хрестоматійний приклад — «великий комбінатор» Остап Бендер). Своєчасність і економність для нього важливіші, ніж якість і краса. Проникливий, особливо коли його хочуть підманути в об’єктивних речах. Вважає за краще бути не улюбленим, а правим, тому буває різким у висловлюваннях, що створює враження конфліктності. Любить планувати, проте практичну доцільність ставить вище за виконання будь-якого плану."

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

п. Альберте, прокоментуйте ці соціотипи, будь ласка. Тут є ПППУ - ЛІЕ.
Від п. Ігора так і не дочекався, на жаль... Може, це нам було не корисно?...

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Все Випадково's picture
0
No votes yet

Богомолець належить до касти Вайш'їв. Не перестарайтесь в агітації. Або ще... Яка національність Богомолець? Народ буде завжди попадатись на ті ж граблі.

Анатолій Висота's picture
0
No votes yet

Рошенко - це другий Кравчук. Він теж намагається пройти між краплями дощу.

Явсе Світ's picture
0
No votes yet

Диву даєшся наскільки все запущено.Насправді немає значення чи Порошенко чи Богомолець.Має значення кількість свідомих людей,які заставлять працювати владу на розквіт нашої країни..Влада-це паразит на тілі народу.і коли паразит дозволяє собі пити більше крові ніж заслуговує,нам потрібно просто помитися добре..Просто перестаньте надіятися на ім'я чи минуле кандидата..Перестаньте чекати дозволу на зброю..Ви влада і ви висуваєте умови..у політику завжди ідуть другосортні люди.. запам'ятайте це добре..Дякую..

Вірю в те, що розумію.

Арсен Дубовик's picture
0
No votes yet

То що, браття? Отже, матимемо Президентом "Остапа Бендера"?! ;) Екзит-пол уже намалював 55,9%.

"Є десь, у якійсь далекій землі, таке дерево, що шумить верховіттям у самому небі, і Бог сходить ним на землю вночі..." (М. В. Гоголь)

Спас Ярий's picture
0
No votes yet

Ідеальні вибори, коли немає взагалі жодних соціологічних опитувань до офіційного оголошення результатів, щоб не збивати людей. І, звісно, вибори за прозорою системою.