Альберт Саїн's picture
Альберт Саїн
  • Visits: 18
  • Hits: 18

Інтуїтивно – етичний екстраверт (ІЕЕ) – ENFP

***

Достоїнства:

- контакт із людьми;

- дипломатичне налагодження взаємин;

- вміння розбиратися в людях;

- знаходження нових можливостей;

- швидке вирішення проблем;

- надійність;

- впевненість у початій справі;

- рішучість;

- наполегливість;

- послідовність;

- результативність.

 

Не можна вимагати:

- копіткої роботи;

- ведення документації;

- стриманої поведінки в конфліктах.

 

Прояви характеру в професійній діяльності

Оптиміст, для якого не існують труднощі та проблеми. Безпосередній, щирий, не зважає на невдачі, ніколи не скаржиться. Проникає в суть явищ в природі людини та суспільства, розкриває їх закономірності. Практично застосувує перевірені ідеї. Найбільше задоволення надає сфера, де відчуває свою необхідність людям.

Працює на прогрес, не рахуючись із затраченими силами і часом. Знаходить альтернативи. Показує перспективи, закономірність, цілісність. Вдосконалює будь-яку галузь знань, прагне докопатися до суті проблем (особливо гуманітарних) на основі узагальнення. Не потребує уточнень і роз’яснень. Не буде робити того, в чому не має знань і вміння. Може багато працювати насамоті, якщо вимагає необхідність. Запам’ятовує будь-які знаки, номери телефонів, не помиляється в іменах.

Лідер, ведучий. На посаді керівника може повністю себе реалізувати, якщо ніхто не заважатиме. Справляється з основним завданням керівника - робити справу руками своїх підлеглих, при цьому сприяє, щоб підлеглі відчували себе на своєму місці і знали, що від їх зусиль залежить успіх. Творчо підходить до будь-якої справи, противник авральних методів – розподіляє роботу за можливостями людей, прагне до стабільності. Головний результат – люди.

Категоричний - реагує коротко, однозначно, швидко оцінюючи ситуацію, успішно вирішує будь-які завдання, пов’язані з людиною. Рішучий, наполегливий у своїх переконаннях, у досягненні мети. Щоб переконати інших і впровадити нове, набуває якомога більше знань, створює умови, і збити з наміченого курсу, позбавити рівноваги майже неможливо. Активний, запальний завдяки життєвїй енергії та жвавості. Своїм пожвавленням й прикладом захоплює інших.

Людина честі. Сердечна, відкрита, енергійна людина, не вагаючись висловлює свою думку: говорить те, що думає, а не те, що хочуть почути інші. Слова не розходяться з ділом. Не обмежує себе ніякими умовностями, вірить у безперечний успіх. Розсудливий. При прийнятті рішень покладається на свою інтуїцію. Вносить піднесення і натхнення в будь-яку діяльність, одержимий, позитивно заряджає оточуючих.

Підбирає для справи найперспективніших людей. Пронизує людину наскрізь своїм поглядом, відшуковуючи її глибинний потенціал, розуміє внутрішній стан, бачить приховані здібності, таланти і перспективи їх розвитку. Поважає й цінує незвичайних, талановитих людей. Для успішної роботи вкрай важливо сприятливе оточення і змістовні взаємини. Спілкуючись, вселяє довіру і таким чином допомагає повірити в свої сили. Створює дружню атмосферу й підтримує приємні стосунки. Не марнославний, вміє вибачати того, кого вважає важливим та потрібним для роботи, в якій зацікавлений сам. Не втрачає своєї гідності й не принижує гідності іншого.

Відданий справі. Прагне до максимально високого рівня професіоналізму. Комунікабельний, емоційний, дипломатичний. Без напружень зав’язує нові знайомства, особливо з цікавими людьми. Вміло тримає дистанцію з ними. Відстоює морально-етичні якості і права людини. Знаходиться там, де відчуває себе потрібним. Допомагає людям навіть без прохань. Не йде до досягнення результату вольовим тиском і не дозволяє це іншим. Врегульовує ситуацію дипломатичним шляхом, а якщо тиск продовжується, не менш енергійно чинить опір.

Знає, що легко нічого не дається, наполегливий, цілеспрямований, впевнено йде до успіху і допомагає в цьому іншим. Не зважає на авторитети, ранги, титули, посади, бо цінує потенціал самої людини.


В тему:

Модель психіки ІЕЕ - Гекслі, Том Сойер, Дон Жуан

4. Інтуїтивно-етичний Екстраверт, (Психолог)

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...