Зображення користувача Володимир Щербина.
Володимир Щербина
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Міністерство юстиції США почало розслідування діяльності про-демократівської лобістської фірми

Цікаво, що ця фірма активно співпрацювала з сумновідомою Burisma Holdings, коли в останній «працював» Гантер Байден.

20210604hunter.jpg

Гантер Байден був членом правління компанії Burisma в той час, як його батько був віце-президентом і відповідав за роботу з Україною

Міністерство юстиції США розслідує про-демократівську фірму Blue Star Strategies щодо роботи, яку вона провела з Burisma Holdings, в той час як Гантер Байден був членом правління української компанії, отримуючи 50 000 доларів на місяць, незважаючи на відсутність досвіду в цьому секторі. В той час, коли Гантер «працював» у Burisma Holdings – його батько Джо Байден був віце-президентом США і контролював зовнішню політику в Україні в адміністрації Обами.

«Розслідування відбувається у той час, коли Міністерство юстиції посилює контроль за зусиллями іноземних урядів впливати на політику США шляхом прихованих лобістських операцій», - повідомляє Politico. – «Значна частина цієї роботи була зосереджена на республіканцях, пов'язаних з колишнім Президентом Дональдом Трампом, зокрема розслідування щодо його особистого адвоката Руді Джуліані. Проте розслідування щодо Blue Star Strategies показує, що зусилля Міністерство юстиції також можуть створити юридичну загрозу для фірм та оперативних працівників, пов’язаних з Демократичною партією».

Прокуратура штату Делавер, яка веде розслідування про можливі податкові порушення Гантера Байдена, бере участь у розслідуванні та координує роботу з юристами Відділу національної безпеки Міністерства юстиції

Одним із напрямків розслідування є те, чи виконала фірма вимоги щодо розкриття інформації згідно із Законом про реєстрацію іноземних агентів, законом, який вимагає від американців розкривати інформацію про лобістські та громадські роботи для іноземних чиновників та політичних партій.

Поки що повідомляють, що це розслідування нібито не пов’язане з Гантером Байденом. Співзасновниця Blue Star Strategies Карен Трамонтано стверджує, що Гантер Байден не пов’язаний з тим, що її фірма лобіювала Burisma Holdings. Ну-ну…

Blue Star Strategies – лобістська компанія у Вашингтоні, яка також має офіси у Брюсселі, Буенос-Айресі, Парижі та Відні. Його співзасновники, Карен Трамонтано (Karen Tramontano) та Саллі Пейнтер (Sally Painter), є вихідцями з адміністрації Клінтона і мають багато зв’язків у різних ділянках американського істеблішменту. Їхні зв’язки виходять за рамки тільки політики, бо вони також хизуються своїми фото із зірками шоу-бізнесу.
Blue Star Strategies працювала над багатьма лобістськими проектами на користь фірм Китаю, Азербайджану, Бангладеш, а також філії латвійського банку, яку Міністерство фінансів США звинувачує у відмиванні грошей.

Але саме робота фірми для Burisma Holdings викликала зацікавлення Міністерства юстиції. Blue Star не розкривала свою роботу щодо Burisma у жодній федеральній базі даних лобіювання. Хоча така інформація мала би бути подана, коли фірма почала працювати на Burisma і коли вона завершила свою роботу.

У листопаді 2015 року Blue Star Strategies взяла на себе проблемного клієнта: Burisma Holdings, енергетичну компанію, що базується в Україні, засновник якої чубився  з британськими властями за мільйони доларів, і якого звинувачув у корупції тогочасний посол США в Україні. Цікаво, що саме у той час син тодішнього віце-президента Джо Байдена, Гантер Байден був членом правління компанії. Карен Трамонтано стверджує, що на той момент вона не знала, що Гантер Байден входить до складу керівництва компанії. Ну-ну…

 

Наші інтереси: 

Корупціонерів необхідно виводити на чисту воду.

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Передчуття Великого джигаду

Фільм і роман «Дюна» як війна людей і психопатів – три вибухові ідеї таємного послання Френка Герберта

Моад’Діб став рукою Господньою – і пророцтво вільних справдилося. Моад’Діб приносив мир туди, де була війна. Моад’Діб приносив любов туди, де панувала ненависть. Він повів свій народ до справжньої...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ця подія підтверджує, що в США діють потужні компенсаційні механізми. Засновники США виявилися правими в тому, що федеративний устрій з великою самостійністю штатів (об'єднаних держав) захищає від помилок і зловживань.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Коментарі

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Ця подія підтверджує, що в США діють потужні компенсаційні механізми. Засновники США виявилися правими в тому, що федеративний устрій з великою самостійністю штатів (об'єднаних держав) захищає від помилок і зловживань.

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Володимир Щербина.
0
Ще не підтримано

Є анекдот про нечистих на руку правоохоронців: "Головне під час розслідування - не вийти на самих себе!"

Поки що не впевнений, але схоже, що розслідування проти про-республіканських лобістів може вилитися у реальні викриття незаконної лобістської діяльності про-демократівських фірм.

Творю, отже існую.