Зображення користувача Олена Каганець.
Олена Каганець
  • Відвідувань: 0
  • Переглядів: 0

Pfizer отримує сотні мільйонів доларів прибутку від продажів своєї COVID-вакцини

Світ:

Минулого року у перегонах з розробки вакцини проти Covid-19 в рекордні терміни Pfizer прийняв важливе рішення: на відміну від кількох виробників-конкурентів, які пообіцяли відмовитись від прибутку від своїх вакцин під час пандемії, Pfizer планував заробити.

21050403.jpg

Фото: Dado Ruvic/Reuters

 Компанія оголосила, скільки грошей приносить одна ін'єкція вакцини. За перші три місяці цього року вакцина принесла компанії 3,5 мільярда доларів доходу, що становить майже чверть її загального доходу. Вакцина стала найбільшим джерелом доходу Pfizer, пише The New York Times.

Компанія повторила свої попередні прогнози, що норма прибутку від вакцини буде в межах високих 20 відсотків. Це призведе до приблизно 900 мільйонів доларів прибутку від вакцин перед оподаткуванням у першому кварталі.

Станом на середину квітня багаті країни були забезпечені 87 % із понад 700 мільйонів доз вакцини, тоді як бідні країни отримали лише 0,2 % (інформація Всесвітньої організації охорони здоров'я). У багатих країнах приблизно кожен четвертий отримав вакцину. У бідних країнах цей показник становить один до 500.

Компанія Pfizer заявила, що прагне зробити свою вакцину доступною у всьому світі й оголосила, що вони відправили 430 мільйонів доз в 91 країну. Прес-секретар Pfizer Шарон Кастільо не сказала, скільки з цих доз потрапило в бідні країни, де, як каже Pfizer, вони не отримують прибутку від продажу вакцин.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я Pfizer надав мінімальну допомогу найбіднішим країнам світу.

Компанія пообіцяла дати до 40 мільйонів доз для Covax, організації, що постачає вакцини у бідні країни. А це становить менш як 2% з 2,5 мільярда доз, які компанія Pfizer та її партнер з розвитку, BioNTech, прагнуть випустити цього року.

Торік компанія Pfizer заробила 9,6 мільярда доларів прибутку, зазначає The New York Times.

Довідка НО: COVAX  це Глобальний фонд, який просуває вакцини. Заснований 2020 року Всесвітньою організацією охорони здоров'я, Європейською комісією та урядом Франції.

Наші інтереси: 

Розуміти, що The New York Times критикує Pfizer, тому що крім Pfizer є й інші виробники вакцини, до яких, можливо, вони мають більшу прихильність. Але суми прибутків вражають. У 2020 році, коли тотальна вакцинація почалася лише в кінці року, заробити 9,6 мільярда доларів прибутку! А за перші три місяці цього року 3,5 мільярда доларів! 

Якщо ви помітили помилку, то виділіть фрагмент тексту не більше 20 символів і натисніть Ctrl+Enter
Підписуюсь на новини

Зверніть увагу

Ласкаво просимо до церкви програмістів Aryan Softwerk

Стартап Aryan Softwerk запрошує ІТ-фахівців спільноти Народний Оглядач до освоєння ринку самоорганізації арійських церков

Метою «церкви програмістів» Aryan Softwerk є колективне досягнення Царства божого шляхом розробки софту для самоорганізації шляхетних духовних демосів – арійських церков. Розробка церковного софту –...

Останні записи

Кращий коментар

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

А інші виробники? Вони що, виходить, альтруїсти перед лицем "ковіду"?

Поки дихаю - сподіваюсь!

Коментарі

Зображення користувача Костянтин Струк.
0
Ще не підтримано

А інші виробники? Вони що, виходить, альтруїсти перед лицем "ковіду"?

Поки дихаю - сподіваюсь!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Там може бути інша модель заробітку – без записування його у статтю "прибутки".

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Ігор Каганець.
0
Ще не підтримано

Все, що робиться з власної волі, – добро!

Зображення користувача Микола Стригунов.
0
Ще не підтримано

Не сотні мільйонів, а мільярди, тобто, тисячі мільйонів! Стільки доларів прибутку отримує компанія на коронаафері щороку. Це ж написано в самій статті!
" Це призведе до приблизно 900 мільйонів доларів прибутку від вакцин перед оподаткуванням у першому кварталі."

Якщо прагнеш чуда - створюй його!